Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Disney muzikál TARZAN poprvé v České republice!

 

Disney muzikál TARZAN Divadlo Hybernia Praha

 

 

RECENZE Disney muzikálu TARZAN


Velká očekávání a nedočkavost v nás panovala od prvního oznámení Disney broadwayského muzikálu Tarzan v České republice. Muzikál vznikl pro filmové studio Walt Disney a pro Theatrical Productions na Broadwayi v New Yorku. Úspěšně ho uvedly i scény v Anglii, Německu, Nizozemsku, USA a Švédsku. Jde o první tanečně akrobatický muzikál v Česku a první uvedení muzikálu Tarzan v licenci Walta Disneyho ve východní Evropě.

Muzikál Tarzan - Divadlo Hybernia Praha

 

Sám Edgar Rice Burroughs, autor původního románu o mladém muži, který hledá své kořeny a najde lásku svého života, tvrdil, že kreslená verze příběhu by byla tou nejlepší. Proč by tedy nemohl být nejlepší i muzikál podle kresleného Disney filmu Tarzan (1999) ? :) Ostatně, společnost Disney osobně dohlížela na dodržení všech detailů a měla vždy i poslední schvalovací slovo.

Trailer Disney filmu Tarzan (1999) - předlohy muzikálu

 

Čím větší očekávání, tím větší zklamání? Jak to dopadlo, se dozvíte právě teď!

Divadlo Hybernia Praha

 

Premiéra muzikálu Tarzan naplnila 3. října 2019 celé Divadlo Hybernia. Přišla se podívat i spousta slavných osobností, jako Michal David, František Janeček, Petr Janda a další.

Hudba Phila Collinse je velkolepá i dojemná. Skladba "You'll Be In My Heart" byla nominována na cenu Grammy a získala Zlatý globus i Oscara. Collins pro tento muzikál dopsal devět nových písní. Autorem libreta je David Henry Hwang, do češtiny jej přeložil  Martin Fahrner. O český překlad písní se postaral Pavel Cmíral, jehož texty zazněly už ve zmiňovaném animovaném filmu a uslyšíme je i tady. Živý třináctičlenný orchestr, pod vedením dirigenta Dalibora Kaprase, se tímto vrátil do Divadla Hybernie, kde pro něj museli upravit celé orchestřiště.

Phil Collins složil pro muzikál Tarzan  devět nových písní

Phil Collins

 

PŘÍBĚH

Příběh líčí osudy potomka mladého anglického páru, kterého po tragické smrti jeho rodičů vychová pralesní opice a který se brzy díky své síle a důvtipu stane nejmocnějším tvorem džungle. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk a jeho prozření je umocněno opětovanou láskou k profesorově dceři Jane. Vrátí se Tarzan pod vlivem lásky do civilizace  s mladou Američankou Jane? Pro kterou rodinu se rozhodne?

 

ZAČÍNÁME

Už před začátkem představení nás v sále obklopují prostorové zvuky džungle a lákavě nasvícená opona s logem Tarzana. Muzikál slibuje, že nás vezme na nezapomenutelnou cestu džunglí...

Opona Disney muzikálu Tarzan - Divadlo Hybernia

 

Od prvních okamžiků představení, kdy při velké bouři ztroskotá a potápí se viktoriánská loď, za kombinace videoprojekcí a akrobatických prvků, se nám tajil dech.

Matka a Otec Tarzana - Petra Vojtková a Peter Pecha Matka a Otec Tarzana - Petra Vojtková a Peter Pecha


Příchod goril na scénu je jako vystřižený z přírodopisného filmu. Jejich společný pohyb přesně odpovídá semknuté tlupě z hluboké džungle a přitom mají jednotlivé gorily svůj osobitý charakter a duši. Tomu napomáhají i barevné detaily na každé z nich.

Zkloubit neustálý hluboký podřep nebo přikrčený gorilí postoj, akrobacii bez jakéhokoliv jištění (!) a choreografii, je úctyhodný výkon, který celému představení dodává potřebnou energii. Profíci se zkušenostmi ze Cirque du Soleil, Losers či Cirk La Putyka, jsou tak jedním z vrcholů tohoto představení.

Kala a gorily Dva ráje - Michaela Gemrotová

 

Gorila Kala, kterou na premiéře ztvárnila operní pěvkyně Michaela Gemrotová, vyzařovala mateřskou láskou. Ta je prý nejvíc spojuje i ve skutečnosti. S Tarzanem, kterého si osvojila, prožívá celé jeho dětství od miminka v podobě loutky, až do dospělosti. Její gorilí pohyby jsou neuvěřitelně detailní, přirozené a zpěv velmi procítěný.

Kala - Michaela Gemrotová - Muzikál Tarzan Kala a Tarzánek - Michaela Gemrotová a Filip Vlastník - Muzikál Tarzan

Kala a Kerchak - Michaela Gemrotová a Marian Vojtko - Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia Praha

 

Kerchak (Marián Vojtko), vůdce smečky, vzbuzuje respekt. Přitom dokáže být i vtipný a citlivý v interakci s malým Tarzanem. Tarzánek (Filip Vlastník) je v gorilí tlupě otloukánkem, ale i přesto si dokáže vydobít své místo jak zpěvem, tak dobře zvládnutou akrobacií a herectvím.

Kerchak - Marian Vojtko - Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia Praha

Tarzánek - Filip Vlastník - Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia Praha Kala a Tarzánek - Michaela Gemrotová a Filip Vlastník - Muzikál Tarzan

 

Při mnoha scénách v muzikálu se pobaví nejen dospělí, ale nezapomíná se ani na děti. Každý si najde to své. Jednoznačně nejvtipnější postavou je ale gorilák Terk (Martin Šemík), nejbližší přítel Tarzana. Přes svou bláznivou povahu tu předvádí akrobatické a pěvecké výkony srovnatelné s Tarzanem.

Tarzan a Terk - Peter Pecha a Martin Šemík - Divadlo Hybernia Praha

Tarzan a Terk - Filip Vlastník a Martin Šemík - Divadlo Hybernia Praha Tarzan a Terk - Peter Pecha a Martin Šemík - Divadlo Hybernia Praha

 

Během dramatického souboje s leopardem (vynikající Tomáš Smička), šelmou každým coulem, publikum ani nedýchalo a na konci jej ocenilo velkým potleskem. Ten nečekali ani herci, jak se nám po představení svěřil Peter Pecha, který hrál premiérového Tarzana.

Tarzan s leopardem - Peter Pecha a Tomáš Smička - Muzikál Tarzan Tarzan s leopardem - Peter Pecha a Tomáš Smička - Muzikál Tarzan

Tarzan s leopardem - Peter Pecha a Tomáš Smička - Muzikál Tarzan Tarzan s leopardem a Kerchak - Peter Pecha Tomáš Smička a Marian Vojtko - Muzikál Tarzan


Ten, jako hlavní postava, zvládá všechny polohy s lehkostí, ať už jde o skutečně niterná rozhodnutí nebo lásku. Stejně uvěřitelná je i jeho náročná akrobacie, prokládaná procítěným zpěvem a veselými pasážemi nebo lidsko-opičí povaha. Přerod Tarzana z divokého muže v lidskou bytost je tak pozvolný a přirozený, jako život goril v pralese. V rozhovoru se nám také svěřil, že filmovou předlohu od Disney dobře zná a má ji rád. V jeho ztvárnění to bylo často vidět.

Tarzan a Jane - Peter Pecha a Petra Vojtková - Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia Praha

Tarzan a Clayton - Peter Pecha a Rudolf Kubík - Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia Praha Tarzan a Jane - Peter Pecha a Petra Vojtková - Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia Praha


V celém představení je mnohdy cítit mrazivě jemné a jindy až kategoricky přísné rozdělení na dva světy v jednom okamžiku. Což je dobře, protože je to jeden z hlavních motivů tohoto příběhu. "Vše blízké, je i vzdálené", jak se v něm zpívá. Chytře se k tomu využívají světla, pohyb scény a režie. Objevují se tu i originální choreografické detaily a vtípky, propojené skrz celé vyprávění do jednoho funkčního celku. Odehrává se tu tolik drobností, že jedno shlédnutí (nám) určitě nestačí. :)

Dva světy Kerchak a Kala + Matka a Otec Tarzana - Marian Vojtko a Michaela Gemrotová + Petra Vojtková a Peter Pecha

Tarzan a Kala - Peter Pecha a Michaela Gemrotová - Divadlo Hybernia Praha

 

Když na scénu připluje Porterova výprava vedená zlotřilým Claytonem, poprvé poznáváme okouzlující, vzdělanou, zvídavou a občas i trochu naivní Jane. Během své první scény s masožravými květinami a obřím pavoukem se divákům doslova obnaží.

Jane - Petra Vojtková - Divadlo Hybernia Praha

 

Petra Vojtková ji zahrála naprosto skvěle, přirozeně a uvěřitelně. V rozhovoru nám mimo jiné pověděla, jak si užívá tolik různých kostýmů, které tu vystřídá. Chemie mezi ní a Tarzanem nás okamžitě zasáhla a její postupné sbližování s ním i gorilami bylo velmi zábavné, romantické a intenzivní. Nebojíme se říct, že jsou přímo dokonalý pár.

První setkání Jane a Tarzana - Divadlo Hybernia Praha

Tarzan a Jane - Peter Pecha a Petra Vojtková - Divadlo Hybernia Praha Tarzan a Jane - Peter Pecha a Petra Vojtková - Divadlo Hybernia Praha

 

Clayton je ukázkový padouch a zloduch neštítící se ničeho. Rudolf Kubík si jeho postavu očividně užívá a jak se nám svěřil v dřívějším rozhovoru, je rád, že poprvé nemusí v muzikálu zpívat.

Tarzan a Clayton - Peter Pecha a Rudolf Kubík - Divadlo Hybernia Praha Tarzan a Clayton - Peter Pecha a Rudolf Kubík - Divadlo Hybernia Praha

 

Porter je naproti tomu ztělesnění zapáleného vědce, zvyklého spíše na klidné prostředí knihoven. Je však i milujícím a starostlivým otcem, který by pro svou dceru udělal cokoliv. Jaromír Dulava jej hraje velmi přirozeně a přiléhavě.

Jane a Porter u stanu - Petra Vojtková Jaromír Dulava - Divadlo Hybernia Praha

Tarzan a Jane - Peter Pecha a Petra Vojtková - Divadlo Hybernia Praha

 

Dodatek: Při několika dalších návštěvách muzikálu Tarzan jsme viděli i jiné alternace hlavních rolí. I když k nim občas někteří přistupovali trochu odlišně (V. Drahokoupil jako Terk nebo Josef Vojtek jako Kerchak), celkové vyznění dopadlo vždy velmi podobně. Obzvláště oceňujeme opravdu nadlidské výkony těch, které jsme viděli v jeden den v obou představeních ve 14 a 18 hodin!

 

REALIZACE

Režisér Libor Vaculík si v muzikálu Tarzan vyhrál s každým detailem. Nic tu není náhodou ani zbytečně, vše do sebe dokonale zapadá!

Tarzan a Jane - Peter Pecha a Petra Vojtková - Divadlo Hybernia Praha

 

Scéna, navržená Petrem Hlouškem, kombinuje reálné kulisy, jako stan, různé větve, liány, skály a pařezy s projekcí hluboké, živé džungle a vodopády na pozadí. S podporou prostorového surround ozvučení a tlumených světel vyvolává dokonalou iluzi pocitu v divočině. Velmi často máme pocit, že vidíme scénu téměř identickou s tou filmovou. Otáčející se části jeviště pak dodávají hloubku a mrazivost v plynutí času nebo romantických písních. Liány, hrazdy a jiné potřebnosti k akrobatickým kouskům tu navrhl rigger Jan Kohout.

Clayton Porter Jane a Tarzan v kempu - Rudolf Kubík Jaromír Dulava Peter Pecha a Petra Vojtková scéna

 

Hudba, hraná živým orchestrem (skrytým za scénou) a doplněná živými vokály, zní celou dobu výborně. Jeho odhalení na závěr představení je velmi netradiční a překvapivé.

Dobové kostýmy Romana Šolce (je jich tu 250!) ve velké míře odpovídají filmové předloze a přináší i nové detaily. A to nejen na těch lidských, ale i zvířecích, doplněných efektním make-upem a maskami. Hustá, dlouhá srst goril vytváří při emočních nebo tanečních scénách krásné efekty.

Muzikál Tarzan - Divadlo Hybernia Praha

 

Choreografie Ivany Hannichové a tanec od Jana Kohouta vyniknou nelépe v hromadných scénách goril, kdy působí jako jedno těleso, reagující instinktivně na různé podněty. V klidnějších pasážích zase jemně dokresluje a doplňuje prostředí uvolněné a starostlivé gorilí tlupy.

 

Celé představení je tedy zápletkou, scénami, detaily a atmosférou velmi podobný animovanému Disney filmu, jen je o poznání dynamičtější a osobnější. Přesto jsme se dočkali pár nečekaných změn, které tu ale nebudeme prozrazovat. Ty bylo potřeba provést z důvodu jasnějšího vyprávění příběhu na jevišti.

Muzikál Tarzan -  Peter Pecha a gorily

 

Muzikál Tarzan si vysloužil pochvalu přímo od společnosti Disney, jejíž zástupce se přijel podívat na slavnostní premiéru!

Muzikál Tarzan - Divadlo Hybernia Praha


 

VERDIKT

Nyní už můžeme s jistotou říct: Bravo! Je to velkolepé, energické, barevné, zábavné, dojemné až srdcervoucí a jedinečné. Tarzan, kterého uvádí Divadlo Hybernia, se povedl na jedničku s hvězdičkou! To potvrdila i standing ovation děkovačka na konci představení.

Muzikál Tarzan - Doporučení disney.estranky.cz - Divadlo Hybernia Praha

 

Pokud milujete filmovou předlohu od Disney nebo jakýkoliv jiný příběh s Tarzanem, určitě se běžte podívat - takový unikát v Česku hned tak neuvidíte!

 

 

 

OBSAZENÍ / ALTERNACE

Tarzan – David Gránský / Peter Pecha / Vojtěch Drahokoupil / Robert Urban
Kala – Michaela Gemrotová / Dita Hořínková
Kerchak – Josef Vojtek / Marian Vojtko / Ernesto Čekan
Terk – Vojtěch Drahokoupil / Ladislav Korbel / Martin Šemík
Jane – Ivana Korolová / Petra Vojtková (Vraspírová)
Porter – Jaromír Dulava / Tomáš Trapl
Clayton – Ernesto Čekan / Rudolf Kubík
Leopard/Snipes – Tomáš Smička / Alexej Kolva

Malí Tarzánci – Viktor Antonio, Mateo Klimek, Filip Vlastník, Michal Mückstein jr.

Akrobati:
Tomáš Brt, Zuzana Havrlantová, Barbora Králová, Kristýna Stránská, Veronika Fikejsová, Pavel Mackanič, Karel Jinda, Jakub Šimůnek a Jakub Sedláček

Taneční company:
Johana Hájková, Andrea Kheilová, Dominika Girethová, Pavlína Vejnarová, Michaela Adamcová, Zuzana Holbeinová, Anna Slaninová, Silvia Orfánusová, Anna Tomková, Michaela Macháčková, Lucie Horčičková, Libuše Tsukahara, Zuzana Vítečková,  Martin Smrž, Seyon Keita, Jakub Slovák, Michal Kováč, Ondřej Martiš, Šimon Muška


REALIZAČNÍ TÝM

Hudba: Phil Collins
Producent: Michal Mückstein
Režie: Libor Vaculík
Dirigent: Dalibor Kapras
Choreografie: Ivana Hannichová
Rigger: Jan Kohout
Pěvecké nastudování: Alena Průchová
Kostýmy: Roman Šolc
Scéna, projekce: Petr Hloušek
Překlad scénáře: Martin Fahrner
Písňové texty: Pavel Cmíral

 

Disney muzikál Tarzan uvádí Divadlo Hybernia i s anglickými titulky. Přehled dat všech vybraných představení s titulky najdete na oficiálních stránkách divadla.

 

 

Ideální kombo Tarzan a Muzikál Tarzan meme

 

 

 

TIP NA DÁREK: Vánoční 10% sleva na dárkové poukazy do Divadla Hybernia, kde uvidíte i tento světový Disney muzikál TARZAN a platí po celý rok 2021.

 

 

Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia Praha 2022  Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2022

 

 

6. říjen 2023

Veleúspěšný Disney muzikál TARZAN se vrací do pražského Divadla Hybernia! Obnovenou premiéru uvidíme už 4. dubna 2024.
 
Muzikál Tarzan se vrací
 
 
 
 

31. prosinec 2023

Velkolepou derniéru Disney muzikálu TARZAN, která proběhla před pár dny v Divadle Hybernia, si připomeňte v naší nové velké reportáži. Zákulisí, ukázky, rozhovory, emoce, to vše a mnohem víc:

Děkujeme, budete nám chybět!

 

Robert Urban (Tarzan) a Petra Vojtková (Jane) nám poskytli milý rozhovor po jejich posledním představení v muzikálu Tarzan. Jaká byla derniéra, na co vzpomínají a co vzkazují?


 

I Rudolf Kubík (Clayton) nám v den derniéry odpověděl na pár otázek:

 

Tarzánek Matěj Hezký nám poskytl v den derniéry tento rozhovor:

 

Dirigent muzikálu Tarzan Dalibor Kapras nám poskytl v den jeho derniéry tento rozhovor:

 

Úplně poslední rozhovor z derniéry s Peterem Pechou (Tarzan), Ditou Hořínkovou (Kala), Ernesto Čekanem (Kerchak), Ladislavem Korbelem (Terk) a Klárou Jelínkovou (Jane):

 

 

18. prosinec 2022

Jana Zenáhlíková (Kala) a Tomáš Smička (leopard/Snipes) nám poskytli milý rozhovor po jejich posledním představení v Disney muzikálu TARZAN.

Úplně poslední představení se uskuteční v Divadle Hybernia 26. 12. ve 14:00 a 18:00 (derniéra).

 

 

19. říjen 2022

Nový Tarzánek Adam Šrámek měl 16. října 2022 svou premiéru v Disney muzikálu TARZAN, po které jsme mu položili pár otázek. Jak si představení užil, co má s Tarzánkem společného a co bylo nejtěžší? To a další uvidíte v našem novém rozhovoru:

 

Úžasní gorilí akrobati z Disney muzikálu TARZAN nám mj. odpověděli jaké je to být zvířetem, co je nejnáročnější, nejzábavnější a jak jim padne těžký kostým. To a další uvidíte v našem novém rozhovoru:

Z leva: Šimon Muška, Johana Hájková, Jakub Slovák, Martin Smrž, Pavel Mackanič, Jakub Slovák, Zuzana Havrlantová, Jakub Šimůnek, Anna Slaninová, Barbora Böhm.

 

 

5. říjen 2022

Exkluzivní rozhovory a ukázky uvidíte v naší nové velké reportáži ze startu čtvrté sezóny Disney muzikálu Tarzan, který uvádí Divadlo Hybernia od 1. října 2022.


Celý nový rozhovor s Peterem Pechou (Tarzan), Ivanou Korolovou (Jane), Ditou Hořínkovou (Kala) a Ernesto Čekanem (Kerchak) po prvním představení muzikálu Tarzan v nové sezóně 2022.

 

Celý rozhovor s Petrou Vojtkovou (Jane), Martinem Šemíkem (Terk), Janou Zenáhlíkovou (Kala) a Robertem Urbanem (Tarzan):

 

Muzikál Tarzan letos odehraje svou poslední sezónu, proto si nenechte ujít úplně posledních 9 představení! Derniéra se bude konat 26. prosince 2022.

 

 

18. září 2022

Osobnosti velkolepého tanečně akrobatického Disney muzikálu Tarzan Vás zvou na nová představení do pražského Divadla Hybernia:

 

 

14. září 2022

Názory diváků na představení tanečně akrobatického Disney muzikálu Tarzan v Divadle Hybernia na závěr třetí sezóny, 4. června 2022:

Nová sezóna Tarzana začíná už 1. října 2022!

 

 

8. červen 2022

Závěr třetí sezóny tanečně akrobatického Disney muzikálu Tarzan v Divadle Hybernia + rozhovory s odcházejícími Tarzánky Michalem Mücksteinem, Viktorem Antoniem a novým Tarzánkem Matějem Hezkým, 4. června 2022:

 

Jak hodnotí poslední představení Tarzana v sezóně 2021/22 Dita Hořínková (Kala), co plánuje na léto a ještě více se dozvíte v tomto rozhovoru:

 

Pár otázek jsme na konci sezóny položili i herci a tanečníkovi Tomáši Smičkovi (leopard/Snipes):

 

Rozhovor s Ernesto Čekanem (Clayton/Kerchak) a Peterem Pechou (Tarzan) na závěr třetí sezóny:

 

Disney muzikál TARZAN se vrátí ve čtvrté sezóně letos na podzim Nejúspěšnější tanečně akrobatický muzikál v Česku má už nyní data všech představení od října až do konce roku na svých oficiálních stránkách a vstupenky v prodeji.

Muzikál Tarzan v sezóně 2022/2023

 

 

18. listopad 2021

Poslední představení Disney muzikálu Tarzan v roce 2021 proběhlo o víkendu 18. listopadu a v Divadle Hybernia se na diváky všichni těší i v roce 2022.

 

 

28. listopad 2021

Nový malý Tarzánek Matěj Hezký, nám poskytl rozhovor o své premiéře v Disney muzikálu TARZAN 17. listopadu 2021:

Jaké bylo tvé první představení?
Než jsem šel na jeviště, byl jsem trochu nervózní. Jakmile jsem ale začal hrát už to bylo dobré. … a závěrečný potlesk jsem si už užil naplno.

Jaké to je, naskočit do role Tarzánka v rozjetém muzikálu Tarzan?
Popravdě, nikdy jsem nezkoušel jiný muzikál, takže v té chvíli mi přišlo normální, že většina herců, tanečníků a akrobatů věděla, co má dělat.

Co tě k roli přivedlo?
Zpívám ve sboru Coro Piccolo, kam chodí i Filip Vlastník. Ten v muzikálu hrál, než vyrostl. Když za něho hledali náhradu, tak jsem se šel ukázat do divadla a vybrali mě.

Jak náročné to pro tebe bylo?
Docela to bylo náročné. Muzikál Tarzan není jen o zpívání a hraní, ale je tam i dost pohybu.Hodně mi pomohlo to,že Filip tu roli zná a vlastně celé představení. Zkoušeli jsme spolu na zahradě a on mi hrál postavy, se kterými je malý Tarzan na jevišti.

Překvapilo tě něco na sobě během zkoušení?
Poprvé v životě jsem visel hlavou dolů vysoko nad zemí. Přitom mě drží jeden z akrobatů za nohy. Když jsem to měl udělat poprvé, trochu jsem se bál. Nakonec mě překvapilo, že to tak hrozné není a dá se to zvládnout.

Znáš animovanou předlohu Tarzana od Disney?
Mám moc rád všechny kreslené pohádky. Tarzana jsem ale donedávna neznal. Vlastně jsem se na něj podíval až když jsem se dozvěděl, že v něm asi budu hrát.

Kdy tě v muzikálu Tarzan můžeme vidět příště?
To jsem se musel zeptat mamky … nejbližší představení, ve kterém hraji bude 6. 11. a pak 20. 11. vždy je to sobota od 14 hodin.

 

Matěj Hezký Muzikál Tarzan 2021 Divadlo Hybernia

foto: Coro Piccolo

 

 

17. listopad 2021

Dnes měla v muzikálu Tarzan úspěšnou premiéru nová gorilí matka Kala v roli Jany Zenáhlíkové, herečky, zpěvačky a dabérky mnoha Disney filmů i seriálů. Poskytla nám tento milý rozhovor:

Jaké bylo vaše první představení a jaké to je, naskočit do role gorilí matky Kaly v rozjetém muzikálu Tarzan?
 
Po prvním představení jsem místo divokého oslavování úprkem pádila domů. Absolutně vyčerpaná jsem byla hnána představou dlouhé vany a horizontální polohy těla. :)))
 
Byla to pro vás výzva?
 
Tarzan je neskutečně náročná inscenace. Kala je nádherná, hluboká postava, která vyžaduje od interpreta nejen absolutní vnitřní koncentraci, ale i velkou fyzickou kondici. Bylo pro mě obrovským potěšením tento nelehký úkol zdolávat. Chvílemi jsem se ocitla na pokraji sil, ale šťastná.
 
Znáte animovanou filmovou předlohu Tarzana od Disney?
 
Jsem velkou milovnicí Disneyovek! A naskočit do tak precizní inscenace, jakou je Tarzan pro mě bylo nejen radostí, ale i obrovským závazkem a odpovědností. Přála jsem si vydat ze sebe to nejlepší a splynout s tím dokonalým strojem plným emocí, který Libor Vaculík neustále dolaďuje a bedlivě hlídá. Děkuji mu za příležitost se s Kalou a její rodinou seznámit. :)
 
Že se to povedlo, stvrdili i diváci velkým potleskem ve stoje.
 

Jana Zenáhlíková Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2021-22

foto: Jana Zenáhlíková

 

 

TIP

Ve stejný den zhlédnout Disney film Tarzan, zahrát si videohru Tarzan a zajít na muzikál Tarzan. Tomu říkáme stylovka!

Kompletní dílo Tarzana v České republice 1  Kompletní dílo Tarzana v České republice 2

 

 

3. říjen 2021

Tarzanovská divadelní sezóna, jedinečná Disney událost v naší republice, začala a my ho po prvním víkendu zhodnotíme. Dostál svému jménu nejlepšího akrobatického muzikálu u nás? Nechceme tu přehánět ani nadržovat, ale sdílet s vámi náš osobní zážitek.
Už rok uběhl od poslední reprízy a přesto by se začátek třetí sezóny dal hravě srovnat s jeho premiérou, kterou Divadlo Hybernia uvedlo v r. 2019. Když už došlo na drobný rozdílný detail, bylo to jen odrazem emocí na scéně a nijak to nerušilo, naopak.
Akrobatické, pěvecké, herecké i hudební nasazení bylo maximální a z každého momentu byla cítit radost z přítomného okamžiku. Několikrát jsme se neubránili opravdovým slzám dojetí a zármutku, a přesto je tu stále i mnoho veselých a zábavných momentů. Při hitech Phila Collinse, hraných živým orchestrem, nás zaplavila vlna emocí od dobrodružné nálady, přes napětí, kdy diváci všeho věku ani nedýchali, po pocit vítězství. Hra světel a proměny scény přímo před našima očima jsou tu jako vystřižené z Disney velkofilmu. Nechyběly energické gorilí choreografie plné akrobacie, střídané romantickými okamžiky spojení duší ze dvou rozdílných světů.
 
První večer se v hlavních rolích představil David Gránský (Tarzan), Petra Vojtková (Jane), Dita Hořínková (Kala), Marian Vojtko (Kerchak), Tomáš Trapl (Porter)Rudolf Kubík (Clayton), Ladislav Korbel (Terk), Michal Mückstein (Tarzánek) a další.
 
Závěrečný hlasitý, nekončící potlesk ve stoje, kdy diváci nechtěli nechat umělce odejít z jeviště, byl jasným důkazem toho, že si ho užili naplno. Takže ano, určitě na něj zajděte, vřele doporučujeme!
 
 
 
Kompletní rozhovor po prvním představení muzikálu TARZAN v nové sezóně 2021/22 s Ditou Hořínkovou (Kala) a Davidem Gránským (Tarzan):
 

 

Celý rozhovor po prvním představení v nové sezóně 2021/22 s Rudolfem Kubíkem (Clayton). Jaký byl návrat do role, jaký má vztah k Disney předloze a co si nejvíc užívá?

 

Podívejte se také na celý rozhovor po prvním představení v nové sezóně 2021/22 s Tomášem Traplem. Jaký byl jeho návrat do role profesora Portera, jaký má vztah k Disney předloze a co nečekaného odhalí?

 

První představení nové sezóny muzikálu Tarzan navštívila i olympijská vítězka ve sjezdovém lyžování a snowboardingu Ester Ledecká, která nešetřila chválou a rozkrojila narozeninový dort u příležitosti jeho 50. představení.

Ester Ledecká - Muzikál Tarzan sezóna 2021-22 Divadlo Hybernia

 

 

1. října 2021

Dnes začíná 3. sezóna Disney muzikálu TARZAN, nejúspěšnějšího tanečně akrobatického muzikálu v pražském Divadle Hybernia.
 
Muzikál Tarzan sezóna 2021-22 Divadlo Hybernia
 
 
 

26. září 2021

Nová sezóna slavného Disney muzikálu TARZAN startuje v pražském Divadle Hybernia už za pár dní. Náš dosud nezveřejněný rozhovor s Ladislavem Korbelem (Terk) o jeho prvním víkendu v sezóně 2020/21 uvidíte právě teď:

 

Dnes vydalo tutu pozvánku od herců z muzikálu Tarzan na svém facebooku i Divadlo Hybernia:

 

A před pár dny i tuto pozvánku od Dity Hořínkové, představitelky Kaly:

 

 

20. září 2021

Nová sezóna Disney muzikálu TARZAN v Česku od 1. října 2021 se kvapem blíží. Podívejte se zatím na náš dosud nezveřejněný rozhovor s Michalem Mücksteinem (Tarzánek) o jeho prvním víkendu v sezóně 2020/21:

 

 

14. září 2021

V sezóně 2021/22 se po boku „Kerchaků“ Josefa Vojtka, Ernesta Čekana a Mariana Vojtka objeví nejen Dita Hořínková, která mezitím získala nominaci na Cenu Thálie za roli „Kaly“, ale i další muzikálová hvězda, která si nově zahraje Kalu - Jana Zenáhlíková.
K „Tarzanům“ v roli Davida Gránského, Petera Pechy a Roberta Urbana se po mateřské vrátí obě „Jane“ Ivana Korolová a Petra Vojtková. Představí se i noví malí Tarzánci.

Muzikál Tarzan 2021-22 zkoušky

Muzikál Tarzan 2021-22 zkoušky 2

foto: Divadlo Hybernia

 

 

31. srpen 2021

Gorilí matku Kalu v Disney muzikálu Tarzan nově ztvární i herečka, zpěvačka a dabérka Jana Zenáhlíková. První představení třetí sezóny muzikálu se odehraje v Divadle Hybernia už 1. října 2021 a Jana Zenáhlíková se poprvé objeví v představení v půlce listopadu 2021.

Jana Zenáhlíková - Kala v muzikálu Tarzan, Divadlo Hybernia

foto: facebook Jana Zenáhlíková

 

 

2. listopad 2020

Dita Hořínková je za roli gorilí matky Kaly v muzikálu Tarzan v širší nominaci na Cenu Thálie 2020 v kategorii Muzikál, opereta a jiné hudebně-dramatické žánry.

"Dita Hořínková ztvárňuje obvykle v muzikálových a operetních produkcích komediální role. Kale, Tarzanově náhradní gorilí matce, dokázala vtisknout nejen dojemnost, ale také obrovský temperament. Náročnou postavu skvěle zazpívala, zahrála i zatančila."

Dita Hořínková a David Gránský - Muzikál Tarzan - Divadlo Hybernia

Rozhovor s Ditou Hořínkovou o její roli Kaly v Disney muzikálu Tarzan uvidíte tady.

 

Další představitelka Kaly, Michaela Štiková Gemrotová (rozhovor), je v hlavní nominaci na Cenu Thálie 2020 v kategorii Muzikál, opereta a jiné hudebně-dramatické žánry, tentokrát ale za roli Elisabeth ve stejnojmenné inscenaci.

Vyhlášení nositelů Ceny Thálie se vzhledem k aktuální situaci uskuteční tentokrát “komorně”, a to prostřednictvím streamu 14. listopadu 2020 od 20:00 hod.

 

 

11. září 2020

Po šesti měsících od předčasného ukončení divadelní sezóny, začala nová sezóna muzikálu Tarzan v Divadle Hybernia, v pátek, 11. září 2020.

Nová sezóna Disney muzikál TARZAN Divadlo Hybernia Praha 2020-2021

 

Dojetí, zábava, napětí a okouzlení! To a mnohem víc si odnášíme z prvních představení nové sezóny Disney muzikálu TARZAN, který uvádí Divadlo Hybernia. Detailnější recenzi a dojmy vám přineseme v následujícím čase, ale už teď vám můžeme akrobatický muzikál TARZAN, se světovými hity Phila Collinse, jednoznačně doporučit i v této nové sezóně! Ohromující ovace ve stoje na konci všech představení to jenom potvrzují.

Muzikál TARZAN 11. září 2020 - standing ovation

 

S plnou energií, jako by snad ani žádná pauza nebyla, se do ní vrátilo celé hvězdné obsazení, kromě Petry Vojtkové, která mezitím odešla na mateřskou. Stejně tak skvělí tanečníci, živý orchestr a technika jsou opět dokonale sehraní.

Muziká TARZAN Divadlo Hybernia září 2020

 

Z důvodů hygienických opatření, došlo k zavedení měření teploty u vchodu do divadla a povinnost nosit roušku v celém divadle (s vyjímkou konzumace jídla a pití). Jak jsme osobně zjistili, není to vůbec žádný problém ani překážka k plnému vychutnání představení.

Další termíny představení najdete na oficálních stránkách muzikálu Tarzan.

 

Jak se povedl velký návrat na scénu a jaké to pro herce bylo? Jak to teď v divadle funguje? To a další uvidíte v naší velké reportáži ze startu nové sezóny Disney muzikálu Tarzan:

 

Kompletní rozhovor po prvním představení Disney muzikálu TARZAN v nové sezóně 2020/2021 s Ivanou Korolovou (Jane) a Robertem Urbanem (Tarzan):

 

Pozdrav a pozvánka na představení od Ivany Korolové a Roberta Urbana na představení této nové, druhé sezóny:

 

Kompletní rozhovor po prvním víkendu Disney muzikálu TARZAN v nové sezóně 2020/2021 s Ditou Hořínkovou (Kala) a Marianem Vojtkem (Kerchak), 11. - 12. září 2020:

 

Pozdrav a pozvánka od Dity Hořínkové (Kala) a Mariana Vojtka (Kerchak) na představení Disney muzikálu Tarzan v  nové sezóně 2020/2021:

 

Celý rozhovor po prvním víkendu muzikálu TARZAN v nové sezóně 2020/2021 s Klárou Jelínkovou (Jane), 12. září 2020:

 

 

 

 

22. srpen 2020

Filip Vlastník, jeden z malých Tarzánků v broadwayském Disney muzikálu TARZAN, který od září znovu uvede pražské Divadlo Hybernia se věnuje i dabingu, kde je za roli Simby nominován na dabingovou cenu Františka Filipovského. Položili jsme mu tři letní otázky:

Jak si užíváš léto?

Léto si užívám skvěle. Buď jsem na chalupě a nebo doma na zahradě u bazénu s kamarády. Měli jsme taky koncert s kapelou a tak jsme v červenci hodně zkoušeli.

Uvidíme Tě po prázdninách i v druhé sezóně Disney muzikálu TARZAN v Divadle Hybernia?

Tarzana začínáme hrát hned v září a už se do divadla fakt těším.

Kde jinde Tě můžeme vidět?

Teď máme divadelní prázdniny a tak mě můžete slyšet v televizi třeba jako Bungu ve Lvi hlídce. Po prázdninách kromě Tarzana budu hrát v muzikálech Čas růží, Mýdlový princ, Tři mušketýři a v činohře v Divadle pod Palmovkou.... A musím říct,že ze všeho nejvíc se už těším do školy.

Děkujeme za rozhovor, přejeme hezký zbytek prázdnin a hodně úspěchů! :)

Filip Vlastník - Muzkál Tarzan - Divadlo hybernia

foto: Disney svět, Filip Vlastník

 

15. srpen 2020

Klára Jelínková, jedna z Jane v broadwayském Disney muzikálu TARZAN, který uvádí pražské Divadlo Hybernia, nám odpověděla na tři letní otázky:

Jak si užíváte léto?

Léto si užívám jak jen to jde, je krása moct být zase svobodně na vzduchu. S mými nejbližšími :)

Uvidíme Vás po prázdninách i v druhé sezóně Disney muzikálu TARZAN v Divadle Hybernia?

Ano, od září se budeme alternovat na nějakou chvíli jen s Ivankou Korolovou.

Kde jinde Vás můžeme vidět?

Od července jsem začala zpívat s Jakubem Smolíkem jako vokalistka.
V příští sezóně budu účinkovat v divadle Hybernia kromě Tarzana v muzikálu Mefisto.
V Divadle na Fidlovačce v muzikálu Sugar a od listopadu budu vystupovat v roli Báry v muzikálu Děti ráje.
Už se nemůžu dočkat, ta pauza se zdá být nekonečnou.
Přeju všem krásné léto hlavně plné pohody a klidu na duši.

Děkujeme za rozhovor, ať se ve všem daří!

Klára Jelínková - Muzikál Tarzan - Divadlo Hybernia

foto: Disney Svět, Klára Jelínková

 

8. srpen 2020

Peter Pecha, jeden z Tarzanů v broadwayském Disney muzikálu, který uvádí pražské Divadlo Hybernia, nám odpověděl na tři letní otázky:

Jak si užíváte léto?

Léto si užívám plnými doušky. Po dlouhé době mám léto volné a nezkouším žádné představení. Tak trávím hodně času na chalupě, relaxuju, pracuju na hudebních věcech ve studiu a cestuji po ČR.

Uvidíme Vás po prázdninách i v druhé sezóně Disney muzikálu TARZAN v Divadle Hybernia?

Určitě mě můžete v Tarzanovi vidět :) první představení odehraju dokonce už 12.9. v sobotu.

Kde jinde Vás můžeme vidět?

Dále mě můžete potkat v divadle Broadway v muzikálech Tři mušketýři, Kleopatra, Muž se železnou maskou,... a také v nově uvedené inscenaci Divadla bez zábradlí, Cikáni jdou do nebe.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů!

Tarzan Peter Pecha

foto: Divadlo Hybernia, KM Agency 2020

 

 

20. březen 2020

 

 

28. únor 2020

Náš rozhovor a ukázky s novou Jane Klárou Jelínkovou po jednom z jejích prvních představení v Disney muzikálu TARZAN v Divadle Hybernia a s Robertem Urbanem v roli Tarzana! Jak Klára zvládala skok přímo do džungle mezi gorily, k muži v bederní roušce? Jak Robert Urban zachránil představení nejúspěšnějšího akrobatického muzikálu v Česku? Znají Disney film Tarzan?

Uvidíte v novém videu:

 

 

22. únor 2020

Klára Jelínková je v roli nové Jane v Disney muzikálu TARZAN senzační! Viděli jsme dosud všechny alternace Jane, včetně Petry Vojtkové a Ivany Korolové, a proto po shlédnutí dvou z prvních představení Kláry s jistotou hodnotíme její výkon bez jediného zaváhání, jako výtečný! Klára je v roli jako doma. Má jistý, pevný hlas i v náročných partiích, je přirozená, romantická i odpovídajícím způsobem naivní a veselá a s přehledem zvládá i humorné části. Bavili jsme se i plakali dojetím nejen my, ale celé, po okraj diváky naplněné Divadlo Hybernia, kteří to dali najevo velmi dlouhou a upřímnou děkovačkou ve stoje. Bravo, Kláro!

Klára Jelínková a Robert Urban - Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2020

Klára Jelínková + Robert Urban a celé obsazení - Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2020

 

 

10. únor 2020

Disney muzikál TARZAN se vrátí v druhé sezóně letos po prázdninách! Momentálně nejúspěšnější tanečně akrobatický muzikál v Česku, který až do června uvádí Divadlo Hybernia, má už nyní data všech představení od září až do konce roku na svých oficiálních stránkách a vstupenky v prodeji.

Disney muzikál TARZAN se vrací Divadlo Hybernia 2020 - 2021

 

 

8. únor 2020

Zajeli jsme zachytit 2O let vývoje TARZANA v České republice na jedno místo - vydání na VHS videokazetách (2000), vydání na DVD a Disney muzikál Tarzan, který hraje Divadlo Hybernia i v roce 2020!

20 let Tarzana v ČR- od VHS, DVD po muzikál Tarzan 2020

 

 

21. leden 2020

Poslední představení Ivany Korolové v 5. měsíci těhotenství v Disney muzikálu Tarzan v Divadle Hybernia proběhlo skvěle. Užívala si ho naplno i s rostoucím bříškem.

Ivanu Korolovou střídá Klára Jelínková v roli Jane - Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia (1)

 

Během děkovačky dostala i tyto roztomilé dupačky se zvířecím vzorem.

Ivanu Korolovou střídá Klára Jelínková v roli Jane - Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia (1)

 

V roli Jane ji teď vystřídá Klára Jelínková. Do podzimu, než se Ivana Korolová vrátí, bude Jane hrát i nadále Petra Vojtková, která se s ní doteď alternovala.

Ivanu Korolovou střídá Klára Jelínková v roli Jane - Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia (1)

 

Do muzikálu Tarzan se chce Ivana Korolová vrátit už na podzim, jako novopečená maminka.

Ivanu Korolovou střídá Klára Jelínková v roli Jane - Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia (1)

 

 

13. leden 2020

Ivana Korolová se naposledy objeví jako Jane v Disney muzikálu TARZAN, který uvádí Divadlo Hybernia, už v neděli 17. ledna 2020. Poté odchází na mateřskou. Na právě probíhajících zkouškách předává Tarzana do náruče Kláře Jelínkové, která se tak stane novou Jane. Kromě Kláry samozřejmě pokračuje Petra Vojtková jako Jane a Ivana Korolová se do divadla vrátí v září.

Ivana Korolová předává Tarzana do náruče Kláře Jelínkové, která se stane novou Jane - Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia

Ivana Korolová předává Tarzana do náruče Kláře Jelínkové, která se stane novou Jane - Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia

 

 

27. prosinec 2019

Herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková má za sebou bezpočet divadelních i filmových rolí. Sama teď ocenila výkony svých hereckých kolegů během návštěvy představení Disney muzikálu Tarzan v Divadle Hybernia.

Lucie Vondráčková - Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia

Po jeho zhlédnutí nešetřila chválou. V show ale podle svých slov pravděpodobně vystupovat nebude. „Tarzan je zážitek. Moc ráda jsem se potkala s divadelními kolegy a jejich výkony byly naprosto dechberoucí,“ uvedla Vondráčková.

Lucie Vondráčková - Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia

Jedna z představitelek Jane Ivana Korolová nedávno oznámila, že je těhotná (viz níže). Divadlo proto bude muset hledat alternaci. Podle Vondráčkové s tím ale její návštěva představení nesouvisí. Chtěla se pouze jít se svými dětmi podívat na muzikál, který podle kritiky patří k tomu nejlepšímu na současné muzikálové scéně. Místo muzikálu se teď hodlá věnovat činohře.

Lucie Vondráčková - Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia


„Tohle krásné představení můžu jen doporučit. Je skvělé pro celé rodiny s dětmi,“ doplnila Vondráčková.

Lucie Vondráčková - Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia

 

 

18. prosinec 2019

Muzikálová Jane čeká miminko. Otcem není Tarzan, ale bubeník.
Jedna z představitelek Jane z Disney muzikálu Tarzan v Divadle Hybernia Ivana Korolová je těhotná. Vedle divadelní role se tak bude muset připravit na úlohu daleko náročnější. Ohrozí těhotenství její další angažmá v jednom z nejúspěšnějších českých muzikálů?

Ivana Korolová - Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia


„Před půlrokem jsem vypustila do světa svůj videoklip V tom, kde s nadsázkou popisuju, jaké bude asi těhotenství a teď si to vyzkouším doslova na vlastní kůži. Všichni říkají, že to stojí za to a já se na to začínám strašně moc těšit. Oba jsme s manželem velmi šťastní,“ svěřila se Korolová, která si své ano vyměnila před dvěma lety s bubeníkem Jiřím Veselým.  
Přestože nejvíce akrobatických kousků má v představení opičí smečka a Tarzan, některé scény se budou muset s ohledem na těhotenství Ivany drobně upravit. Jak dlouho bude ještě Ivana hrát, zatím nejí jasné.

Ivana Korolová - Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia


„S muzikálem Tarzan chci pokračovat, dokud to půjde. Nesmírně mě baví, i když je to zatím to nejnáročnější, v čem jsem na divadle hrála. Zatím mám takový plán, že bych se od září do divadla ráda vrátila. A už v létě nás čekají koncerty s kapelou.“ vysvětlila muzikálová Jane.

Ivana Korolová - Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia


Vzhledem k náročnosti muzikálu alternují v Tarzanovi dvě Jane – s Ivanou Korolovou se střídá Petra Vojtková. Utáhnout pokračování sezóny jen s jednou zpěvačkou ale není možné. Již nyní se proto rozbíhají spekulace, kdo Ivanu v roli Tarzanovy lásky vystřídá. Představení vyžaduje kromě pohybového a pěveckého talentu také značné herecké zkušenosti, včetně komediální roviny.

Ivana Korolová - Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia


Vedle muzikálů bude pokračovat i s hudební tvorbou. Ivana představila před pár dny v Paláci Akropolis v premiéře svou novou koncertní show doplněnou o tanečníky a projekce. Během večera proběhl křest její  debutové desky Kruhy, kterou pokřtil hudebník a textař Xindl X.

Ivana Korolová - Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia
 

„Ráda bych se vrátila na podia jako zpěvačka už během prázdnin a do divadla Hybernia hned od nové sezóny,“ doplnila Ivana.

 

 

13. prosinec 2019

Exkluzivní pohled do zákulisí Tarzana

Disney muzikál Tarzan v Divadle Hybernia patří k tomu nejlepšímu na současné české muzikálové scéně. Za úspěchem stojí mimo jiné i náročné přípravy před každým vystoupením. Nechybí kulturistické barvy, složité líčení, náročné kostýmy a dokonce ani horolezecké sedáky.

Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia

„Mám rád sluníčko, ale v prosinci to na opalovačku v Čechách moc není. Tak mě musí vizážistky natřít kulturistickou barvou. Za půl hodinky se tak krásně opálím. Mnohem horší je to pak dostat dolů,“ vysvětlil jeden z představitelů Tarzana Peter Pecha.

Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia

Líčení má přitom svá přísná pravidla. Stejně jako další součásti představení podléhalo schválení společnosti Walt Disney, v jejíž licenci je v Praze muzikál uváděn.

„Líčení je tak dokonalé, že bych sám sebe ani nepoznal. Maskérky jsou nesmírně šikovné a navíc ještě sympatické, takže během líčení stejně spíše koukám na ně, než na sebe," zažertoval Tarzanův opičí otec Ernesto Čekan.

Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia

Náročná je také příprava na akrobacii. Při jedné z nejznámějších scén celého příběhu, kdy se Tarzan s Jane zhoupnou na liáně, jsou oba protagonisté zavěšeni do speciálně upravených horolezeckých sedáků.

Muzikál Tarzan v Divadle Hybernia

„Přesto, že má Peter velké svaly, udržet jednou rukou váhu dvou lidí se nedá. Zpočátku jsem měla z téhle scény obavy, ale teď se na ni už těším a vlastně mě i baví. Houpat se jako opice je legrace," svěřila se muzikálová Jane Petra Vojtková.

Muzikál Tarzan  v Divadle Hybernia

Muzikál Tarzan si od říjnové premiéry na prknech Divadla Hybernia získal srdce mnoha návštěvníků. Navzdory svojí náročnosti je ale oblíbený i mezi herci. Nevadí jim proto hrát a zpívat i během vánočních svátků nebo dokonce na Silvestra.

Více fotografií a ukázky uvidíte ve videu:

+ reportáž v magazínu Top Star.

 

 

2. prosinec 2019

Tarzaní rodinka slaví advent

Ani adventní čas není pro představitele oblíbeného muzikálu Tarzan v Divadle Hybernia dobou odpočinku. Přesto si mezi představeními najdou čas na ozdobení vánočního stromku, a to rovnou v kostýmech. Jak se Jane a malý a velký Tarzan těší na Vánoce?

Muzikál Tarzan - Vánoce v Divadle Hybernia

 

„Na Vánoce se těším celý rok. Nejen na dárky, ale také na rozsvícený vánoční stromeček a na pohádky,“ vysvětlil malý Tarzan Mateo Klimek.
Postava malého Tarzana, který v představení bojuje o přízeň své gorilí smečky, patří mezi diváky k nejoblíbenějším. Malého i velkého Tarzana přitom o Vánocích jedno spojuje.
 
„Pro většinu lidí jsou Vánoce takovou uspěchanou dobou. Já mám ale rád klid a pohodu a rád se o Vánocích dívám na pohádky – je to pro mě výborná relaxace,“ vysvětlil Peter Pecha, jeden z dospělých Tarzanů, při zdobení stromku ve foyer Divadla Hybernia.
Peter Pecha se na roli Tarzana připravoval velmi svědomitě. Upravil jídelníček a čtyřikrát týdně chodil do posilovny. Snad tedy o vánočních svátcích nepřibere a fanynkám se bude líbit i v dalších představeních. Podle jeho slov ale s cvičením přestávat nehodlá.

Muzikál Tarzan - Vánoce v Divadle Hybernia

 

Značnou fyzičku musí mít kvůli náročnosti muzikálu i představitelka Jane Petra Vojtková. Pro ni jsou Vánoce především o rodině.
„Čas Vánoc je pro mě obdobím, které chci trávit se svými blízkými. Tím nejcennějším dárkem, který člověk přitom může darovat i dostat je radost a láska," svěřila se Vojtková.    

Muzikál Tarzan - Vánoce v Divadle Hybernia

 

Všichni účinkující jednoho z nejúspěšnějších současných českých muzikálů se ale těší na další představení. Proč si tedy čas Vánoc nezpestřit návštěvou příběhu plného dobrodružství, romantiky, ale i humoru a napětí?

A takhle jsme jej o pár dní později viděli naživo přímo před muzikálem Tarzan.

 

 

13. listopad 2019

Robert Urban, vítěz dalšího dílu pořadu Tvoje tvář má známý hlas a muzikálový Tarzan znovu dokázal svůj talent zpěváka i herce. Zatímco v populární soutěži Robert Urban už počtvrté oblékl ženský kostým, na jevišti Divadla Hybernia hraje mužného Tarzana jen v bederní roušce. Baví ho více ženské šaty, nebo nahota?

 

 

13. říjen 2019

Naše reportáž z 1. veřejné premiéry Disney muzikálu Tarzan v pražském Divadle Hybernia 3. října 2019:

 

Nové ukázky z premiérového představení a rozhovory s malým Tarzanem (Filip Vlastník), zloduchem Claytonem (Rudolf Kubík) a gorilími akrobaty uvidíte tady:

 

Petra Vojtková (Vraspírová) Vám posílá polibek od Jane / Matky Tarzana z Disney muzikálu Tarzan:

 

 

 

Jakub Ludvík si zamiloval Tarzana


Jeden z předních českých fotografů Jakub Ludvík nafotil představitele muzikálu Tarzan v Divadle Hybernia. Učarovalo mu nejen představení, ale také odvaha lidí před objektivem.  

JAKUB LUDVÍK_Dita Hořínková (Kala) a Viktor Antonio (malý Tarzan) JAKUB LUDVÍK_Josef Vojtek


„Je to úžasný muzikál, líčení a kostýmy jsou nesmírně fotogenické a některé hvězdy bych v převleku skoro nepoznal. Kouzelní jsou především malí Tarzánci,“ zhodnotil Ludvík.

JAKUB LUDVÍK_Marian Vojtko (Kerchak) JAKUB LUDVÍK_Peter Pecha a Dita Hořínková2


V hledáčku objektivu nestály jen hlavní hvězdy představení, vznikly rovněž působivé snímky tanečně-akrobatické company.
„Překvapilo mě, s jakou odvahou se členové company nechali fotit na střeše Hybernie. Je to výjimečný prostor s jedinečným výhledem na celou Prahu. Na takovémto místě nafotit tlupu opic byla opravdu výzva,“ shrnul Ludvík s úsměvem.

JAKUB LUDVÍK_Tanečněakrobatická company(Tarzan)

JAKUB LUDVÍK_Tanečněakrobatická company2(Tarzan)


Fotografie Jakuba Ludvíka zdobí také foyer divadla Hybernia, kde si návštěvníci mohou prohlédnout některé snímky.
„Z jeho fotek doslova tryskají emoce, které dokáže výborně zachytit,“ svěřila se Dita Hořínková coby Tarzanova opičí matka Kala.

JAKUB LUDVÍK_Peter Pecha (Tarzan) a Dita Hořínková (Kala)


Muzikál Tarzan podle české i zahraniční kritiky patří k tomu nejlepšímu, co současná muzikálová scéna u nás v posledních letech nabídla.

JAKUB LUDVÍK_Petra Vojtková (Jane) a Robert Urban (Tarzan)

 

 

3. říjen 2019

Velkolepé, energické, barevné, zábavné, dojemné až srdcervoucí a jedinečné! Excelentní výkony Petera Pechy, Petry Vojtkové, Mariana Vojtka, Míši Gemrotové, Martina Šemíka i všech ostatních nejlépe vystihla nekončící děkovačka ve stoje celého sálu.

Premiéra muzikálu Tarzan Divadlo Hybernia děkovačka

 

To jsou naše stručné dojmy z dnešní veřejné premiéry Disney muzikálu TARZAN v Divadle Hybernia. Podrobnější recenzi a mnohem více vám přineseme už brzy! To prostě musíte vidět na vlastní oči!

 

 

Vzpomínka na Karla Gotta ve foyer pražského Divadla Hybernia během premiéry Disney muzikálu Tarzan. Mistr se premiéry nedožil, během příprav ale stihl divadlu a hercům popřát: „Českému ztvárnění muzikálu Tarzan přeji mnoho úspěchů a spokojených diváků,“ vzkázal Gott před časem.

Karel Gott Divadlo Hybernia vzpomínka

„Zahrát si Tarzana byl vždy můj sen. Z nějakého, pro mě nepochopitelného důvodu, jsem však tu roli nikdy nedostal. Svou nenaplněnou touhu jsem si alespoň vykompenzoval v podobě přezpívané ústřední skladby You Will Be In My Heart od Phila Collinse, která provází broadwayský muzikál Tarzan,“ svěřil se tehdy legendární zpěvák.

 

 

30. září 2019

Marian Vojtko, Peter Pecha a Dita Hořínková v rozhovoru před premiérou muzikálu Tarzan se dvěma živě zpívanými písničkami z muzikálu / 4:56 Jsi můj přítel + 11:52 Jsi navždy v srdci mém / v pořadu Dobré ráno:

 

 

21. září 2019

Disney muzikál Tarzan, podle stejnojmenného animovaného filmu z roku 1999, míří z Broadwaye, kde měl premiéru v roce 2006, do pražského Divadla Hybernia. Premiéra jednoho z nejvýpravnějších a fyzicky nejnáročnějších muzikálů v Česku bude už 3. října 2019.

Muzikál Tarzan DIvadlo Hybernia Praha 2019

 

Jde o první tanečně-akrobatický muzikál v Česku a první uvedení muzikálu Tarzan v licenci Walta Disneyho ve východní Evropě. Multimediální show s 250 kostýmy a náročnou výpravou předvede vedle opičích převleků třeba kostýmy masožravých květin. Jen na výrobu 45 opičích kostýmů, padlo 450 metrů lycry dovezené z Itálie. Představitelé Tarzana budou mít speciální paruku z lidských vlasů upravených do dredů, v níž bude vysílačka a mikrofon, aby se interpreti mohli bez problémů pohybovat. Jane pak uvidíme v celkem pěti kostýmech. Mimo jiné i jako krásku v expedičním safari oblečku.

“Kostýmy byly velmi náročné na výrobu. Herci se v nich musí dobře cítit a zároveň dobře pohybovat,” vysvětlil autor kostýmů Roman Šolc, držitel Thálie a v současné době jeden z nejvyhledávanějších kostýmních divadelních výtvarníků.

Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia

 

Náročný byl i casting hlavních představitelů. Výběr herců musí odpovídat přesně popsaným charakteristikám – věku, typu a pěveckým rozsahům.  Jak nám řekl Vojtěch Drahokoupil, který alternuje Tarzana a Terk: "Animovaného Tarzana jsem viděl a strašně mě to bavilo. Těším se až ho ztvárníme naživo tady v Hybernii. Zkoušení bylo velmi náročné, hlavně to fyzické, nic takového jsem dodnes nezažil." To a mnohem více uslyšíte v našem exkluzivním rozhovoru s Vojtou:

Vojtěch Drahokoupil - Tarzan a Terk Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2019

 

Krásná a statečná Jane se nám svěřuje: "Moc si užívám tu spoustu kostýmů, i když jsme v první půlce téměř nahé. Máme takové starší negližé, což je nádherné a hlavně hrozně vtipné. Máme ale i historické kostýmy, které zrůrazňují ženskost a to je krásné." říká Petra Vojtková (Vraspírová). Všechny vás na muzikál srdečně zve, jak uvidíte v tomto rozhovoru:

Jane Ivana Korolová - Muzikál Tarzan - Divadlo Hybernie 2019

 

 

Kostýmovaní budou také akrobati. Uvidíme profesionály se zkušenostmi ze Cirque du Soleil, Losers či Cirk La Putyka. Během zkoušek údajně i tak nebyla nouze o krev a odřeniny.

Scénograf Petr Hloušek proměnil divadlo hybernia doslova v džungli, atmosféru kostýmně podpořil Roman Šolc a choreografii, tanec a akrobacie je v rukou tandemu Ivany Hannichové a Jana Kohouta.

Džungle Muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2019

 

„V mnoha muzikálech se již objevily různé akrobatické prvky. Nikdy však v takovém rozsahu a provedení. Tarzan je tak doslova skutečně prvním akrobatickým muzikálem v Česku“ upozornila choreografka Ivana Hannichová.

Úplně první ukázky s kompletními kostýmy, dekoracemi a projekcí na tiskové konferenci 19. září 2019, předvedly propracovanost a náročnost v plné kráse.

 

"Disney film Tarzan znám moc dobře, ale paradoxně jsem vyrůstal na Tarzanovi s Christopherem Lambertem z roku 84, který měl doma táta na VHSce. Ten mám noukaný doslova a do písmene." pověděl nám Peter Pecha, představitel Tarzana a dodal:

"Pro mě je role v Disney muzikálu něco úžasného. Jsem milovník Johnyho Deppa a když jsem se dozvěděl, že podepsal smlouvu s Disneym pro Piráty z Karibiku, protože chtěl bavit své děti a nechtěl už točit jen artové filmy, tak když přišla první věc od Disneyho v Praze, byl jsem nadšenej, protože já miluju Disneyho animáky a paradoxně mě můžete v kině potkat víc na animácích, než na hraných filmech". Podívejte se na celý rozhovor s Peterem Pechou:

 

Vše v muzikálu podléhá kontrole společnosti Disney, výkonného producenta Michala Mücksteina a režii Libora Vaculíka. Ten je podle producenta velký perfekcionista, takže se určitě máme na co těšit!

Zloducha Claytona, který jako jediný nemá zpívanou roli, si tu zahraje i Rudolf Kubík (v alternaci s Ernesto Čekanem) , který říká: "Clayton je příšernej záporák. Je to trochu proti mému naturelu, ale moc mě to baví! Jsem rád, že konečně jednou nemusím zpívat."

Rudolf Kubík jako Clayton v DIsney muzikálu Tarzan - Divadlo Hybernia 2019

 

"Inspirovala jsem se podle živých goril, stejně, jako to dělali v původním animovaném filmu. Pokud jste fanoušci Disneyovek, měli byste přijít! :) " vzkazuje Disney fanouškům Michaela Gemrotová, jedna z představitelek tarzanovy gorilí matky Kaly. Celý náš  rozhovor s Míšou Gemrotovou:

 

O muzikál je mezi diváky, podle producenta a ředitele Divadla Hybernie Michala Mücksteina, velký zájem, což je vidět z obrovského zájmu o generálky, premiéru i další představení, která jsou na většinu termínů vyprodaná.

Michal Mückstein producent muzikálu Tarzan Divadlo Hybernia 2019

 

Tarzan je nejzpracovávanější filmovou postavou a jeden z nejslavnějších světových muzikálů. Obrovský úspěch zaznamenal na Broadwayi v New Yorku, dlouhou dobu byl vyprodán v Anglii, Německu, Nizozemsku, či Švédsku. Autor hudby Phil Collins použil písně z animovaného filmu a připsal devět nových. Za skladbu You’ll Be in My Heart byl nominován na cenu Grammy a získal Zlatý globus a Oscara.

Phil Collins složil pro muzikál Tarzan  devět nových písní

 

Disneyho podmínkou byl i třináctičlenný orchestr,  kvůli kterému museli v Divadle Hybernia speciálně upravit orchestřiště. Dirigentem je Libor Kapras. Všechny písničky se v muzikálu zpívají živě.

OBSAZENÍ

Tarzan – David Gránský / Peter Pecha / Vojtěch Drahokoupil / Robert Urban
Kala – Michaela Gemrotová / Dita Hořínková
Kerchak – Josef Vojtek / Marian Vojtko / Ernesto Čekan
Terk – Vojtěch Drahokoupil / Ladislav Korbel / Martin Šemík
Jane – Ivana Korolová / Petra Vojtková (Vraspírová)
Porter – Jaromír Dulava / Tomáš Trapl
Clayton – Ernesto Čekan / Rudolf Kubík
Leopard/Snipes – Tomáš Smička / Alexej Kolva

Akrobati:
Tomáš Brt, Zuzana Havrlantová, Barbora Králová, Kristýna Stránská, Veronika Fikejsová, Pavel Mackanič, Karel Jinda, Jakub Šimůnek, Jakub Sedláček

Taneční company:
Johana Hájková, Andrea Kheilová, Dominika Girethová, Pavlína Vejnarová, Michaela Adamcová, Zuzana Holbeinová, Anna Slaninová, Silvia Orfánusová, Anna Tomková, Michaela Macháčková, Lucie Horčičková, Libuše Tsukahara, Zuzana Vítečková, Mirek Kosík, Martin Smrž, Seyon Keita, Jakub Slovák, Filip Jankovič, Michal Kováč


REALIZAČNÍ TÝM

Hudba: Phil Collins
Producent: Michal Mückstein
Režie: Libor Vaculík
Dirigent: Dalibor Kapras
Choreografie: Ivana Hannichová
Rigger: Jan Kohout
Pěvecké nastudování: Alena Průchová
Kostýmy: Roman Šolc
Scéna, projekce: Petr Hloušek
Překlad scénáře: Martin Fahrner
Písňové texty: Pavel Cmíral

 

Oficiální stránky muzikálu Tarzan: http://www.muzikaltarzan.cz/

 

Nám nezbývá, než všem Disney fanouškům, ale i ostatním tento muzikál jednoznačně doporučit. Z toho, co jsme viděli a slyšeli, se zřejmě v České republice dočkáme něčeho tak unikátního, o čem jsme se ani neodvažovali snít! :)

Opičí company Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia 2019

 

PS: Víte, že písničku Phila Collinse "You'll Be In My Heart", kterou v animovaném Disney filmu Tarzan (1999) zpívá Petr Muk,  nově nazpíval i Karel Gott na své desce Ta pravá (2018)? Písnička se na ní jmenuje "Jsi v srdci mém". Píseň "Jsi navždy v srdci mém" zazní s novým textem i v tomto muzikálu Tarzan, kde ji pochopiteně budou zpívat vybraní představitelé.

"Jsi v srdci mém" tarzan karel gott

 

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super muzikál!

(Jana M., 10. 12. 2019 3:06)

Byla jsem s rodinkou už dvakrát a chystáme se zase. :-) Moc díky za vyčerpávající informace, ukázky a fotky. Máte to tu moc hezký. Přeji hodně úspěchů. Jen tak dál. Jana

Re: Super muzikál!

(Disney Team, 10. 12. 2019 20:07)

Děkujeme, jsme rádi, že se vám to tu líbí! Muzikál Tarzan se opravdu povedl na výbornou a je to velmi vzácná možnost vidět opravdový Disney muzikál v České republice. Jeho návštěvnost je stále velmi vysoká, což by mohlo do budoucna zvýšit šanci pro další Disney adaptace v Česku, pokud se tato návštěvnost udrží. Tak ať se vám v džungli líbí i příště! :)