Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pro vaší lepší orientaci v epizodách Letohrátek tu máme seznam epizod s jejich stručným popisem. V závorce je uveden originální anglický název + info o dabingu, pokud byl jiný, než původní rok 1992. Dole potom najdete seznam v pořadí vysílanén na České televizi od r. 2011.
 

Obrazek


 

1. VELKÁ LETECKÁ LOUPEŽ  (Plunder and Lightning (Part 1)
V tomto pilotnim díle se seznámíme s Balůem, Kidem a vzdušnými piráty. Kid byl součástí party vzdušných pirátů do doby než jim ukradl vzacný kámen. Nyní je na útěku a na něm se setkává s Balůem u Lůdi, kde kámen uschová.Odlétá s ním do San Bambína kam piráti nemůžou.Balůovi ale hrozí kvůli nezaplaceným účtům, že přijde o letadlo a domov.Shání si práci, ale Kid má jiný plán jak zbohatnout ... 

 

2. NEČEKANÝ ÚNOS  (Plunder and Lightning (Part 2)
Před odletem pro kámen k Luďovi zaklepe na dveře nová majitelka Balůova letadla a podniku Rebeka Keninghemová. Okamžitě je zaměstná a posílá se zbožím. Naše dvojka se však vydává pro poklad k Luďovi. Ten ale svým znaleckým okem pozná že kámen není diamant, ale "umělotina". Přesto jej vezmou a při odletu jsou pronásledováni piráty. Kámen ukryjí dcerce Rebeky, Molly, do panenky a nabídnou ho mocnému Šéf Chánovi. Panenka byla i s Molly a Rebekou mezitím uneseny ...

 

3. OSTOV PIRÁTŮ  (Plunder and Lightning (Part 3)
Balů s Kidem se vydávájí Molly a Rebeku hledat. S navigací k pirátům pomůže Kid, který se tím přizná že se k nim kdysi přidal. Cesta do pevnosti pirátů je nebezpečná. Přesto se jim podaří holky osvobodit. Jsou však znovu zajati. Jakou fintou se dostanou zpět do San Bmbína

 

4. FANFÁN DOBYVATEL  (Plunder and Lightning (Part 4)
Fanfán s pomocí kamene setrojil ničivou zbraň a útočí na San Bambíno. Kidovi, který se stal na oko jejich spojencem, se podaří znovu jim sebrat kámen. Potřebuje však Balůovu pomoc na ůtěk od pirátů. Podaří se mu uniknout a zabránit pirátům ve zničení města?

 

5. PŘIŠLA BÍDA NA ROBOTY (From Here to Machinery)
U Ludi se soukromí piloti a Šéf Chánovi piloti přou, kdo je lepší. Přilétá Balů a Luďa ho označuje jako nejlepšího. Druhý den si vynálezce profesor Martin Šroubek pronajme Drakouše na vyzkoušení svého automatického pilota.  Balůovi se to nelíbí. Po robotově návratu z letu, se Šroubek před Balůem a novináři vychloubá, že jeho robot je nejlepší. Balů to neunese a dá Šroubkovi ránu. Šéf Chán se rozhodne koupit autopiloty až po závodu s živým pilotem. Balů na závod přistoupí. Piloti musí letět do Tundra City, vyzvednout náklad a letět zpět (přibližně 40 hodin). Balů robota podceňuje. Náklad vyzvedne dřív, ale na zpáteční cestě usne. Když se probudí zjišťuje, že mu dochází palivo (neletěl totiž přímou cestou). Havaruje a robot vyhraje. Šéf Chán nakoupí tisíce autopilotů a živí piloti jsou bez práce. Na Šéf Chánovo letadlo zaútočí vzdušní piráti. Robot nechce změnit trasu. Letadlo před piráty zachrání Balů a všichni piloti zase dostanou svoji práci zpět.
 

6. PŘÍŠERA Z ČISTÉHO NEBE  (It Came From Beneath the Sea Duck)
Balů s Kidem se jdou poprvé podívat, kam se Rebeka nastěhovala. Balů jde s Rebekou nakoupit a Kid zůstane hlídat Molly. Vezme ji na zmrzlinu, avšak při placení vozík s Molly sjede z kopce a Kid ji chytí těsně před přístavem. Piráti v ponorce rozstříhají síť, která brání přístav před žraloky. Do města vtrhne obrovská mlsná chobotnice. Rebeka Kida  vyhodí, protože nepohlídal Molly, jak měl. Chobotnice zaútočí na Rebečin byt. Balůovi se povede chobotnici nabrat na letadlo a odvést z města. Kid s Molly chobotnici setřesou. Po návratu Rebeka Kidovi všechno odpouští.

 

7. LUPIČEM PROTI SVÉ VŮLI   (Time Waits for No Bear)
Balů má doručit zásilku, ale zpozdí se u Ludi. Na zpáteční cestě pospíchá a skříňka někam zapadne. Kvůli tomu přijdou o deset tisíc dolarů za doručení. Rebeka pak napíše Balůovi přesný časový rozpis na okružní cestu po San Bambínu. Siky skříňku najde. Balů se ji vydá vrátit a Sikymu přenechá pilotování. Těsně před vrácením zásilky se podívají do skříňky a zjišťují, že je v ní kradená Swarzenberská koruna. Začnou je proto pronásledovat zločinci. Balůovi se povede zloduchy zneškodnit a se Sikym se rychle vyměnit, takže Rebeka nic nepozná. Peníze za chycené lupiče sotva pokryjí škody, které Siky ve městě napáchal.
 

8. MAMINKA SI NECHCE HRÁT    (Mommy for a Day)
Rebeka má málo času na hraní s Molly. Ta si tedy na hraní najde malé roztomilé zvířátko, které se však po namočení vodou hodně zvětší. Navíc tahle příšerka utekla lovci-pytlákovi a ten se ji snaží za každou cenu dostat zpět.

 

9. NEMUSÍ MRZNOUT, JEN KDYŽ SNĚŽÍ  (I Only Have Ice for You)
Balů kvůli pirátům musí přistát bez povolení v SanBambínu.Přijde tím o letecký průkaz.Je však potřeba dopravit ledovec jednomu důležitému zákazníkovi do pouště.Řízení Drakouše se proto ujímá Rebeka s příručkou pro začátečníky. S trochou potíží nakonec ledovec vyzvednou, ale cestou je zajmou vzdušní piráti. Podaří se jim uniknout ze zajetí a dodat zakázku včas?

 

10. MOLLY TROPÍ HLOUPOSTI   (Molly Coddled)
Fešák Ton je pronásledován zločinnými kumpány, neboť jim vzal sošku, která je klíčem k pokladu. Podaří se mu ji vhodit do Drakouše a předstírá, že ji nemá. Ráno Balů s Kidem uklízí zaneřáděné letadlo. Molly sošku najde a nechá si ji jako panenku. S Rebekou se spřátelí Fešák Ton a snaží se ji okouzlit, což se mu podaří. Molly mu dělá naschvály. Nakonec před ním uteče, a sošku schová opět do Drakouše. Ovšem Fešák ji chytne a přenechá kumpánům, aby ji měli jako rukojmí na ostrově Lebek. Fešák sošku najde, ale je chycen Balůem, Kidem a Rebekou. Dovezou ho na ostrov. On jim nepozorovaně unikne a dostane se až k pokladu (největší rubín na světě). Molly mu však zhatí plány a jeho kumpáni mu dají co proto.

 

11. HONBA ZA POKLADEM   (Polly Wants a Treasure)
Balů nakoupí ve výprodeji spoustu všelijakých věcí. Po odletu zjišťuje, že v truhle mají mluvícího papouška. Nepadnou si spolu do oka. Piráti je přepadnou a vezmou jim truhlu. Don Fanfán však chtěl papouška, proto je pošle pro něj zpět. Papoušek ví o obrovském pokladu a Kid se s ním vydává poklad hledat. Balů mu totiž nevěří. Nejradši by papouška prodal. Kida v lese překvapí piráti a zajmou ho. Balů jej s pomocí papouška zachrání. Pak doletí do jeskyně s pokladem. Piráti je pronásledují. Balů nedbá papouškových rad a Kida opět zajmou piráti. Balů nechá poklad pokladem, zachrání Kida a uletí pryč. Jeskyně s pokladem se za nimi zřítí a poklad je navždy ztracen.

 

12. NENÍ HLÁSKA JAKO HLÁSKA  (Vowel Play)
Rebeka opět zkouší novinku v podnikání - Aerovzkazy-nápisy na obloze. Jednoho dne přijde se zakázkou podvraťák Kuna - patolízal zločineckého mozku Adolfa Mociráda. Vzkaz slouží jako tajná šifra pro Mocirádovy zločince. Balů sice nápis poplete, ale Kuna přijde s dalším vzkazem, ktery Balů opět poplete. Toho si všimne i místní detektiv a kvůli podezření Balůa zatkne. Doví se tak o Kuně a jeho vzkazech a také o knize tajných šifer, která mu vypadla. Díky tomu nechá Kunu využít Aeroexpres k napsání ještě jednoho vzkazu. Tentokrát je v něm ale zaširován rozkaz na zničení San Bambína.

 

13. S BŮŽKEM NEJSOU ŽÁDNÉ ČÁRY  (The Idol Rich)  
Balů s Kidem se vydávají hledat ztraceného bůžka, na kterého je vypsaná milionová odměna. Záhy jako první zjistí, že soška se nachází u Losího jezera, a letí si pro ni. Ovšem jen co bůžka najdou, sebere jim ho plukovník Lampas se svými poskoky. Balů se ho snaží dostat zpět silou, ale neúspěšně. A tak s Kidem zapnou mozek a připraví ďábelskou past s cílem donutit Lampase, aby se bůžka zbavil, a ještě rád.

 

14. BOUŘLIVÉ POČASÍ   (Stormy Weather)
Kid si užívá svého oblíbeného surfování v mracích, když si ho všimne akrobatický letec. Po přistání Kida obalamutí a přemluví, aby se k němu přidal. Pořádá totiž letecká představení. Kid Balůa opustí, což Balů těžce nese. Od policisty se Balů dozví, že letec je hledaný zločinec, při jehož představeních se často zraňují mladí akrobati. Letec chce po Kidovi představení i za špatného počasí. Pod záminkou cesty domů Kida vyhodí z letadla. Balů ho zachrání a odevzdá podvodníka policii.

 

15. MLADÝ MŮŽE, BALŮ MUSÍ  (Bearly Alive)
Shodou náhod na začátku epizody dojde k záměně informací ohledně zdraví Balůa a Rebeka se domnívá že Balů umírá. Ten se vydává na nebezbečnou cestu do Brtníkovského trojúhelníku, protože už nemá co ztratit. Mezitím Rebeka zjistí, že je Balů v pořádku a je uplně zdravý a tak se vydává s Kidem a Sikym na jeho záchranu. Balů je však uvězněn bláznivým kostruktérem obludných letadel a jeho Drakouš je použit jako "záchranný člun".

 

16. JEJÍ SLADKÝ SEN   (Her Chance to Dream)
U Ludi v baru se začínají dít podivné věci. Předměty levitují a ze záhadné truhly vychází oslňující záře... Brzy Luďa s Baluem přijdou na to, že bar je vlastně stará ztroskotaná pirátská loď a duch kapitána lodi tam stále přebývá.Pokusí se jej odehnat. Do kapitána se ale zamiluje unavená a smutná Rebeka...

 

17. ZACHRAŇTE DROBEČKA  (All's Whale That Ends Whale)
Balů už by konečně mohl mít peníze na vykoupení Drakouše od Rebeky. Pár dolarů ještě chybí a ty by si mohl vydělat nalezením ztracené verlyby jménem Drobeček z místní vodní atrakce. To se mu podaří, ale Kid si všimne, že zvířata v atrakci trpí. Zavolají proto inspektora z firmy HEPČI aby vše zkontroloval. Majitel atrakce ale vše naoko uvede do pořádku a inspektor nic nenajde. Nezbývá tedy nic jiného, než aby se do záchrany Drobečka pustil Balů a Kid.

 

18. FESTIVAL PŘÁTELSTVÍ  (The Golden Sprocket of Friendship) (nový dabing, 2005)
 V San Bambínu se koná festival přátelství. Jsou na něm i Balú a Kid, aby si přivydělali prodejem hot-dogů. Na festival dorazí i plukovník Lampas, který zde má předvést zlaté ozubené kolo. O to má zájem také trojice gangsterů. A díky Baluovi se jim také podaří ho ukrást. Pokud Balú a Kid nevrátí kolo včas, odsoudí Lampase a jeho asistenta k smrti.

 

19. PRO PÁR PETRODOLARŮ NAVÍC  (For a Fuel Dollars More)
 Rebeka se rozhodne podnikat s údržbou letadel ve vzduchu s pomocí Drakouše.To však odláká zákazníky od Luďova podniku a ten se pokusí Aeroexpresu konkurovat.Začíná nelítostný souboj a vyhrát musí ten lepší.nebo ne?

 

20. NEJLEPŠÍ PILOT NA SVĚTĚ 1.část  (A Bad Reflection on You, Part 1) (nový dabing, 2005)
Na tajné nákladní trase záhadně mizí jedno letadlo za druhým. Žádný další pilot tam nechce letět, a tak Šéf Chán hledá volavku. Dozví se, že Balú riskoval život pro záchranu koaly, a pošle pro něj. Balú dostane pohár pro nejlepšího pilota na světě a úkol proletět místem kde mizí letadla. Lůďa se snaží kamaráda odradit, tomu ale stoupla sláva do hlavy, takže bez váhání vyráží s Kidem na cestu. A také zmizí.

 

21. NEJLEPŠÍ PILOT NA SVĚTĚ 2.část  (A Bad Reflection on You, Part 2) (nový dabing, 2005)
Balú a Kid jsou zajati vzdušnými piráty, kteří stojí za vším. Používají zrcadla mezi skalami k tomu, aby zmátli piloty, a ti havarovali. Don Fanfán objeví v letadle naváděcí zařízení a zjistí že Balú je jen volavka, která je má pomoci vystopovat. Protože se nechce vzdát, připraví další past v podobě minového pole na Chánův dělový člun. Je na Baluovi a Kidovi, aby se dostali ven a zastavili ho.

 

22. NA KŘÍDLECH MEDVĚDÍCH  (On a Wing and a Bear) 
Balů při příletu do San Bambína překročí rychlost a policejní kontrola zjistí, že má propadlý letecký průkaz. Musí jít na přezkoušení z létání. Komisařem je pan Hromovatz a Balů s ním má špatné zkušenosti. Naprosto vyhoří. Myslí si, že už nikdy nebude létat. Zkouší jiná povolání, ale nikde nemá úspěch. Přátelé ho povzbudí a Balů jde znovu ke komisařovi. Tentokrát za letu dojde palivo a přistanou u ostrova, kde shromažďují kradený benzin vzdušní piráti, což je plán šéf Chána, aby mohl zvýšit ceny benzínu. Balůovi se povede uniknout, vše oznámit policii a získat zpět pilotní průkaz.

 

23. VŠECHNO JE VE HVĚZDÁCH  (A Star is Torn)
Balů zachrání před zraněním hereckou hvězdu "sladkou Mici"a je jí přímo okouzlen. Ta mu nabídne práci v jejím příštím katastrofickém film. Balů se vydavá s Rebekou do Hollywoodu. Zde se však dějí podezřelé nehody při natáčení. Rebeka brzy přijde na to kdo v tom má prsty a také na to že je Balů v nebezpečí. Podaří se jí ho zachránit?

 

24. NENÍ VŠECHNO ZLATO CO SE TŘPYTÍ  (A Touch of Glass)
Rebeka chce pro svou firmu jen zákazníky na úrovni.Vezme tedy zakázku od snobské dvojce Fiškuse a Fikuly na přepravu diamantů.Jako záruku na dodání diamantů poskytne Drakouše.Jelikož jsou drahé kameny falešné, pokusí se jich Fiškus a Fikula zbavit, aby získali letadlo. Kvůli poruše musí přenocovat u Lůďi, kde dojde ke krádeži peněženky a náhrdelníku. Do rána zmizí i diamanty. Kdo je lupičem? A přijde Balů o Drakouše?

 

25. ČÍM VĚTŠÍ PRASE, TÍM VÍCE SPASE (The Bigger They Are, the Louder They Oink)
Rebeka má plnou hlavu bláznivých nápadů jak být úspěšný v podnikání. Jejím dalším nápadem je obchodovat s lanýži. Nejlepším hledačem lanýžů je prase a tak si jednoho velice divokého a alergického na slovo "špek" pořídí. Vydají se s ním na ostrov, kam ale prasata nesmějí kvůli divokým Vepřojedům, aby tuto pochoutku našli. Padnou však do zajetí Vepřojedů a hrozí jim, že se sami stanou potravou pro divochy.

 

26. PŘÍSNĚ TAJNÉ  (A Spy in the Ointment) (nový dabing, 2014)
Balůovi se podařilo ne vlastní vinou nabourat auto Rebeky. V tom do Aero Expresu vrazí tajný špion Jack s balíčkem, který je potřeba tajně doručit. Rebeka se do agenta zakouká, zásilky se hned ujme a s Balůem letí do ledové  Lamplie (
Kaňourie, Thembrie). Tam jsou uvězněni, ale balíček se nesmí dostat do nesprávných rukou...

 

27. BARON BALŮ VON BRUMVALD  (The Balooest of the Blue Bloods)   
Balů se stane dědicem sídla po Baronu Von Brumvaldovi. Velké a honosné sídlo však ukrývá hrozné tajemství a nebezpečné pasti. Někdo nebo něco usiluje Baluovi o život a tak musí zasáhnout rázná a odvážná Rebeka.

 

28. JAK NEBÝT VE SVÉ KŮŽI  (A Baloo Switcheroo)   
Kid a Balú mají za úkol převést vzácnou modlu ducha proměny do San Bambína, a s ní dostanou také instrukce, aby se na ni v žádném případě nepodívali za bouřky. Cestou však přesně to udělají a prohodí si těla. Jakoby nebylo potíží dost, o modlu se zajímá i Don Fanfán, a při pokusu ji ukradnout si prohodí těla s Rebekou. Pokud se nepodaří dát vše do pořádku před úsvitem, zůstanou všichni natrvalo v nesprávných tělech.

 

29. LEGENDÁRNÍ VĚTROSTOP JANDA (Whistlestop Jackson, Legend)
Rebeka si najme Větrostopa Jandu, velkou leteckou hvězdu své doby a Baluův vzor, jako reklamu pro Aeroexpres. Balú je z toho nadšený, ovšem jen do chvíle, než se s ním Janda proletí Drakoušem a málem oba zabije. Aby dokázal že Janda už není takové eso, nechá ho samotného odvézt rachejtle pro jeho přítele prezidenta na oslavu dne nezávislosti jeho země. Když si však Větrostop vezme Drakouše, Balú dostane strach a letí jeho dvojplošníkem za ním. Oba společně pak musí čelit pilotům Šéf Chána, který se chce dávného rivala Jandy zbavit, aby získal smlouvu na dodávku místo Aeroexpresu.


30. VŠECHNO NEBO NIC (Double or Nothing)
Baluovi se rozbije jeho nejoblíbenější deska. Jediná další existující kopie stojí sto dolarů, jenže Balú je úplně na mizině. Vypůjčí si tedy padesát dolarů od Kida, a zkusí je znásobit tak, že přebere zakázku Kšeftaři Moe. Tomu se to ale ani trochu nelíbí.


31. DÁMSKÁ JÍZDA (Feminine Air)
Balú chce trumfnout svého rivala Lotrase, a tak se přihlásí do velké letecké honby za poklady. Jenže nemůže sehnat sponzora, protože Lotras všude rozhlásil že Balúovým šéfem je žena. Jediný zbývající sponzor je svaz žen, tak se Balú převleče za ženu, aby mohl závodit. To ale ještě netuší, že jeho navigátorkou je Rebeka.

 

32. CESTA DO PANDA-LÁ  (Last Horizons)
Balú chce dokázat že je někdo, a tak se sám vydává najít bájné město Panda-Lá. Po mnoha útrapách se mu konečně podaří město najít a seznámit se s jeho obyvateli. Ti se k němu chovají nanejvýš přátelsky, ovšem jen na první pohled. Ve skutečnosti plánují invazi na San Bambíno.

 

33. LET SNĚŽNÉHO KAČERA  (Flight of the Snow Duck) (nový dabing, 2005)
Siky přečte Molly knížku Let Sněžného Kačera. Molly, která ještě nikdy neviděla sníh, ho chce poznat, a tak spolu se Sikym nepozorovaně nasednou do Drakouše a letí s Baluem do Lamplie (Kaňourie). Tam jsou všichni tři zatčeni a uvězněni, Balú kvůli tomu že se nechtěl vzdát Drakouše, Siky a Molly kvůli stavění sněhuláka a jízdě na saních. Baluovy pokusy o útěk skončí nezdarem, a tak Molly zapojí fantazii a přivolá na pomoc „Sněžného Kačera“. 

 

34. JAK BALŮ KE ŠTĚSTÍ PŘIŠEL  (Save the Tiger)
Balú zachránil život Šéf Chánovi, a ten mu slíbil, že si za to může přát co bude chtít. Balú nejdřív neví, co by chtěl, kromě ledničky, limonády a otvíráku, poté se ale rozhodne koupit zpět Drakouše a odejít od Rebeky. Ani to mu však nestačí, a stává se čím dál nenasytnějším. Šéf Chánovi ale dojde trpělivost a zorganizuje Baluův únos.

 

35. STAŘEC A MOŘE ZAPOMĚNÍ  (The Old Man and the Sea Duck)
Balú se při zpáteční cestě zraní a následkem toho zapomene jak létat. Protože je potřeba odvést náklad, Kid se Sikym letí s ním a snaží se mu pomoct, aby si vzpomněl. Drakouš ale vletí do bouřky a je zasažen bleskem. Kid a Siky vyskočí, Baluovi se to ale nepodaří. Na poslední chvíli ho však zachrání záhadný stařec Joe, instruktor opuštěné letecké školy. Ten mu také pomůže vzpomenout si jak létat a o čem létání je.

 

36. VÁLKA S MARŤANY  (War of the Wierds)
Balů potřebuje dovolenou. S pomocí Kida a Sikyho vymyslí na Rebeku lest v podobě profesora Swenhiml Pancerfausta (Siky), raketového vědce, který vymyslel hogo fogiš palivo co udělá z každého letadla vesmírnou raketu.Chce si najmout Drakouše pro let na Mars.Rebeka jejich lest prokoukne, ale přistoupí na jejich hru. Balů i s Kidem ovšem odletí pouze na dovolenou k jezeru. Té si ale moc neužijí, protože Beky jim pořad volá a zadává úkoly.Balů se naštve a předstírá do vysílačky útok marťanů.Tohle vysílání zachytí vojín Guma, fanatický blázen do kontaktu s mimozemšťany. "Profesor" Pancerfaust musí tedy přiznat kde Balů skutečně je a spolu s Rebekou a vojínem Gumou se vydávají zničit marťany...

 

37. STATEČNÍ KAPITÁNI  (Captains Outrageous)
Kid se pokouší dostat svého kamaráda Oskara do klubu Kabrňáků. Jenže Oskar je vystrašený mazánek, který nezažil žádné dobrodružství, a tak nemá šanci. Kid proto s Baluem a Sikym zinscenují jedno falešné dobrodružství. Oskar má pomoci Baluovi s převážením „protipirátské zbraně“ a dávat pozor na „vzdušné piráty“ (Kid a Siky v přestrojení). Nikdo však netuší, že budou mít co dělat s pravými piráty, kteří chtějí unést Oskara kvůli výkupnému, a kteří si také myslí že Balú skutečně převáží protipirátskou zbraň.

 

38. ZLODĚJ ČASU  (The Time Bandit) (nový dabing, 2014)
Balů  potřebuje výplatu, kterou má ale dostat až v sobotu. Problém je, že je teprve čtvrtek. Proto společně s Kidem přesvědčí Rebeku, že v pátek už je sobota. Ta tomu uvěří, ale v tom případě je tu zásilka činčilých klapek na uši do Tembrie (Lamplie, Kaňourie), která měla být dodána právě v pátek. Balů tam tedy se zásilkou letí i s Rebekou, která se chce osobně omluvit za zpoždění. Mezitím i v Tembrii vyhlásí sobotu. Je tu však ještě kometa, která se měla objevit právě v pátek...

 

39. KOMU ZVONÍ GONG 1  (For Whom the Bell Klangs (Part 1)
Balú a Lůďa se zase jednou dostali do problémů kvůli dámě v nesnázích a honbě za pokladem. Když se jim podaří vyváznout, slíbí si, že už nebudou hledat poklady a pomáhat kráskám v nesnázích. Ovšem vydrží jim to jen do chvíle než pomohou krásné archeoložce Katce. Ta našla zvonky, které jsou podle pověsti klíčem k bájnému městu Cinkala, pohřbenému v poušti před třemi tisíci lety. Jenže jí je ukradl proradný hledač starožitností Gong, hledající zde mocnou zbraň schopnou ničit celá města. Balú s Lůďou historce nevěří, ale každý z nich si chce krásnou archeoložku naklonit, a tak z ní nespustí oči. A zanedlouho zjistí, že její historka je pravdivá – Katka je totiž unesena. Oba dva se tedy vydávají do pouště, aby ji zachránili. Jenže jsou chyceni Gongem a jeho poskoky.

 

40. KOMU ZVONÍ GONG 2  (For Whom the Bell Klangs (Part 2)
Baluovi a Lůďovi se jen tak tak podařilo uniknout smrtící písečné bouři, která odkryla bájné město Cinkala. A Gong se za pomocí Katky dostane až k oné ničivé zbrani. Záhy pošle do nedalekého města vzkaz, aby mu buď zaplatili deset miliónů, nebo se připravili na zkázu. A ani armáda není schopna ho zastavit. Je na Baluovi a Lůďovi, aby mu překazili plány.

 

41. OBČAN CHÁN  (Citizen Khan)
Balů, Kid a Siky letí přes poušť. Na palubě jim začínají hnít náklad pomerančů a proto letí rychleji než by měli. Jsou sestřeleni nepříjemným šerifem pouštního města Boomstown, je jim zabaveno letadlo a jsou zavedeni do dolů. Město patří Šéf Chánovi a je v něm důl na stříbro, ale šerif před ním tají nález Urgonia - výbušného nerostu. Shodou náhod začnou Sikyho považovat za Šéf Chána a situace se začíná obracet. Šerifově pomocnici Klementýně se nelíbí jak šerif jedná a s pomocí důlních dělníků se ho pokusí zastavit.

 

42. NA VZHLEDU NEZÁLEŽÍ  (Gruel and Unusual Punishment) (nový dabing, 2014)
Balú potřebuje zhubnout, jinak hrozí, že s ním Rebeka nepůjde na ples pilotů. Tak se rozhodne využít centrum pro hubnutí, které navštěvují i slavní. Jenomže omylem seskočí na špatném ostrově a místo v centru pro hubnutí skončí v lamplijské káznici. A k tomu všemu ještě pomůže k útěku šílenému profesorovi, který chce zničit veškeré zásoby tuřínového nákypu v Lamplii.

 

43. MOLLYINY VESELÉ VÁNOCE  (A Jolly Molly Christmas) (nový dabing, 2005)
Do San Bambína dorazily Vánoce. Rebeka si nejvíce přeje, aby mohla vidět sníh a Molly chce mamince přání splnit. Rozhodne se napsat dopis pro Santa Clause. Jenomže kvůli Balůovi přestává na Santu věřit. Balů spolu s Kidem, Sikim a Lůďou se to snaží napravit a u Lůdi přichystají Santovu dílnu. Poté se k nim připojí i sama Rebeka a budou chtít zařídit sníh sami. Jenomže jim to překazí piráti a u Lůdi se všechno prozradí. Pravého sněhu, se ale nakonec všichni dočkají. 

 

44. MY FAIR BALŮ  (My Fair Baloo)
Rebeka potřebuje doprovod na luxusní podnikatelský večírek, kvůli získání nových zákazníků pro její Aero Express. Jediný volný je Balů, ale ten není úplně dokonalý s vybranými způsoby. Kid slíbí Rebece, že z Balůa gentlemana i pře jeho nechuť udělají. Večírek se koná v letadlové restauraci Hogo Fogo, která nikdy neletěla kvůli své velikosti, což Balůa inspiruje k tomu všechno zvládnout. Vydávají se na večírek kam se ale vydali také zlodějíčci s Al Chrapounem v čele, kteří chtějí letadlo unést a zbohatlíky okrást...

 

45. HVEDAČI ZTVACENÉHO POKVADU (Waiders of the Wost Tweasure)
Balů a Kid letí s nákladem suvenýrů do Vala Vala Bumbum ke kněžně Grace. Po cestě se potká s bývalou rivalkou Lítavou Janou, která má stejnou cestu. Ta má najít kněžně za 10 000 rublů ukryté rubínové prsteny královny Muvín, potřebné ke korunovaci. A protože s ní má Balů nevyřízené účty, rozhodne se je najít dřív než ona. Nejprve však musí najít mapu k pokladu, kterou ukryl mocichtivý bratranec kněžny Grace...

 

46. TAJNÁ LETECKÁ ŠKOLA (Flight School Confidential)  (nový dabing, 2005)
Kid by se velmi rád stal pilotem a chtěl by řídit opravdové letadlo, ale ve 12 letech je na to příliš mladý. Poté co havaruje s Drakoušem zaparkovaným u Ludi, rozhodne se narukovat do letecké školy ledového státu Kaňourie. Plukovník Magor s nimi ale má nekalé plány a chce se s jejich pomocí stát generálem. Kidovi se něco nezdá a začne pátrat, co to může být.

 

47. MAZÁNKU MÁŠ NA KAHÁNKU  (Bringing Down Babyface)

Balů má za úkol vyzvednout Mazánka Šusku z vězeňského ostrova k soudu.  Současně paní Šusková posílá své lupičské kumpány Mazánka vyfouknout stráži, kvůli jeho narozeninám. Mazánek se v převleku za policistu vydá s Balůem pryč z ostrova, ale vše se zvrtne tak, že policie začne pronásledovat Balůa...

 

48. KANÓNI U KANÓNŮ  (Jumping the Guns)
Fanfán se opět pokouší dostat za opevnění SanBambína všemi možnými způsoby. Ukradne Balůovi Drakouše, kterým Balů vozí jídlo pro strážce kanónů na opevnění. Piráti obsadí jejich místa a Fanfánovi už nic nebrání v cestě za opevnění. Je tu ovšem jeden starý strážce kanónů, který to s Balůem a Luďou nenechají jen tak.

 

49. JAK SE BUDÍ MUMIE (In Search of Ancient Blunders)
Balů a Siky doručují egyptskou destičku do Aridie. Ta obsahuje návod jak najít královský poklad, po kterém ale touží i Don Fanfán. V Aridii se setkají s archeoložkou, které se rozhodnou pomoci s hledáním pokladu. Musí však překonat spoustu pastí, nástrah i mumii, která poklad chrání...

 

50. LUĎŮV POSLEDNÍ ÚSMĚV (Louie's Last Stand) 
Šéfchánův poskok Benson chce koupit Luďův ostrov, který zrovna slaví 5 výročí otevření. Hrozí mu ale, že o něj přijde. Benson zfalšuje Šéf Chánův příkaz pro letectvo, které má ostrov násilím převzít. To si však Luďa s Baluém a Kidem nenechají líbit...

 

51. VYSVĚDČENÍ S CHLUPEM  (Sheepskin Deep)  
Balů se potřebuje dostat na večírek se spolužáky ze školy. Nemá tam ovšem povolen vstup, protože nedokončil základní školu. To se snaží dohnat nyní a pomáhá mu v tom Kid Mrakošlap. Musí ale také doručovat zásilky pro AeroExpress...

 

52. VULKANICKÁ PIZZA  (Pizza Pie in the Sky) 
Rebeka odjiždí na manažerský kurz za město. Balů dostane nápad jak si vydělat podnikáním a začne společně s Kidem dodávat letecky pizzu. Po počátečních problémech s donáškou dostane velkou zakázku na dodání 200 ks pizzy. Kde ale napéct takové množství slaných koláčů? Poradí si Balů i tentokrát?

 

53. HLEDAČI ZTRACENÉHO HELIKOPNÍKU  (Baloo Thunder) 
Baluův kamarád, který je vynálezcem pro ŠéfChána, zjistí, že konkurenční firma Minivrzal chce ukrást jeho vynálezy. Rozhodne se tedy upláchnout s nejtajnějším novým vynálezem - Helikopníkem. Je však považován za zloděje a je na něj vyhlášená odměna za dopadení. Balů s Kidem se ho vydá hledat, ale zároveň se ho chce zmocnit agent Minivrzalu. Vyhraje mozek nebo svaly?

 

54. PALIČÁK BALŮ  (Bullethead Baloo) (nový dabing, 2005) 
Kid s kamarády si hrajÍ na hrdinu z komiksu Paličáka. Balů se bude chtít Kidovi zavděčit a spolu s Buzzem budou chtít uspořádat pro kluky představení. Domluvená akce se však zvrhne a Balů se v převleku za Paličáka utká s opravdovým robotem, který se pokoušel unést Chána. Praštěný vynálezce Aksoloto se naštve a dá svému robotovi další příkaz, kromě unesení Chána také dostat Paličáka. Robot nakonec Chána unese spolu s Kidovím kamarádem Erniem. Balů spolu s dětmi nakonec přechytračí profesora, osvobodí Chána a zničí robota. Díky tomu se vše vráti do starých kolejí, kdy se Balů stává znovu skutečným dětským  hrdinou.

 

55. PŘED OSUDEM NEUTEČEŠ  (Destiny Rides Again) 
Po doručení zásilky se Balů a Kid setkají s vědmou Unou. Ta Balůa s nasazovacíma ušima  lamy považuje za legendárního Velkého Lámu, který má  najít a zničit sošku, která má ohromnou ničivou sílu.  Přes Balůův nesouhal dostane náramek, který ho k ní zavede ať chce nebo nechce. Sošku se ale také snaží najít zloduch El Gáťo, který chce zneužít její sílu.

 

56. ZKUŠEBNÍ PILOT  (Mach One for the Gipper) (nový dabing, 2005) 
Příběh začíná setkáním Balůa a jeho známého kamaráda Ace Landena. Ace je namyšleným testovacím pilotem pro armádu. Teď má přijít na řadu nový tryskový motor, který se ale dostane do nákladu Balůovi. O motoru se dozví piráti a Fanfán ho samozřejmě chce taky. Sikiho však napadne, že by mohli k útěku použít onen tryskový motor. Balůovi se podaří neskutečným způsobem dodat motor na vojenskou základnu a slavným hrdinou se konečně stává on.

 

57. FANFÁN SE MI LEPÍ NA PATY  (Stuck on You)
Don Fanfán se opět pokusí zaútočit na San Bambíno a tentokrát se mu podaří dostat se přes útesy. Avšak v momentě, kdy se chystá vyhlásit podmínky kapitulace města z balonového koše (kam by se v rádiu poděl jeho šarm) je stržen Drakoušem, ve kterém Balů převáží lepidlo. A pochopitelně, že Fanfán a Balů skončí přilepeni k sobě. Najednou tak mají v patách piráty, sanbambinské dělostřelectvo a Rebeku, která se obává o Balůovo duševní zdraví. Podaří se jim přes to všechno dostat se včas do továrny na ředidlo, nebo se na sebe budou lepit navždy?

 

58.  ZUŘIVÍ PIŠIŠVOŘI  (The Sound and the Furry)
Bláznivá Jana pomocí malých chlupatých zvířátek (pišišvorů z Patálie) ničí motory letadel tím, že pišišvory ovládá na dálku pomocí kroužků, které mají kolem krku. Chce aby jí letci zaplatili za opravu, které se ale nikdy nedočkají. Omylem pišišvory ztratí nad San Bambínem, kde je najde Siky. Považuje je za humry a přijme je za své. Jim se ale stýská po rodné Patálii a Siky jim slíbí návrat domů až s Balůem vyhrají leteckou soutěž. Bláznivá Jana však pišišvory použije proti pilotům i v tomto závodě tak, že to nakonec vypadá, jakoby letadla ničil Siky...

 

59. FANFÁNOVO POZDNÍ ODPOLEDNE  (The Ransom of Red Chimp)   
Balů a Luďa se snaží osvobodit Luďovu tetu Lojzu, letadlovou závodnici kterou unesl Don Fanfán, pod vidinou tučného výkupného. Nechal vše na svých pirátech a sám si hodil dovolenou. Teta Lojza je však svérázná a rozpoutá u vzdušných pirátů revoluci a bláznivě se zamiluje do Fanfána. Nakonec ji Fanfán vydá sám dobrovolně, jen teta se ho naopak vzdát nechce.

 

60. CESTA DO TRAMTARÁBIE  (The Road to Macadamia)   
Balů s Luďou letí do Tramtarábie, kde mají předat zásilku a vyzvednout oříšky pro Luďův podnik. Město ale zbankrotovalo a král nemůže za dodávku zaplatit. Balů s Luďou přijdou na to, že vše má na svědomí králův vezír, který touží i po králově dceři Lotě. To  nenechají jen tak...

 

61. ZTRACENÝ LOS  (Your Baloo's in the Mail) (nový dabing, 2005)   
Rebeka vyhrála v loterii 100 000 dolarů, ale aby peníze dostala, musí vítězný los dojít do Pazuza do osmi hodin ráno dalšího dne. Becky navíc musí s Molly na školní představení, takže nezbývá, než požádat Balua, aby dopis donesl na poštu. Jenže Balú skoro všechny peníze utratí za jídlo, a tak dopis místo extra rychlou třídou pošle extra pomalou 18. třídou. 

 

62. ZTRACENÝ RÁJ  (Paradise Lost)
Balůa si u Lůdi v krčmě najme neznámý cizinec. Chce dopravit na tajné místo v poušti, kde se jednou za sto let otevře země a z ní vytéká zázračná voda. Ta probudí v této části pouště k životu dávný ztracený svět dinosaurů. Cizinec má ale v plánu vozit za zviřaty turisty, kteří si zde za tučné peníze mohou ulovit některého z dinosaurů. Balůovi se to ale vůbec nelíbí a tak se rozhodne zasáhnout...

 

63. MALIČKO A NEUZŘÍTE MĚ  (The Incredible Shrinking Molly) 
V sousedství AeroExpressu zahlédne Molly v okně šíleného vědce. Podaří se jí v noci vyklouznout z pokoje a jako statečná Conanka jde tajemný dům prozkoumat. Vědátor právě zkouší zmenšovací stroj a omylem zmenší i Molly. Rebeka, Balů a Kid se ji vydají hledat a dojde dokonce i na zmenšení celého Drakouše a honičku s obří krysou...

 

64. NÁVRAT DO MINULOSTI  (Bygones) 
Balů při úniku před piráty zachrání ztroskotance, ze kterého se vyklube Baluův hrdina z knížky Rick Blesk. Rick se bude snažit zachránit pošramocenou čest svou i své letky a ukradne Balůovi Drakouše. Ten se za ním vydá, ale oba se nakonec zapletou s Fanfánem a jeho piráty. Po šarvátce se Balů i s pomocí Ricka zachrání a Balů pod důkazy uvěří Rickovy, že je to Rick Blesk osobně. Po stopách jeho posledního letu najdou Rickovo letadlo spolu s celou jeho letkou. Balů je pověřen dokončením starého úkolu a Rickova letka se postaví proti Fanfánovým pirátům. Po vítězné bitvě se Rickova sedmá letka ztratí v mracích historie a Balů poté dokončí svůj úkol. 

 

65. LÍTAJÍCÍ HEJLOVÉ  (Flying Dupes) (nový dabing, 2005) 
Balú má doručit dárek Nejvyššímu maršálovi Lamplie. Netuší však, že jde o bombu, kterou poslali tamní zbrojaři, aby vyvolali válku se San Bambínem a mohli začít ve velkém zbrojit. Nemají ovšem v úmyslu maršálovi ublížit, a navíc sami nepředpokládají, že by balíček prošel přes všechna bezpečnostní opatření až k němu. Jenže Balú využije toho, že plukovník Lampas se nutně potřebuje naučit létat, k tomu, aby zásilku doručil.
 

letohratky-obrazek-a-logo.jpg

 

Autoři popisů: lladda, HonzaXXII, Durďas, Leonit, Ajka, Fouré

Epizody jsou seřazeny podle seznamu na Wikipedii.

 

POŘADÍ PODLE VYSÍLÁNÍ V ČESKÉ TELEVIZI OD r. 2011

Následující pořadí epizod seriálu Letohrátky, v jakém je vysílala Česká televize od roku 2011 kdy přidala 4 nikdy neodvysílané díly. V roce 2014 odvysílala i zbývajících 9 dílů, které jsme nikdy předtím v češtině neviděli. Doplněné jsou také výše do původního seznamu, který obsahuje i popisy epizod.

1. Nemusí mrznout, jen když sněží
2. Nejlepší pilot na světě - 1. část (nový dabing)
3. Lupičem proti své vůli
4. Není všechno zlato, co se třpytí
5. Příšera z čistého nebe
6. Bouřlivé počasí
7. Čím větší prase, tím více spase
8. Pro pár petrodolarů navíc
9. S bůžkem nejsou žádné čáry
10. Maminka si nechce hrát
11. Honba za pokladem
12. Přišla bída na roboty
13. Zachraňte drobečka
14. Mladý může, Balú musí
15. Všechno je ve hvězdách
16. Její sladký sen
17. Molly tropí hlouposti
18. Na křídlech medvědích
19. Festival přátelství (nový dabing)
20. Válka s marťany
21. Legendární větrostop Janda
22. Jak nebýt ve své kůži
23. Baron Balú von Brumwald
24. Není hláska jako hláska
25. Cesta do Panda-Lá
26. Dámská jízda
27. Velká letecká loupež
28. Nečekaný únos
29. Ostrov pirátů
30. Fanfán dobyvatel
31. Občan Khan
32. Všechno nebo nic
33. Let sněžného kačera (nový dabing)
34. Tajná letecká škola (nový dabing)
35. Jak Balú ke štěstí přišel
36. My fair Balú
37. Fanfánovo pozdní odpoledne
38. Mazánku, máš na kahánku
39. Vulkanická pizza
40. Luďův poslední úspěch
41. Stateční kapitáni
42. Komu zvoní gong - 1. část
43. Komu zvoní gong - 2. část
44. Kanóni u kanónu
45. Vysvědčení s chlupem
46. Jak se budí mumie
47. Hvedači ztvaceného pokvadu
48. Hledání ztraceného helikopníku
49. Cesta do Tramtarábie
50. Zuřivý pišišvor
51. Před osudem neutečeš
52. Maličko a neuzříte mě
53. Zloděj času (nový dabing) - poprvé v CZ 11.10.2014
54. Přísně tajné (nový dabing) - poprvé v CZ 12.10.2014
55. Na vzhledu nezáleží (nový dabing) - poprvé v CZ 13.10.2014
56. Ztracený ráj
57. Lítající hejlové (nový dabing) - poprvé v CZ 15.10.2014
58. Fanfán se mi lepí na paty
59. Návrat do minulosti
60. Stařec a moře zapomění
61. Paličák Baloo (nový dabing) - poprvé v CZ 19.10.2014
62. Zkušební pilot (nový dabing) - poprvé v CZ 20.10.2014
63. Nejlepší pilot na světě - 2. část (nový dabing)
64. Mollyiny veselé vánoce (nový dabing) - poprvé v CZ 22.10.2014
65. Ztracený los (nový dabing) - poprvé v CZ 23.10.2014

 

 zdroj: Česká televize

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

série

(Jan Kliment, 5. 3. 2017 16:17)

Tento seriál je taky zvláštní tím, že má jen jednu sérii o 65 dílech, zatímco Kačeří příběhy, Rychlá rota, Gumídci, Medvídek Pú, Detektiv duck, Goofyho tlupa atd. jich mají několik :-)

Re: série

(Disney Team, 5. 3. 2017 18:26)

Ano, to je pravda. Všech 65 epizod vzniklo během jediného roku. Pracovali na něm čtyři různé týmy nezávisle na sobě.

Všechny díly

(Jan Kliment, 29. 10. 2014 21:34)

Konečně jsou u nás všechny díly v českém dabingu :-)

Návrat do minulosti

(Durdas, 20. 10. 2014 23:11)

Posla jsem popis dílu na FB. ;)

Fanfánovo pozdní odpoledne

(Ajka, 5. 5. 2007 15:12)

Balů a Luďa se snaží osvobodit Luďovu tetu Lojzu,letadlovou závodnici kterou unesl Don Fanfán, pod vidinou tučného výkupného. Nechal vše na svých pirátech a sám si hodil dovolenou. Teta Lojza je však svérázná a rozoutá u vzdušných pirátů revoluci a bláznivě se zamiluje do Fanfána. Nakonec ji Fanfán vydá sám dobrovolně, jen teta se ho naopak vzdát nechce.

1dil

(julian walker, 2. 10. 2014 17:13)

je to super

letohratky jsou skvely

(vanesa, 23. 8. 2012 11:24)

ja se divam na letohratky rano na jedničce v 09 00 do 09 25 je to hezky serial ale skoda ze to nedavaji na animacek misto ten serial ktery je prvni

poznámka

(Jan Kliment, 8. 6. 2012 16:21)

A nemohli byste sem dát ještě pořadí dle prvního vysílání u nás?

ok

(Jan Kliment, 7. 10. 2011 19:41)

dobře :-)

epizody

(Jan Kliment, 7. 10. 2011 14:04)

Seznam epizod kačerů, rychlé roty a gumídků je kompletní, ale jak tobude s tímhle?

Re: epizody

(lladda, 7. 10. 2011 14:22)

Dělá se na průběžně na tom. Nově jsou tu teď seřazené a očíslované podle oficiálního pořadí.

Pořadí v seznamu

(lladda, 6. 10. 2011 17:10)

Epizody jsou teď seřazeny podle anglického seznamu na Wikipedii.

Seznam

(lladda, 24. 9. 2009 19:01)

Ahoj. Zrovna u tohohle seznamu si nejsme uplne jisti poradim, v jakem se u nas vysílal. Díly jsou seřazeny alespoň přibližně.

letohrátky

(letohrátky, 24. 9. 2009 17:25)

chtěl bych se zeptat jestli máte tady všechny ty díly správně seřazené.vím že každá země má své vlastn¨í řazení. chci vědět, jestli to máte přesně podle českého řazení.

Fanfán se mi lepí na paty

(Fouré, 15. 9. 2009 22:43)

Don Fanfán se opět pokusí zaútočit na San Bambíno a tentokrát se mu podaří dostat se přes útesy. Avšak v momentě, kdy se chystá vyhlásit podmínky kapitulace města z balonového koše (kam by se v rádiu poděl jeho šarm) je stržen Drakoušem, ve kterém Balů převáží lepidlo. A pochopitelně, že Fanfán a Balů skončí přilepeni k sobě. Najednou tak mají v patách piráty, sanbambinské dělostřelectvo a Rebeku, která se obává o Balůovo duševní zdraví. Podaří se jim přes to všechno dostat se včas do továrny na ředidlo, nebo se na sebe budou lepit navždy.

Popis

(lladda, 10. 5. 2007 17:08)

Diky Ajko za popis k epizodě. Už je přidána :)