Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek
 

Méďové, skáčou jako míčky gumové, v příbězích, jež mají úroveň, gumídci méďové!

Ano, tento popěvek se vybaví snad každému, kdo vyrůstal na animovaných seriálech Walta Disneye. Svého času u nás Gumídci (1985) slavili obrovský úspěch a já si troufám tvrdit, že kdyby se na naše obrazovky vrátili, opět by zaujaly nemalé množství diváků. Neuvěřitelné, dobrodružné, ale mnohdy i veselé přhody těchto sympatických mluvících medvídků, kteří po pouhém doušku hopsinkové šťávy skáčou do výšky, zaujmou snad každého.

Obrazek

Celá skupinka pohromadě

 

Děj jejich příběhů se odehrává ve středověké Anglii, tedy v dobách rytířských soubojů a turnajů. Gumídci žijí v lese a už 500 let  se straní lidí, kteří v té době na gumídky už nevěří a mají je za pouhou legendu. O jejich existenci vědí pouze královské páže Kryštof (a jeho dědeček) a princezna Klára, dcera krále Kristiána. Královský hrad Strdín stojí v jezeře, chráněný vodou a Medůnie vůkol něj je samá zeleň. Ideální místo pro gumídky.

strdin-z-vysky.jpg

Kryštof se s gumídky seznámil hned na začátku seriálu, když jim vrátil kouzelný gumídkovský medajlon, který zdědil po svém dědovi. Klára se s nimi seznámila o pár epizod později, když se Bára s pomocí klobouku proměn vydávala za Kláru.

Obrazek

Klára s Kryštofem

Ovšem gumídci mají i své nepřátele. Zápornou postavou seriálu je kníže Ignor (vlastním jménem Sigmund), jenž na svém hradě Lotrník v Lotrounsku vládne smečce obrů tupounů. Jeho poskokem je zakrslý tupoun Stoupa, který je sice o něco chytřejší, než ostatní jeho druhové, o to víc však projevuje svoji oddanost a poslušnost vůči knížeti. Ignor má bratra Viktora, který je jeho přesným opakem - bílým rytířem chránícím všechny slabší. Ignorovým snem je dobýt hrad Strdín a stát se vládcem Medunie.

plaz-na-rozhrani-medunie-a-lotrounska-panorama-jpg.jpg

Hranice mezi Lotrounskem a Medůnií

Protože mu každý jeho pokus zmaří gumídci (většinou za pomocí Kláry a Kryštofa), snaží se Ignor vypátrat sídlo gumídků a zmocnit se hopsinkové šťávy, která jej učiní neporazitelným. Hopsinková šťáva totiž na lidi působí jinak než na gumídky. Zatímco gumídci po ní skáčou, lidé na 1 minutu dostanou obrovskou sílu.

ignor-a-tupouni.jpg

Kníže Ignor s tupouny

novy-film--3-.film_snimek.jpg

Mapa Medůnie a Lotrounska

Takřka všichni gumídci ze strachu z lidí odpluli do zámoří a v gumdolí jich zůstalo pouze šest (později sedm).brepta.jpg

Nejstarší z nich je Brepta. Po znovuzískání gumídkovského medajlonu se vypracoval v kouzelníka. Veškerá kouzla čerpá z Velké gumovědné knihy, která je nejdůležitějším odkazem starověkých gumídků. Brebta si většinu kouzel nedokáže zapamatovat a tak s sebou vždy nosí haldu taháků. Často se mu jeho čáry babca.jpgvymknou z rukou a kouzlo poplete.

Druhým nejstarším členem gumídkovského rodu je Babča. Má na starosti veškeré ženské práce. I když není zrovna nejlepší kuchařka, ostatní její snahu dovedou ocenit. Krom toho má Babča na starosti přípravu abruca-kmen.jpg vaření hopsinkové šťávy.

Brůča má vůdcovské schopnosti a většinou organizuje plány na obranu proti nepřátelům. Má na starosti veškerou údržbu a opravy. Vůči lidem bývá velmi skeptický.

les-v-gumdoli-panorama-jpg.jpg

Bumla má velikou slabost pro jídlo a na jeho robustní postavě je to dobře znát. Často nepřemýšlí hlavou ale žalbumla.jpgudkem, což mu přivodí nejeden problém. Hned po jídle je jeho největší zálibou vyrábění modelů lodí.

boza.jpgBóža se považuje za nepochopeného umělce. Jeho tvorba spočívá v sochařství a malířství. K ostatním gumídkům se přidal v průběhu seriálu, když jej Brůča s Bumlou objevili na jednom sopečném ostrově. Bóžovi dělá společnost tukan Arťa.

Bíďa je nejmladším členem klanu. Jeho snem je stát se slavným gumídkovským rytířem. Střembida.jpghlav se vrhá do nebezpečí a nepomýšlí při tom na následky. Čas od času se tajně přestrojí za Rudého mstitele, potírajícího bbara.jpgezpráví.

K nádherné růži mezi pichlavým trním lze přirovnat Báru. Nejvíc ze všech gumídků obdivuje lidské způsoby, zvyky a jejich kulturu - zejména módu. Bára se od Babči naučila recept na hopsinkovou šťávu a je rovněž nadějná zpěvačka. Její největší kamarádkou je princezna Klára.

 

horni-patro-u-gumidku-panorama-jpg.jpg

stolovani-u-gumidku-panorama-jpg.jpg

Společně dodržují a chrání zvyky a tradice starých gumídků ve svém obydlí, kterému říkají Gumdolí. Do něj vede několik různých vchodů. Nejčastěji jsou ukryty v podobě uříznutého pařezu nebo větve. Musí si dávat dobrý pozor, aby je lidé neobjevili...

otevreny-vchod-do-gumdoli-panorama-jpg.jpg

Jejich posláním je udržovat a pečovat o Gumdolí, dokud lidé a gumídci nebudou žít zase v míru tak, aby se ostatní gumídci mohli do Gumdolí bezpečně vrátit. Rádi si spolu i zazpívají a hned jim jde práce lépe od ruky. Jedna "námořnická" ze dvou písní, která v seriálu zazněla:

Pod povrchem se na delší vzdálenosti přesouvají pomocí hopstrády. Je to vlastně taková horská dráha se čtyřsedadlovým klouzajícím vozíkem ve tvaru dřevěného orla pod zemí, která je velmi klikatá a vede do všech důležitých částí Medůnie i Lotrounska.

quicktunnels.jpg

hopstrada-bruca-panorama-jpg.jpg

Sem tam se objeví i čarodějnice jménem Lady Čajz ( Lady Bane) se svými poskoky Lemouny. Bydlí na svém malém hrádku a snaží se získat staré knihy gumídků, aby se mohla stát ještě mocnější čarodějkou. Má i vlastní medailon gumídků, který nosí kolem pasu. Má pro ni slabost kníže Ignor, který by ji chtěl za ženu. Jednou se mu málem podaří ji získat, ta ale po vdavkách netouží. Největší touhu u lidí, Ignora i Čajz vzbuzovalo vždy tajemství gumídků a jejich mocné hopsinkové šťávy. A je to nekonečný souboj.

lady-cajz-a-gumvedna-kniha-gumidku-jpg.jpg

Velká gumvědná kniha a Lady Čajz

 

slaveni-starych-gumidku-panorama.jpg

Oslavy starých gumídků v Gumdolí

 

Hopsantida

hopsantida-panorama.jpg

Legendárním hlavním městem starých gumídků byla Hopsantida. V dávných dobách hrozilo její zaplavení při krutých bouřích, ale staří gumídci ji zachránili pomocí kouzel z velké gumvědné knihy. To je kniha schraňující všechno vědění a tradice gumídků. Naše partička gumídků se do Hopsantidy vydala, když jejich gumvědná kniha shořela. Hopsantidu mezitím strážil mírně potrhlý gumídek Sir Hložinka (Lord Bodyček).

nadvori-hopsantydy-panorama.jpg

Nádvoří Hopsantidy a Sir Hložinka (Lord Bodyček)

barbaronsti-gumidci-poprve-panorama.jpg

První setkání s barbaronskými gumídky

V Hopsantidě se později objevili noví gumídci - barbaroni z Barbarova, kteří byli vyhnáni lidmi z rodných barbaronských lesů. Do Hopsantidy přišli pro silnou zbraň starých gumídků, aby se mohli lidem pomstít. Hlavními tahouny jsou: drsná Barbara (Ursa), silný Šutro (Gritty) s páskou přes pravé oko a malý Míša. Barbaroni se nakonec v Hopsantidě usadili a gumídci tak konečně po dlouhých staletích získali nové přátele.

stastne-prekvapeni-gumidci-z-novych-gumidku-panorama.jpg

 

A co bude dál? Dočkají se někdy gumídci příjezdu všech gumídků, kteří utekli před 500 lety do zámoří před lidmi? Nebo je lepší, když v Gumdolí zůstane jen stará sedmička gumídků a barbové v Hopsantidě? A kdyby se vrátili, vešli by se všichni do Gumdolí? Ignor s Tupouny si postaví nový Lotrník nebo se odstěhuje o les dál? Nebo něco úplně jiného? Co myslíte?

posledni-zaber-gumidku-v-serialu.jpg

Úplně poslední záběr gumídků ze seriálu u světloskopu v Hopsantidě

 

Obrazek

Všichni gumídci pohromadě, připraveni na další dobrodružství!

 

Autor: Krikri, lladda

 

Více o gumídcích a jejich životě se dozvíte ze speciálních panoramatických obrázků, které ukážou jejich svět v širším pohledu, jaký neuvidíte ani v televizi, ve fotoalbu Svět Gumídků.

gumidci-v-knihovne-gumdoli-panorama-jpg.jpg

 

 

Seznam dílů Gumídků i s jejich kompletním popisem.

Obrazek

 

 

Česká znělka Gumídků (zpívá Karel Černoch)

 

Text písně z úvodní znělky:

Rázní a smělí a s hrdými čely,
chtějí se dělit o zážitky své.
Hlubokým lesem se jejich zpěv nese
nebojme se, že jsou nemluvové.

Méďové, skáčou jako míčky gumové,
v příbězích, jež mají úroveň,
Gumídci méďové

Kouzla a divy jdou staletí s nimi,
i tajemství šťávy, jež nedají si vzít.
Jsou hrdí a vědí, že silou medvědí,
se kdykoliv budou za správnou věc bít.

Méďové, skáčou jako míčky gumové,
v příbězích, jež mají úroveň,
Gumídci méďové,
Gumídci méďové.

 

 

Česká znělka seriálu Gumídci dostala tuto novou verzi písničky od Karla Černocha, vydané pouze na desce Písničky z Rosy 2 (1993). Dokonce je lehce pozměněn i text:

 

 

 

Velké tajemství Gumídků - recept na hopsinkovou šťávu:

hopsinky-na-stavu-panorama.jpg

6 červených hopsinek
4 oranžové hopsinky
3 růžové hopsinky
4 modré hopsinky
3 zelené hopsinky
  3 žluté hopsinky

Do kotlíku s vodou přidáme hopsinky. A teď velmi důležitý postup podle Babči - Míchy, míchy pomalu vpravo, pak pomalu vlevo a to nejdůležitější nakonec: bum do boku hrnce, aby vyšly bublinky.

A máme tu HOPSINKOVOU ŠŤÁVU!

gummiberry_juice-hopsinkova-stava.jpg

 

Víte, že mimo ty klasické, rostou v Gumdolí i zimní hopsinky? Takhle vypadají...

zimni-hopsinky.jpg

 

Gumídci u nás

Gumídci se u nás poprvé objevili v roce 1992 na ČT. Z celkového počtu 65 epizod jich bylo odvysíláno prvních 52. O několik let později Gumídky zakoupila i Nova, bohužel pokaždé jen prvních pár epizod. Později byli odvysíláni  na Markíze a  na STV1. A však ani v jednom případě nebyly zakoupeny všechny díly. Od 18.12.2010 začala seriál vysílat TV Barrandov. Komplet celý seriál u nás až do roku 2011 nikdy žádná TV stanice neodvysílala. První česká premiéra neodvysílaných epizod byla 8.2.2011 právě na Tv Barrandov v pořadu Animáček!

Dabing pro tyto nové epizody byl vytvořen už v roce 2004 ve Studiu Virtual (ne tedy úplně nově jen pro Barrandov) a téměř všichni původní dabéři zůstali stejní! Pouze Brepta, Klára, Kryštof a Lady Čajz (přejmenovaná na "Lady Bejn") mají nové hlasy. Zároveň byla změněna a ponechána v anglickém originále jména Strdína (Dunwyn) a Lotrníku (Drekmore), Gumdolí bylo přejmenováno na "Rokli", Bumla na Brumlu, Bára na Barču, Klára na Klárku a Bóža na Gustu. Znělka od Karla Černocha zůstala. Ukázku dabingu najdete zde.
Barrandov nakonec odvysílal všechny zbývající epizody Gumídků, a dočkali jsme se tak šťasného konce,  jako v pohádce... :) 

Dalšího odvysílání se Gumídci dočkali od ledna 2014 a následně znovu od října 2014 a od listopadu 2016 v 18:55 na programu ČT:D (Déčko). Odvysíláno bylo komplet 65 dílů seriálu. Všechna data vysílání najdete v rubrice Data vysílání.

Gumídci u nás v roce 2011 vyšli také na několika oficiálních DVD.

gumidci-dvd.jpg

 

Zajímavosti

Jak vznikli Gumídci? Gary Randolph Krisel (výkonný vídeprezident Disney Television Animation, 1985) na to odpověděl:
"Všechno to začalo, když Michael Eisner (tehdejší Disney CEO) seděl v obývacím pokoji s miskou gumových medvídků na konferenčním stolku. Eisner poznamenal, že jeho děti se jich nemůžou nabažit. Začali jsme tvořit celé mýty a legendy o této zábavně vypadající cukrovince. Seriál, který vznikl, se stal velmi populárním mezi chlapci i dívkami a dostal svá pokračování během následujících čtyř let (1985-1988)."

 

Originální artwork, který namaloval legendární disneyho umělec Ken Anderson (Sněhurka, Fantasia, Kniha džunglí, 101 dalmatinů) jako předlohu pro seriál "Gumídci". Sám také vytvořil některé ranné koncepty k tomuto seriálu, což není příliš známé.

originalni-navrh-gumidku.jpg

Teď se podíváme na  originální "conceptual production art" stromu Gumídků. Je hodně jiný nebo hodně stejný jako jeho verze v seriálu? Co říkáte?

conceptual--production-art.jpg

 

Tento zajímavý promo plakát se objevil ještě před vysíláním Gumídků (1985). Chybí na něm Bára a Babča a je v něm navíc žlutý gumídek se jménem Dummi Gummi, který se pak v seriálu neobjevil. Jeho barvy si potom oblékla právě Bára.
Také Bumla nemá svou typickou modrou barvu a zámek Strdín projde ještě přestavbou... Jak myslíte, že by se tento žlutý gumídek jmenoval česky?

Promo plakát Gumídků před vysíláním

 

Gumídci vycházeli před a v době svého vzniku také jako tzv. komiksové stripy v novinách. Jde o krátké komiksové příběhy, které sice v ČR nikdy nevyšly, ale najdete je na našich stránkách exkluzivně přeložené do češtiny v rubrice Komiksy Online 4.

gumidci-komiksy-obr-500.jpg

 

Mona Lisa je dílem Leonadra da Vinci? Ta co vysí v pařížském Louvru nesporně ano. Vypadá to ale, že se Leonardo mohl někde inspirovat. Gumídci měli totiž podobné dílko ve svém domově už ve středověku a dokonce ve dvou lehce rozdílných provedeních, jak je vidět na obrázku. I když, vzhledem k tomu, že středověk se počítá do období let 476-1517 a Monu Lisu namaloval da Vinci v letech 1503-1506, je prvenství nejspíš sporné... Co myslíte? :)

mona-lisa-u-gumidku-jpg.jpg

U gumídků není k vidění jen skvostná architektura jejich obydlí, ale také další významná umělecká díla! Jako například tato verze Whistlerovy matky, kterou namaloval James McNeill Whistler v roce 1871 (více o obraze). Možná ale někde opisoval, protože gumídci jej očividně měli už ve středověku (476-1517)... Co myslíte?

whistlerova-matka-u-gumidku-jpg.jpg

 

Tento ručně vyřezávaný obraz starých gumídků našli Bumla s Bóžou v opuštěném Dolním Gumdolí (Když se vrátí pučmidráti). Dolnogumídští kdysi žili silně spojeni s přírodou, kdy v harmonii chránili a pečovali jeden o druhého...

obraz-dolnogumidku-panorama.jpg

A hopsinky umí gumídci vypěstovat pořád ukázkově...

hopsinkove-pole-panorama-jpg.jpg

 

Co je to za druh stromu, který ukrývá hlavní vchod do obydlí gumídků? gummiglen.jpg

Broskvoň.

 

K promo obrázku z epizody "Bublinové trable" se nám na našem facebooku vyjádřil původní autor Gumídků Jymn Magon: "Epizoda vznikla, když nás Fisher-Price vyzval, abychom jeho hračky zapracovali do našich seriálů. Art Vitello a já jsme se zarazili, ale pak přišli na způsob, jak jejich draka (který plive mýdlové bubliny, když jej zmáčknete) dostat do legrační epizody tím, že bude škytat bubliny s plameny uvniř."

Promo k

 

Z Medůnie ještě jedna zajímavost. Podívejte se, jak vypadaly původní detailní návrhy a nákresy Gumdolí, hradu Strdína a jeho nádvoří. Obsahují i informace pro animátory, kteří z něj při tvorbě seriálu vycházeli. Najdete je na tomto odkaze.

788.jpg

 

Porovnání originálního storyboardu použitého při tvorbě epizody "Nekalý kameník" a panorama obrázku z druhého dílu Gumídků s princeznou Klárou a králem Kristiánem ze stejného místa! Animátoři a kreslíři se návrhu tvůrců očividně drželi do velkých detailů:

https://disney.estranky.cz/img/original/2053/gumidci-storyboard-s-postavami-krale-kristiana-a-klary-2.-dil-gumidku.jpg

 

A porovnání originálních konceptů PŘED (vpravo) a jejich finální podoby PO (vlevo) v seriálu Gumídci z konce 80. let, které používali animátoři, když do různých dílů potřebovali znovu namalovat stejné místo jako dříve, aby se shodovalo v co nejvíce detailech najdete ve fotoalbu Seriál VS koncepty Gumídci.. Nic nebylo ponecháno náhodě.

hopstrada-original-koncept-a-serial.jpg

 

Podívejte se také na porovnání celého prvního dílu Gumídků s jejich storyboardy, podle kterých seriál vznikal. Animátoři a umělci kreslící pozadí podle storyboardů dokreslili i mezifáze pohybu a zasadili je do navržených prostředí. Z čeho vycházeli a jak moc se drželi předlohy uvidíte v tomto unikátním videu . Druhé video vám ukáže epizodu Chytrá past na hlupáky.

 

Hudba z Gumídků se objevila i v Rychlé Rotě! Rychlá Rota vznikla později než Gumídci a stejná melodie se tak objevila jak v roťáckém díle "Poslední Luchrupán", tak v gumídkovském díle "Hádej, kdo přijde na oslavu". Podívejte se v tomto videu.

 

V seriálu se objevují odkazy na klasický Disneyho film "Sněhurka a sedm trpaslíků", kterým se bezpochyby v mnohém inspirovali, ale i na další Disney ikony, jak uvidíte na těchto porovnávacích obrázcích.

gumidci-vs-trpaslici-515jpg.jpg

 

Tři verze úvodní znělky dostali Gumídci v půběhu času a Vy si je teď můžete prohlédnou všechny najednou a vidět tak okamžitě všechny rozdíly v tomto videu:

 

Gumídci a jejich propracovaný svět nás inspiroval k vytvoření upoutávky "Hra o Medůnii"...

Ve šťávě je síla!

Vybrali jste společně ty nejlepší a nejodvážnější, kteří se proti sobě postavili v epické bitvě o celou Medůnii! Vždy jeden z dvojice týmu HRDINŮ nebo týmu ZLODUCHŮ se posunul do dalšího užšího výběru. Na konci se ti nejlepší střetli v závěrečném duelu Hry o Medůnii! Vítězem se stal jen jeden.

 

 

gumidci-a-spol-jpg.jpg

Všichni z Gumdolí, Medúnie i Lotrounska

 

 

gimidci-list-pekny.jpg

 

 Na konec hudba ze závěrečných titulků Gumídků bez rušení výčtem účinkujících:

 

 

Gumídci oslavili v roce 2015 své 30. narozeniny! Poprvé se jejich příběhy objevily 14. září 1985 v Americe. U nás jsme je viděli prvně v roce 1992. Gratulujeme a přejeme jim šťastné hopsání i do dalších televizních let!

http://www.disneyfoto.estranky.cz/img/original/58/gumidci-30.-vyroci-2015-jpg.jpg

 

 

Originální dabingové obsazení Gumídků: June Foray (Babča), Will Ryan (Unwyn), Bill Scott (Brůča), Michael Rye (kníže Ignor/ král Kristián), Noelle North (Bíďa/princezna Klára), Lorenzo Music (Bumla), Katie Leigh (Bára) a spolutvůrce seriálu Jymn Magon.

Originální dabingové obsazení Gumídků z doby natáčení

 

Online exkluzivní panel k 35. výročí Gumídků představil originální dabingové obsazení: Noelle North, Katie Leigh, Brian Cummings, režiséra seriálu: David Blok, autory písní: Michael Silversher, Patty Silversher a spolutvůrce seriálu: Jymn Magon.

 

 

V červenci 2018 se Gumídci objevili jako Easter Egg v seriálu nových Kačeřích příběhů :

Gumídci v nových Kačeřích příbězích 2018

Gumídci v nových Kačeřích příbězích 2018

 

Videoukázka s gumídky v Kačeřích příbězích:

 

 

Na lednovém londýnském veletrhu hraček London Toy Fair 2020 byly odhaleny nové Funko Pop figurky Gumídků. Do prodeje se dostaly v březnu 2021:

Funko POP fugurky Gumídků 2021

 

Tupoun ze seriálu dostal také svou figurku pro Funko Virtual Con: Spring 2021. "Disney's Adventures of Gummi Bears - Green Ogre Pop!" v limitované edici 1500 kusů.

Disney's Adventures of Gummi Bears - Green Ogre Pop!

 

Disney+ přinesl video se zajímavostmi a fakty o seriálu Gumídci v lednu 2021:

 

Oficiální český plakát z Disney+ (2022):
 

Český plakát seriálu Gumídci

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Screeny z Gumídků

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gumídci znelka - Nova - 94/95

(Rouja, 29. 2. 2016 1:28)

Gumídci z Novy 94/95 :)
https://www.youtube.com/watch?v=J1giEY4YwmU

zmínka

(Jan Kliment, 23. 3. 2015 22:51)

To ano, ale tu zmínku sem radši dejte až 14.9.2015, protože první epizoda měla v USA premiéru 14.9.1985 :-)

výročí

(Jan Kliment, 15. 2. 2015 18:45)

Mimochodem Gumídci budou mít letos 30.výročí, protože jsou z roku 1985 :-)

Re: výročí

(Disney Team, 18. 2. 2015 13:43)

To je pravda :D To si zaslouží zmínku ;)

pravda

(Jan Kliment, 1. 2. 2015 21:37)

To ano, šťáva bez žlutých hopsinek by mohla být osvěžující :-D

Plyšáci

(Eva, 21. 1. 2015 13:42)

Dobrý den,

můžu se zeptat, jestli se dají někde sehnat plyšáci gumídků. Děkuji.

Kováříková

Re: Plyšáci

(Disney Team, 25. 1. 2015 20:33)

Jedině na nějakém zahraničním aukčním serveru.

hopsinková šťáva

(Jan Kliment, 10. 1. 2015 17:39)

A co by se stalo, kdyby se vynechali třeba 3 žluté hopsinky?

Re: hopsinková šťáva

(Disney Team, 11. 1. 2015 14:34)

Šťáva by mohla mít nečekané a nepředvídatelné účinky. O tom by mohl Stoupa i Ignor vyprávět :) Ale osvěžující by to být mohlo :D

Stoupa

(Hanka, 27. 10. 2014 15:11)

gumídci jsou super seriál, se synovci jsme na něj koukali a úplně ho hltali. A dnes mne zarazil někdo, kdo za mnou přišel a poprosil mně o dort ve tvaru toupy :-/ prosím, neměl by někdo z Vás obrázek celého Stoupy??? Pokud ano prosím pošlete mi ho na hubaakuba@seznam.cz
Děkuji moc všem

sladkowska

(katerina, 2. 2. 2014 10:59)

ahoj ja jsem katka gumici divam se na vas každy vecer ahoj.

Odlišnost

(Jan Kliment, 3. 9. 2014 16:34)

V tom seriálu se objevují odkazy na Sněhurku i samotné anglické názvy naráží na Disneyho a jiné klasiky. Tento Disneyho seriál se trochu liší od ostatních Disneyho seriálů :-)

Re: Odlišnost

(Disney Team, 3. 9. 2014 20:20)

Ano, je to tak :) Píšeme o tom i s porovnávacími obrázky zde na stránkách - https://disney.estranky.cz/clanky/gumidci-vs-snehurka.html

P.S.

(Jan Kliment, 27. 11. 2013 0:43)

Šokuje mě že u dabingu, u dílů 53-65 z roku 2004, nehlásí na konci v titulkách rok výroby :-O

Re: P.S.

(Disney Team, 7. 1. 2014 20:00)

To je zvláštní, ale ze stránek Studia Virtual víme, že vznikl v roce 2004.

Gumídci VS Šmoulové

(Jan Kliment, 20. 10. 2013 23:11)

Ti Gumídci jsou hodně podobní šmoulům :-)

gumídci

(péťa, 9. 10. 2013 21:03)

lepší než šmoulové

gumídci

(linda, 26. 8. 2013 10:06)

docela hezké ale na šmouly to nemá

Starý časy....:)

(Makča Zaldová, 31. 7. 2013 21:39)

Jojo.....Na Gumídky si pomatuji. Heh, když to kdysi dávali v televizi, tak jsme se na to všichni koukali. :)
Taky si pomatuju, jak jsme jednou jeli (Školní výlet) autobákem, najeli jsme na nějaký vrchol, nebo co, s aoutobusem to škublo, my jsme všichni povyskočili a potom jsme na celej autobus asi půlhodinu řvali: "My máme Hopsinkovou šťávu! My máme Hopsinkovou šťávu!!!" :D
..........Když si těď pomyslím, chudáci učitelé :D......

gumídek

(toník.droppa, 31. 5. 2013 8:15)

chtělbych se vas na něco zeptat
kdebich si koupil plišovího gumítka
Báru


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

následující »