Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Obrazek

 

Kačeří příběhy (1987-1990) - tento zřejmě nejznámější seriál Walta Disneye byl u nás poprvé vysílán v roce 1991 v pořadu Walt Disney uvádí. V bloku společně s Rychlou Rotou zaujímal první místo. Nejprve bylo odvysíláno prvních 52 dílů. V roce 1993 k nim přibylo 39 dalších a nakonec bylo odvysíláno v roce 1994 posledních 9, čímž bylo odvysíláno kompletních 100 epizod (seznam dílů).

 

V roce 2017 měl premiéru reboot seriálu Kačeří příběhy 2017, kde se objevily všechny známé postavy a navázaly na dobrodružnou vlnu původního seriálu.

Kačeří příběhy 2017

Česká znělka nových Kačeřích příběhů (2017):

 

Pokračování novinek a informací o novém seriálu najdete v rubrice Nové Kačeří příběhy.

Všechny novinky najdete vždy jako první na našem facebookovém profilu.

 

 

Obrazek

 

Kačeří příběhy jsou jeden velký kolos, který nás jako první zasvětil do tajů dobrodruObrazekžných Disneyho seriálů. Jeho největším hrdinou je bezesporu náš strýček Skrblík. Je nejbohatObrazekším kačerem na světě. I když o tohle prvenství stále vede boj s kačerem Hamounem, který o sobě tvrdí, že právě on je nejbohatší, tak je to právě Kačer Skrblík, kdo si tohle prvenství zaslouží.

Z historie víme, že Skrblík už jako mladý snil o velkém bohatství a sám se pokoušel na svých pozemcích na Klondiku, kde se poprvé potkal se svojí životní láskou Zlatkou, najít zlato. To se mu díky vytrvalosti a píli podařilo a tak se časem přestěhoval do Kačerova, kde se pustil do podnikání. Postavil si honosný dům, o který se stará jeho sluha Johan a obrovskou pokladnici, kterou naplnil až po okraj zlaťáky. Moc rád do nich skáče šipky, plave v nich a vyhazuje si je všema hrstma na hlavu.

Více o Skrblíkovi a jeho životě najdete v rubrice Skrblík a spol. .

Obrazek

 

 Ovšem jednoho dne, když se Kačer Donald rozhodne nastoupit k námořnictvu, je potřeba Obrazekse postarat o jeho tři malé synovce Bubíka (zelená), Dulíka (modrá) a Kulíka (červená). Jedinou možností je dát tyhle zlobidla na hlídání právě ke strýčkovi Skrblíkovi.Obrazek Ten z toho není vůbec šťastný, že má hlídat takovéhle tři divochy a ani synovci nejsou nadšení z prázdnin u starého mrzouta, který myslí jen na své obchody. Nakonec se k němu ale nastěhují a problémy s výchovou nechá strýček na starosti své kuchařce a hospodyni, paní Čvachtové. Klukům pořídí skvělého Rádce mladých svišťů - rádce a pomocníka pro každou situaci. Později se k nim přidá i roztomilá malá Kačka Rádakvaková. Občas se objeví i buclatý kačírek Ňouma, který má nejen velký žaludek, ale taky velké srdce a nikdy nenechá ostatní v maléru. Ze všech se postupem času stanou dobří přátelé a prožívají spolu napínavá dobrodružství při výpravách za tajemstvími a poklady.

Při cestování do dalekých zemí je jim pilotem a pomocníkem Rampa Mc Kvák - specialista na havárie.

Obrazek

 

Důležitou věcí, jež pro Skrblíka hodně znamená, je desetník pro štěstí. Je to úplně první desetník, který kdy vydělal (viz Skrblík a spol.) a díky němuž se mu tak daří. Má velmi silnou moc, což velmi dobře ví zlá čarodějka Magika Von Čáry. Ta s pomocí svého havrana - zakletého bratra, usiluje o jeho získání, aby ho mohla v jícnu Vesuvu roztavit a nalít do svého amuletu. Stala by se tak mocná, že by jí rázem patřil celý svět. To se jí ale nikdy nepovede, protože Skrblík a synovci jsou vždy chytřejší a mazanější, než všechna její kouzla. Více o Magice Von Čáry najdete v rubrice Kačerov a spol..

Obrazek

 

Obyvatelem Kačerova je také skvělý vynálezce Šikula. Ten pracuje pro Skrblíka a vždy Obrazekdokáže vymyslet geniální přístroje, jako jsou například robotObrazeki, přístroj na zdvojování věcí, speciální výbava pro tajného agenta a další. Hlavně ale umí vyrobit stroje na cestování časem. Ať už je to vana času nebo vrtulník, který díky speciálnímu palivu-bombastiu může zanést pasažéry do jakékoliv éry naší země. Právě při jedné takové výpravě do historie se podívali naši kačeři do pravěku a omylem při návratu dovezli do naší doby prakačera jménem Bobo (Buba) a jeho kamaráda, trojrožce Tlapku (Nožička). Od té doby se stal součástí " Škudlíkovy" rodiny. Pomocníkem a rádcem je mu vlastnoruční vynález jménem Světýlko.

Více o Šikulovi najdete v rubrice Kačerov a spol..

Obrazek

 

Šikula také pro Skrblíka vymyslel speciální oblek pro strážce pokladnice. Ten se omylem dostal do rukou Skrblíkova účetního Fentona (Felix Skořápka), který se díky němu po vyslovení hesla "Hrom do police" ("Blathering Blatherskite") stává Robokačerem - neohroženým ochráncem bezpráví a bojovníkem proti zločinu. Fenton je bezmezně zamilován do krásné Sandry Dee.

Především však proti Rafanům - místním známým zlodějským firmám. Rafani jsou velmi početná rodinka chmatáků a zlodějíčků všeho druhu, kteří na Skrblíkovu pokladnici už útočili tolikrát, kolik je v ní samotných mincí. A neváhají použít jakoukoliv techniku a chod :). Zdatným a vytrvalým zlodějíčkem je i bláznivý Dijon a z temnoty zavítá i sám Fantom Skvrna.

Obrazek

 

Kačeří život je velmi pestrý a nikdo ani chvilku nezahálí. A my máme možnost jejich příběhy sledovat a prožívat s nimi radost a napětí dodnes. Což je moc dobře, protože takový s láskou tvořený seriál se hned tak znovu neobjeví.

synovci-a-skrblik-s-vecerni-cokoladou-panorama.jpg


Tento skvělý seriál ovšem doplatil na necitlivé zacházení ze strany TV Nova. Ta, zřejmě z důvodu úspor, nechala asi polovinu epizod seriálu hrůzostrašným způsobem předabovat. Krásný a nepřekonatelný původní český dabing v čele s Mirko Musilem nahradila novějším, horkou jehlou spíchnutým pazvukem. O přezpívané titulní písni s novým odbytým textem a velmi falešným zpěvem se raději nebudeme rozvádět (ukázka níže). Tak či tak se na seriál rádi znovu podíváme. 

 

KAČEŘI VE FILMU

Obrazek

 

Naši hrdinové se objevili také v celovečerním animovaném filmu Poklad ze ztracené lampy. Strýček Skrblík se v něm vydává se svými synovci a Rampou do Egypta, jak jinak než za poklady a dobrodružstvím... Více o obsahu filmu a jeho vzniku naleznete na našich stránkách ZDE. Americký animovaný film je z roku 1990 a u nás byl vysílán v letech 2003, 2007, 2012, 2014, 2015. Krátkou ukázku z filmu uvidíte na youtube tady.

 

Obrazek

"Jsme tu pro vás každý den!"

 

 

SEZNAM DÍLŮ

A pokud si chcete osvěžit, co se dělo v jednotlivých epizodách, podívejte se do kompletního seznamu dílů.

Obrazek

 

 

 

ČESKÁ ZNĚLKA

Tak vzhůru za dobrodružstvím! Kačerov jak hurikán, k nám už míří...

Česká znělka Kačeřích příběhů
 
 
Text písně z úvodní znělky ( + česká karaoke verze zde) :
 
Text písně: Alice Nemanská, zpívají: Vilém Čok, Ota Baláž a Kamil Střihavka
 
Kačerov jak hurikán
k nám už míří,
auta laser aeroplán
městem víří,
příběhy píše
z téhleté říše:
 
Kačer, uúu!
Teď k vám děti z dálky letí
Kačer, uúu!
Přináší sem kouzelnou zem,
Kačer! Obrazek
 
Kačeři přijdou když jsi v nouzi,
když tě úzkost ze sna vzbouzí,
zavolat jen stačí heslo:

Kačer, uúu!
Teď k vám děti z dálky letí
Kačer, uúu!
Přináší sem kouzelnou zem
Kačer!
Na tváře smích ti právě dých
pan Kačer, uúu!

 

Prodlouženou českou znělku uvidíte v tomto videu.

 

Mark Mueller, skladatel ikonické znělky Kačeřích příběhů, v roce 1986 v tom, co nazývá svým "skladatelským oblečením", a plakát DuckTales, který Mueller obdržel jako dárek od Disney.

Mark Mueller skladatel znělky Kačeřích příběhů

 

kaceri-v-letadle-panorama.jpg

 

Tři verze znělky se postupně vystřídaly u Kačeřích příběhů. Základní, s prakačerem Bobo a s Robokačerem. Podívejte se na ně pohromadě v jednom videu, kde jasně uvidíte, jaké změny se v nich objevily u různých sérií, a že výběr náhradních scén nebyl tak úplně náhodný:

 

Porovnání obrazů a českých písní původních (1991) a nových Kačeřích příběhů (2018) uslyšíte v tomto videu s Vilémem Čokem (vlevo) a Debbi (vpravo):

 

 

Porovnání dvou verzí českého dabingu původního seriálu Kačeří příběhy (1987). 1. dabing je z roku 1990-93 (Česká televize) a 1994 (AB Barrandov pro ČNTS Nova). 2. dabing je z roku 2004 (Studio Virtual):

 

 

19. září 2012 oslavily Kačeří příběhy své 25. narozeniny! Přejeme jim, ať se brzy vrátí v kompletní původní české dabingové síle na naše obrazovky nebo třeba v novém fantastickém celovečerním filmu!

01-oprava-kaceri-25-vyroci-op-jpg.jpg

 

Od 2. září 2013 se Kačeří příběhy vrátily do televize na programu ČT:D od 18:55 hod. Odvysílali 65 dílů z celkových 100 dílů. Naposledy jsme kačery viděli na TV Barrandov v únoru 2010 s novým dabingem (2004), stejným jako teď na ČT:D.

Rok 2013 je pro kačery zdá se významný. Nejen, že se vrátili na naše TV obrazovky, velký comeback prožili i v nové videohře DuckTales: Remastered. Ta je remakem původní hry z r. 1989 a vyšla v srpnu 2013. Informace o nové kačeří hře najdete v rubrice  DuckTales:Remastered.

Od 12. dubna 2014 se Kačeří příběhy znovu objevily na ČT:D v 18:55hod s 65 díly a novým dabingem (2004).

1. říjen 2017 odstartoval seriál na stanici Tv Nova, která jej od té doby 3x za sebou protočila vždy s 95 díly.

Kdy a kde byli u nás kačeři vysíláni se dozvíte přehledně v rubrice Data vysílání.

 

1400x1050-kaceri-rodinka-wallpaper-cz-jpg.jpg

 

 

ZAJÍMAVOSTI

Kačeří příběhy nebo My z Kačerova? Kachna nebo vejce? Co bylo první?
To druhé nevíme, ale to první ano. Když se "kačeři" u nás vysílali poprvé v České televizi (1991) jmenovali se Kačeří příběhy. Až později, při jejich opakování (1993), je Tv Nova přejmenovala na My z Kačerova. Už jen z tohoto důvodu a taky proto, že Kačeří příběhy více odpovídají originálnímu názvu DuckTales, je nazýváme pouze jako
Kačeří příběhy!

kaceri-pribehy-vs-my-z-kacerova-jpg.jpg

 

Vytvořit jednotlivé epizody bylo velmi nákladné. Michael Eisner (Disney CEO) tehdy trval na tom, aby si udržely vysokou kvalitu, takže každá epizoda stála asi půl milionu dolarů, což bylo opravdu hodně (s přihlédnutím k inflaci). V současné době u Disneyho tolik neutrácejí za žádný  animovaný seriál.

skrblik-a-penize.jpg

 

Kačka, nedoceněná hrdinka Kačeřích příběhů, ukáže všem, že je pevnou součástí party těch správných dobroduhů z Kačerova v tomto promo videu z roku 1988.

 

Kačeří příběhy u nás vyšly v 90. letech na čtyřech VHS videokazetách. Vždy po 2 dílech, s prvním českým dabingem a těmito epizodami:
1. Ztracená koruna Čingischánova + Prachy v čudu
2. Kachnotřesení + Návrat na Klondike
3. Mikrokačeři z vesmíru + Strýčkův mazlíček
4. Hotel Kačerštejn + Superňouma

kaceri pribehy VHS videokazeta

 

 

Strýček Skrblík se objevil v Disney seriálu Myšmaš (2001-2003), měl stejný červený kabátek a hlas Bohuslava Kalvy jako v remaku seriálu Kačeří příběhy (2017). Pravidelně tu vystupoval i Kulík, Dulík a Bubík, jako kapela. V Myšmaši se unikátně potkávaly všechny známé postavy z různých Disney filmů a seriálů na jednom místě. Ukázka:

 

 

AUDIO PŘÍBĚHY

Audiopříběh "Zásah v pravou cvhíli" z tzv. "bookkazety" - tedy audiokazety s příběhem a obrázkovou knížkou v jednom, která vyšla v roce 1993, je převyprávěným příběhem seriálového dílu s názvem "Pašák" se všemi původními dabéry. Tento vzácný kousek Vám přinášíme jako dárek k 10. výročí těchto Disney stránek. Přejeme příjemnou zábavu!

 

V této sérrii u nás vyšly příběhy "Zásah v pravou chvíli" a "Kačerosarus". Jak vznikaly tyto originální audio příběhy s kačeřími příběhy v 90. letech v Americe se dočtete v tomto zajímavém čtení i s mnoha celými ukázkami.

 

 

ANIMACE

Speciální panoramatické obrázky, které ukážou svět  Kačeřích příběhů z širšího pohledu, než můžete vidět v televizi, najdete ve fotoalbu Kačeří příběhy.

bobo-s-tlapkou-ve-skrblikove-pokladnici-panorama.png

Obrázky vytípané ze seriálu a složené do panoramatických pohledů, jakoby zastavených v čase, spojené do speciálního videa jako hold Kačeřím příběhům:

 

 

Originální animační listy ze seriálu Kačeří příběhy zakomponované přímo do ukázky ze seriálu Vám odhalí další pohled do zákulisí jeho vzniku. "Animační listy" tvoří v podstatě statické pozadí + 1 a více průhledných fólií s namalovanou postavou v různých fázích pohybu. Jejich rychlé seřazení za sebou na filmovém pásu vytváří pohyblivý animovaný obraz. Podívejte se, jak vypadalo např. okénko z epizody "Tři kachny kondora" v této ukázce, "Dívka z mýtů v této ukázce, "Superňouma" v této ukázce, "Kdo je pánem džina" v této ukázce, "Patálie s pokladem" v této ukázce, "Kam noha kačerova ještě nevkročila" v této ukázce a "Strýčkův mazlíček" v této ukázce.

Animační list kačeří příběhy

 

Navštivte Kačerov a jeho okolí na krásných neznámých obrázcích od Paro Hozumi, který byl hlavním návrhářem pozadí v Kačeřích příbězích. Najdete je v plném rozlišení na tomto odkaze.

Kačerov pozadí

 

 

Tajný vzkaz se objevil v Kačeřích příbězích v dílu "V zemi Tra-la-la". Plakátu na zdi u doktora, který na první pohled vypadá jako tabule na zkoušku zraku, obsahuje text, který se dokonce v různých záběrech mění. Podívejte se. Nejuceleněji vyznívá text "Ask About Illuminatii Taug Boys". Co je to podle Vás za vzkaz? Kdo jej rozluští?

Tajný vzkaz

Další tajný vzkaz, který se objevil v kačeří epizodě "Když pokladna je prázdná do dna" tentokrát píše: " ANOTHERDUCKTALELAYOVTFORV". Podívejte se. Co může znamenat?

 

Kačeří příběhy se očividně inspirovaly Disney klasikou Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). Minimálně ve scénách s havranem Magiky Von Čáry a zoufalým kostlivcem hluboko ve sklepeních. Podívejte se na srovnání v tomto videu:

Co myslíte? Všimli jste si dalších podobností?

 

Víte, že bez příběhů kačerů z Kačerova by nebylo Indiana Jonese? Ano, sám Steven Spielberg a George Lucas přiznali, že je inspirovaly komiksové příběhy se Skrblíkem, Donaldem a synovci od Carla Barkse a dokonce téměř doslovně v Indianu Jonesovi okopírovali ikonickou scénu s ukradením bůžka, šípy ve stěnách, útěk před valící se koulí, přepadením indiány a následným úprkem:

Kačeři VS Indiana Jones

Konkrétně to byly komiksy "The Seven Cities of Cibola" (1954) a "The Prize of Pizarro" (1959). Když tyto komiksy vyšly, byli Gerge L. a Steven S. kluci kolem 15 a 12 let.

Kačeří příběhy potom "na oplátku" odkazují svým logem na Indiana Jonese a kruh se uzavírá.

 

Příběh o zrození a velkolepém pozadí Kačeřích příběhů uvidíte ve skvělém českém videu od komiksového tvůrce Černodana:

 

Kačer Skrblík dostal po skončení Kačeřích příběhů roličku v seriálu Raw Toonage (1992), ve kterém hostily i další postavy z jiných Disney seriálů (např. Don Fanfán). Podívejte se na tento sestřih všech skrblíkových částí, kterými byl seriál proložen. Tak to dopadlo, když si Skrblík pořídil nový ochranný systém pro svůj trezor. A takhle to dopadlo, když chtěl Rampa McKvák předvést své pilotní dovednosti.

 

 

DVĚ VERZE

Kačeří příběhy jsou vysílány a vydávány ve dvou verzích. První, čím se obě verze liší, jsou titulky s názvem dílu. V první verzi, která se vysílá i u nás (v obou dabingových provedeních), je pouze samotný titulek, ve druhé je ovšem také logo seriálu. Mírně odlišný je i font názvu dílu.

porovnání úvodu Kačeřích příběhů s logem

Dále se na konci dílů na pokračování ve 2. verzi objevuje známý titulek „Pokračování příště“.


Hlavním rozdílem jsou ale tzv. zatmívačky (místa, kde končí jedno dějství a začíná další, používaná také pro reklamní přestávky). Ve druhé verzi po nich totiž v některých dílech následují záběry navíc, které v naší televizi (a na DVD) nenajdete. Jedná se například o tyto:

„Patálie s pokladem“ – Skrblíkův cylindr v písku (opakování předchozího záběru),
„Kachnotřesení“ – záběr začíná pohledem na skálu, postupně se přesouvá směrem k tribuně (jakoby pozpátku přehrávaný předchozí záběr) s komentářem jednoho ze synovců: „Po tomhle už mi Superpohár nebude připadat dost super!“,
„Pašák“ – Rampa prochází kolem heliportu k zámku,
„Lupiči bájné harfy“ – Minotaurus jde po mořském dně a doslova rozhoupe ponorku,
„Skrbelka“ – Rafani hrozí: „Be-bop-a-loo-bob. Naděláme z vás shish-kebab!“

Bonusové scény Kačeří příběhy 1987

Z jakého důvodu tvůrci vypustili seriál do světa ve dvou verzích včetně dvou různých titulků, nám není známo. Je možné, že druhá verze spatřila světlo světa až s DVD, ale pak tu máme VHS záznam už z 80. let. Ovšem proti tomu mluví fakt, že i díly druhé série existují ve dvou verzích. Například „Bobova mozková bouře“ (v 1. verzi vystřižena zatmívačka v letadle), nebo „Plechová přitažlivost“ (zrcadlově obrácené záběry Robokačera po dokončení oprav pokladnice).

 

O různých verzích zejména dílů z první série Kačeřích příběhů už byla řeč, ovšem to není nic proti tomu, jak se od sebe liší dvě verze dílu Útok patnáctimetrové Kačky. Nejen že v první verzi je nemálo chyb, které jsou v té druhé opravené, ale zejména pozadí některých záběrů jsou udělána naprosto odlišně. Jestli je první verze prostě nedokončený pracovní materiál, který se nějakou záhadou dostal ven, nebo druhá verze vznikla ve snaze opravit chyby té první, ale tvůrci se nechali unést, a udělali „special edition“, to nevíme. Konkrétní rozdíly mezi oběma verzemi jsou tyto:

- Často snímaná jiná část filmového pásu, v různých verzích přebývá obraz na levé a chybí na pravé straně a naopak
- Setkání s Rafany – chyba v 1. verzi - Žroutova maska nevybarvená
- Kačeři v lese – různé záběry (přinejmenším pozadí) + ve 2. verzi ohraničené do podoby pohledu dalekohledem
- Obří Kačka najde ostatní – chyba v 1. verzi – na záběru s Bubíkem nevybarvené Kaččiny nohy
- Let do Kačerova – různá pozadí – interiér letadla je v každé verzi v jiné podobě, a stejně tak pohled na panorama Kačerova
- Doktor vyšetřuje Kačku – Kačka má hlavu na opačných stranách (možná chyba v 1. verzi)
- Nálet Rafanů na Kačku a opici – různá pozadí – v 1. verzi není další věž vedle, jinak provedeny rozdíly mezi světlem a tmou
- Vrtulník s kačery přilétá k věžáku – v 1. verzi jsou světelné paprsky zářící ze střechy věžáku, ve 2. verzi ne
- Skrblík visí z vrtulníku – chyba v 1. Verzi – Kaččiny nohy nevybarvené
- Zpátky na zámku (předposlední záběr) – chyba v 1. verzi – Kačku chlácholí „tři Dulíci“ (všichni v modrém)
- A nakonec závěrečné titulky – v 1. verzi je mezi asistenty produkce uveden také Jeffrey Arthur, ve 2. verzi chybí. Naopak je zde uveden mezi post-produkčními koordinátory, kdežto v 1. verzi není (který údaj je pravdivý, kdo ví). A v 1. verzi je u copyrightu uveden rok výroby 1989, kdežto ve 2. verzi rok 1990 (možná jde o roky dokončení každé z verzí).

Kačeří příběhy - Útok patnáctimetrové Kačky - Porovnání jpg

Je možné, že jsou zde ještě další rozdíly, kterých jsme si nevšimli. A na závěr dodáváme, že v našich luzích a hájích je (v obou provedeních) vysílána první verze. Druhá verze šla například na kanále Toon Disney.

 

Víte, že Skrblík a Donald stvořili anime? Osamu Tezuka, autor prvních manga komiksů o Astro Boyovi, byl obrovský fanda Disneyho tvorby a komiksy Carla Barkse o Skrblíkovi a Donaldovi byly jeho velká inspirace. Dokonce poslal Barksovi novoroční přání a v jednom z komiksů hostoval i sám Donald. Takže nebýt Donalda a Skrblíka, nejenom že by nebyl Indiana Jones, ale ani žádný Astro Boy, Dragon Ball, Sailor Moon, ani Ash Ketchum! (zdroj)

 Skrblík a Donald stvořili anime

 

Známý kreslíř animáků Romano Scarpa, který byl zvažován, jako případný tvůrce některých dílů prvních Kačeřích příběhů, vytvořil v roce 1988 tohle zkušební video s kačery a Rafany.

 

28. září 2016 vyšel nový komiks DuckTales Cinestory Comic, který přináší prvních 5 dílů původního seriálu Kačeří příběhy s "pokladem zlatých sluncí" v nové komiksové podobě. Jedná se vlastně o "vystřižené" obrázky přímo ze seriálu a k nim přidané komiksové bubliny. Díky tomu vypadá komiks stejně, jako seriál. Jak se vám líbí? U nás zatím, bohužel, nevyšel. Takhle vypadá pár jeho stránek:

Ducktales Cinestory Comic  Ducktales Cinestory Comic

obrázek 3, obrázek 4, obrázek 5

 

Staří Kačeři potkávají nové Kačery na tomto speciálním plakátu k 30. výročí seriálu od Mike Peraza, ktarý byl k dispozici pouze na D23 Expo (14.-16.7. 2017) a v Disneylandech.

Kačeří příběhy

 

Kompletní původní Kačeří příběhy (DuckTales) jsou k dostání na iTunes (anglicky). Jak a v jaké kvalitě uvidíte v tomto videu.

 

18. září 2017 Kačeří příběhy oslavily 30. narozeniny! Světovou premiéru měly 18. září 1987, běžely v celkem čtyřech sezónách se 100 díly (čímž se stali nejdelším Disney seriálem). Premiérově se seriál vysílal až do 28. listopadu 1990 a stal se obrovským fenoménem, kterým je dodnes. U nás jsme jej porvé viděli v roce 1991.

kačeří příběhy 30 výročí 2017

 

 

KAČEŘÍ PŘÍBĚHY ŽIVĚ

2. června 2018 byly Kačeří příběhy velkou hvězdou zvláštního večera FanDaze pro všechny skutečné Disney fanoušky v Disneylandu Paris. Speciální paráda Kačeřích příběhů proběhla jenom třikrát během tohoto jediného večera. Podívejte se, jak to kačerovští parádně rozjeli i s dvěma tanečními zastávkami do kterých se mohl zapojit každý!

 

 

Původní podoba strýčka Skrblíka, jeho pokladnice a Kačerova se objevila v novém seriálu Legend of the Three Caballeros v červenci 2018. Stalo se tak na okamžik ve 12. dílu s názvem "Shangri-La-Di-Da". Tento seriál byl dokončen ještě před tím, než začaly práce na rebootu nových Kačeřích příběhů. Proto Skrblíka v originále ještě nedabuje David Tennant. Ukázku uvidíte tady. Klikem na obrázek jej zvětšíte v novém okně:

Skrblík a Kačerov v Legend of the Three Caballeros 2018

 

Magika VonČáry, Robokačer a Kačka se objevili jako nové postavy v mobilní hře Disney Emoji Blitz v srpnu 2018.

magika VonČáry Robokačer a Kačka v Emoji Blitz  srpen 2018

 

21. února 2019 ohlásilo Funko nové kačeří figurky Kulíka, Dulíka a Bubíka z původních Kačeřích příběhů. K dostání byly na Emerald City Comic Conu (14.-17. březen 2019) v rodném městě Funka, v Seattlu. Po jeho skončení se daly zakoupit i online. Přidaly se tak po bok dříve vydanému Skrblíkovi (podzim 2017) a Robokačerovi (podzim 2018).

Kačeří figurky Kulík, Dulík Bubík Skrblík Robokačer Kačeří příběhy 2019

 

 

Set 10 DVD se 70 díly seriálu Kačeří příběhy + film Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy vyšel v angličtině 20. ledna 2019 za $19.99.

Set 10 DVD Kačeří příběhy leden 2019

 

 

Víc jak 70 let je Strýček Skrblík zobrazen, jak si vychutnává potápění a plavání ve svých hromadách zlata. Je to ale možné? Může někdo, včetně antropomorfní kachny, plavat ve svých vlastních penězích, nebo skákat šipku do hromady kovu, bez následku v podobě katastrofického zranění? Podle Jamese Kakaliose, Ph.D., profesora fyziky na univerzitě v Minnesotě a autora nedávno vydané "Fyziky každodenních věcí" a "Fyziky superhrdinů" (2005), otázkou opravdu není, zda by někdo mohl plavat v množství zlata. Nemohl. Otázkou spíš je, jak vážně se při tomto pokusu zraní. Více najdete v tomto článku.
 

 

2. července 2019 byli Skrblík a synovci z původních Kačeřích příběhů přidáni do videohry Magic Kingdoms (update 31 pro počítače i mobily) po bok Kačera Donalda. Přidán byl zároveň i Lví král a spousta dalších vylepšení, které najdete přehledně popsané tady a ve videu tady.

Kačeří příběhy ve hře Magic Kingdoms 2019

 

 

V září 2019 byli původní Kulík, Dulík a Bubík z Kačeřích příběhů přidáni do mobilní hry Disney Heroes: Battle Mode!
Vtipné je spojení jejich původního vzhledu a hlášky z jejich nového seriálu.

Kulík Dulík a Bibík ve hře Disney Heroes battle Mode 2019

 

 

Původní Kačeří příběhy dostaly na podzim 2019 novou společenskou hru od Steve Jackson Games. Munchkin: Disney Ducktales je rodinné, role-play dobrodružství, které vás přenese do rolí vašich oblíbených obyvatel Kačerova, budete sbírat poklady, spojíte se s ostatními hráči a budete bojovat s padouchy v zábavné  hře, která dokonale kombinuje zábavu ze seriálu s klasickou karetní hrou.

Munchkin Ducktales karetní hra podzim 2019

 

V létě 2021 se Kačeří příběhy vrátili v novém komiksu na český trh. Albatros vydal dvě první knihy po 184 stranách.
"Kačeří příběhy - Cesty za dobrodružstvím 1"
Samozřejmě s sebou přinášejí spoustu neuvěřitelných dobrodružství ze všech koutů světa. Užijte si kompletní sérii Hon na číslo jedna, kde bude muset strýček Skrblík bojovat nejen o svou šťastnou minci, ale i o své blízké. Dokáže překonat své úhlavní nepřátele Magiku von Čáry a Hamouna?
"Kačeří příběhy - Cesty za dobrodružstvím 2"
Kačeří tým se znovu s nadšením vrhl do odvážných objevných výprav a vzrušující honby za pokladem. Tentokrát nejde jen o pozemské zlaté nugety, ale navíc o špičkový meteorit z vesmíru. Užijte si celou sérii Zlatá odysea s našimi přáteli a prožijte s nimi dobrodružství v divočině, v mrazu i tropech, v tajemných jeskyních nebo ve vesmíru. Ale co když nebezpečí číhá za rohem?
První díl vyšel 16. srpna 2021 a druhý 6. září 2021.
 
Komkis Kačeří příběhy 2021 jpg

 

V listopadu 2021 krasobruslař Tomáš Verner a Kristýna Coufalová předvedli hravý jive na titulní píseň Kačeřích příběhů v 5. večeru StarDance XI ...když hvězdy tančí.

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová předvedli hravý jive na titulní píseň Kačeřích příběhů

 

Od 14. června 2022 jsou původní (i nové) Kačeří příběhy dostupné na streamu Disney+ s druhým českým dabingem.

Kačeří příběhy na Disney+

 

Přehled miniatur a log z Disney+ v mnoha světových jazycích najdete zde.

 

HUDBA

Soundtrack nejznámějších melodií ze seriálu "Kačeří příběhy":

 

Více o vzniku hudby pro seriál a rozhovor s jejím tvůrcem Ronem Jonesem najdete v rubrice O hudbě z Kačerů.

ron-jones-uvodni-obrazek-515-jpg.jpg

 

 

originaldtlogo.jpg

Originální návrh úplně první verze loga Kačeřích příběhů.

 

 

Velmi zajímavý a pěkný článek o vzniku nejznámější a nejdokonalejší minutové skladbě - znělce Kačeřích příběhů - najdete zde na Vanity Fair!

 

V seriálu se objevují i další zajímavosti a tajemství.

 

A pouze na vlastní nebezpečí: Text z "nové" verze úvodní znělky Kačeřích příběhů jaký se objevuje u nového dabingu od Tv Nova:

Život je jak hurikán,
v tomhle městě.
Auto, laser, aeroplán,
akcí dvě stě.
Světem se řítí,
oči mu svítí.

Kačer, úu
Každý den má příběh další
Kačer, úu
Popere se s každou falší
Kačer.

Na nebezpečí všude číhá,
ruka něčí už se zdvíhá,
nevadí, s tím poradí si
Kačer, úu

Každý den má příběh další
Kačer, úu
Popere se s každou falší
Kačer,úu

Král kačerova je tu znova,
Kačer, úu.

 

 Na konec závěrečná melodie seriálu bez rušení výčtem účinkujících...

 

 

JE ZAKÁZÁNO COKOLIV KOPÍROVAT Z TĚCHTO STRÁNEK BEZ SVOLENÍ AUTORŮ!

 

 

Náhledy fotografií ze složky Screeny z Kačerů

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ideální dabing kačeřích příběhů

(Jan Kliment, 31. 1. 2023 19:30)

I když TV NOVA hrůzostrašným způsobem předabovala seriál kačeří příběhy, zde můžete psát, koho by jste chtěli do obsazení vy. Můžete sem napsat koho chcete, nikdo vás nebude kritizovat. Bylo by dobré, kdyby jsme nepsali bez užitku, ale aby se nějaká TV s tou nejlepší možnou sestavou, která tady bude, pokusila předabovat ten dabing z TV NOVA. Pište, jednou se to splnit může. Nic není nemožné.

Tady je třeba moje ideální sestava:
Strýček Skrblík - Jiří Knot
Kulík - Petra Jindrová
Dulík - Jitka Morávková
Bubík - Blanka Zdichyncová
Kačka - Jana Páleníčková
Paní Čvachtová - Ivanka Devátá
Magika von Čáry - Valerie Zawadská
Rampa McKvák - Karel Heřmánek
Šikula - Bohuslav Kalva
Johan - Jan Přeučil
Hamoun - Pavel Soukup
Ňouma - Václav Vydra
Kačer Donald - Zdeněk Štěpán
Zlatka - Hana Talpová
Fenton - Ladislav Županič
Prakačer Bobo - Ivan Jiřík
Fentonova Matka - Naďa Konvalinková
Dijon - Libor Terš
El Capitano - Miloš Vávra
Drsňák Dan - Bohdan Tůma
Fantom Skvrna - Miroslav Saic
Máti Rafanda - Alena Procházková
Velkej Brácha Rafan - Vlastimil Zavřel
Rafan Žrout - Jan Kotva

Nebojte se psát!
Naopak, vaše názory mě budou velice zajímat!

Re: Ideální dabing kačeřích příběhů

(Vít, 2. 2. 2023 21:26)

Já bych dal Kačera Donalda s hlasem Pavla Franka. Za mě je skvělý. Když by teoreticky nadabovali třetí dabing, tak mě by nevadilo ani kdyby staré Kačery nadabovalo obsazení nových Kačerů. Jinak několik náadů v obsazení Jana Klimenta se mi moc líbí! :-)
Kdyby to byl reunion jako Přátelé: Návrat nebo Harry Potter po dvaceti letech, tak možná ano.

Re: Ideální dabing kačeřích příběhů

(Vít, 2. 2. 2023 21:30)

Jinak líbí se mi nápad nadabovat třetí dabing, který by to vylepšil. Sice by to nebyl první, ale myšlenka napravit věci, které se lidem nelíbí zní skvěle! Mimo téma - jsem rád, že většina lidí přijala skvělý reboot. Já si myslím, že třetí dabing oficiálně nikdy nevznikne, protože druhý dabing vlastní přímo Disney. Stanice nemají důvod dělat nový, protože to výjde levněji koupit, který má Disney. A Disney už vlastní ten 2. dabing, takže nemá potřebu vytvořit třetí, ale souhlasím s Janem Kliementem, že ale i přesto se to splnit může.

Re: Ideální dabing kačeřích příběhů

(Aleš, 8. 4. 2023 23:54)

Na co nový dabing? Já jsem sice neměl tu čest vyrůst na tom původním dabingu, ale za můj verdikt po porovnání dabingu mě řada z vás bude chtít ukamenovat a mrzí mě, že mi to tu už dvakrát zmizelo. Rozhodl jsem se s absencí vyrůst v době původního dabingu (takže jsem zvyklý na ten novácký dabing) podívat se na to porovnání a (berte to jako pouhý názor diváka, který viděl/pamatuje si pouze 2. dabing) zdá se mi, že ten 1. dabing je tak trochu krčivý, ten 2. (na který jsem bohužel zvyklý) mi přijde s větší šťávou. A udělat lepší dabing by byla ztráta času a peněz, i když nevím, zda by to nebylo ještě horší. Já bych se raději zaměřil na seriály s nejednotným dabingem, případně zkusit nabídnout kompletní seriály s hudbou Karla Svobody, ale žádná TV by jistě o to neměla zájem. To je tak vše.

P.S.

(Jan Kliment, 16. 2. 2023 17:03)

Ten ideální dabing by mohl vyrobit třeba program MINIMAX.

Odpověď

(Jan Kliment, 11. 2. 2023 14:25)

To je dobře, že se vám můj nápad líbí a jen tak mimochodem dodám, že už se stalo, že nějaký ten seriál nadabovali do češtiny 3x. Příkladem může být třeba seriál Jen počkej, zajíci!

Má Tom Ruzicka české kořeny?

(Aleš, 13. 6. 2021 11:27)

V závěrečných titulcích vidím za producenta napsaný Tom Ruzicka. Mně se zdá že je to z českého Růžička. Emigroval jeho otec za komunismu do Ameriky? Děkuji.

Re: Má Tom Ruzicka české kořeny?

(Disney Team, 13. 6. 2021 11:43)

Pěkný postřeh. Tento pocit jsme také párkrát měli. Zatím se nám bohužel nepodařilo vypátrat jeho kořeny.

Data vydání komiksů

(Evík, 16. 4. 2020 3:29)

Ahoj, pěkné stránky :) Je mi 37, takže i pro mě silná nostalgie. Mám dotaz, prosím co se týče komiksů Mickey Mouse a Kačeřích příběhů z let 1990-1992 - je někde možné najít seznam dnů (datumů), kdy byla jednotlivá čísla vydávána? Třeba kdy vyšlo úplně první číslo? Vím, že Mickey Mouse 1990 a Kačeři snad leden 1991, ale zajímalo by mě, zda se nedají najít někde kompletní data, kdy byla čísla vydávána u nás. Byla popřípadě taková informace zmíněna v komiksu (kdy vychází další číslo?). Bohužel komiksy nemám, ale mívala jsem jako malá. Děkuji.

Re: Data vydání komiksů

(Vitox, 7. 6. 2020 22:31)

Ahoj,
nevím. Já měl to štěstí jednou vidět časopis v antikvaritátu, ale datum si nepamatuji. Možná není informace ztracena. Nevím o místě, kde by si to mohla najít ale možná vydavatelství to má někde zaznamenáno.

Nova znelka

(Richard Vanek, 12. 4. 2020 8:49)

Nova znelka Kacerich pribehu je zlocin proti lidskosti.

Důvod nového dabingu hlas kačera Donalda?

(Aleš, 5. 1. 2020 17:16)

Dobrý den,
asi jsem vylousknul jako první důvod předabování kačerů tím příšerným dabingem. Je tady článek o tom, že Disney dohlíží na to, aby měl kačer Donald stejný hlas jako v originále po celém světe a pokud měl v původním českém dabingu odlišný hlas tak se to asi muselo předabovat. V tom případě tam Nova obsadila jiné herce... Jinak kdo původně mluvil Donalda?

Re: Důvod nového dabingu hlas kačera Donalda?

(Disney Team, 5. 1. 2020 17:32)

Dobrý den, to by ale nevysvětlovalo stejné předabování Rychlé Roty. Původního Kačera Donalda v Kačeřích příbězích daboval režisér Zdeněk Štěpán, jehož tenkrát Disney taky schválil.

Bylo pro Novu levnější předabovat nebo ne???

(Aleš, 25. 8. 2019 15:31)

Dobrý den,
zajímá mě, jestli by tehdy nebylo pro Novu levnější zanechat u kačerů původní český dabing který byl vynikající. Myslím, že spíš více utratila za to předabování které zkazilo celý seriál...

Re: Bylo pro Novu levnější předabovat nebo ne???

(HonzaXXII, 10. 9. 2019 10:37)

Tenkrát jsem si taky myslel, že za tím stojí Nova. Další vývoj ale ukázal, že tenhle pitomý nápad měli rovnou lidi od Disneyho. Možná v tom byly i technický důvody (původní verze je na sto procent mono, ovšem že by zrovna Gumídci a Letohrátky, na které se nesáhlo, byly jediné stereo výjimky, se mi nechce věřit, a co teprv ten mišung okolo Pua, který nevysvětlí ani Mulder a Scullyová), ale především šlo o prachy. Za socialismu a prvních pár let po něm se to v ČST dělalo tak, že za cokoliv, co se nadabovalo, se bude dabérům vyplácet reprízné. Přidejme k tomu často hodně chamtivé dědice práv, a není divu, že částky za dabingy ČST/rané ČT (a nejen dabingy, to samé se týká tam vzniklých seriálů, pořadů nebo klipů) jsou hodně přemrštěné. Ne, že by si je u Disneyho nemohli dovolit zaplatit, ti mají nejspíš víc peněz než Trump nebo Gates, ale jsou to stejní chamtivci, tak udělali novou verzi, aby při reprízách nemuseli platit nikomu nic. A v neposlední řadě tomu ještě napomohl fakt, že většina Disneyovek nebyla nadabovaná kompletně, a díly nadabované za časů rané Novy většinou v důsledku událostí srpna 1999 skončily ve Vávrově šuplíku (a některé z těch takto postižených záznamů podle všeho měli uložený někde v Karlíně a v srpnu 2002 je spláchla Vltava).

"Použij hlavu.."

(Libor, 14. 3. 2019 16:00)

Ahoj,

nevím jestli to sem patří, ale hledám název dílu kačerů, kde je scénka v ponorce (alespoň myslím, že to byla ponorka), ve které je zavřený Skrblík ještě s jedním kačerem (myslím nějakým bratrancem). Pointa je, že potřebují rozbít řídící panel a bratránek se ptá Skrblíka co má dělat. Skrblík mu odpoví Použij hlavu a on svojí hlavou rozmlátí řídící panel ponorky.
Pokud někdo víte byl bych moc vděčný za název dílu.
Děkuju

Re: "Použij hlavu.."

(Disney Team, 14. 3. 2019 19:42)

Ahoj, jedná se o díl s názvem "Černá velryba".

Re: Re: "Použij hlavu.."

(Libor, 26. 3. 2019 6:57)

Ahoj,

díky moc.

předabování je hnus

(keep, 25. 3. 2009 15:52)

vím že to sem nepatří, ale k tomu předabování...to je jako kdyby se někdo pokoušel předabovat Četníka ze St. Tropez (Filipovský 4ever), Pulp Fiction, apod.

Už jsem zažil předabování Novou u Blbý a blbější a Terminátora a taky to byla naprostá katastrofa, úplně jiné hlášky...zničení kultovního filmu. Není nějaká možnost vyžádat si u ČT z archivu kopie KP?? Asi utopie, ale je nějaká možnost to sehnat?

Re: předabování je hnus

(Enigma, 17. 7. 2018 10:34)

Také bych se přidal, když to chytnu o víkendu v televizi. Přijde mi to přeložené narychlo. Na co vůbec dělali ten nový dabing, když ten starý byl dobrý.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

následující »