Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

kim-possible-tv-logo-cz-jpg.jpg

 

Zachránit svět je někdy lehčí než řešit vlastní problémy. Čtrnáctiletá superagentka Kim Possible o tom ví své. Animovaný seriál z produkce Walta Disneye vznikal v letech 2002-2007.  Jde o nejdéle vysílaný originální Disney seriál před Phineasem a Ferbem. Byl prvním seriálem produkovaným Walt Disney Television Animation ve spolupráci s Disney Channel. Je akčně laděný, ale nechybí v něm veselá atmosféra a časté zesměšnění konvencí a klišé, které obestírají tajné agenty a akční žánry.

Superagentka Kim Possible (celým jménem Kimberly Ann Possible), která žije se svou rodinou v americkém městě Middleton (poblíž NASA stanice), má těžkron-stoppable-2.jpgý život jako každá čtrnáctiletá holka. Řeší lásky, kamarády a normální středoškolské problémy, zároveň ale bojuje proti nebezpečným zločincům, mezi kterými vyniká zlotřilý Dr. Drakken a jeho pomocnice Šigorufus_kim_possible.jpeg (Shego), kteří chtějí ovládnout celý svět. Nenechavé plány má ale třeba i Lord Gorilí pěst.

Spolu s nejlepším kamarádem (a později i láskou) Ronem Stoppablem, věčným vtipálkem a bezsrstou krysou (rypošem) jménem Rufus tvoří trojlístek tajných agentů, kteří nejednou zachrání celý svět.

Mozkem jejich týmu je géniální webmaster Wade Load, který zajištuje Kim dopravu na akce a sděluje důležité informace speciálním Kimunikátorem.

kim_possible_obsazeni.jpg

Hrdinové a zloduši pohromadě

 

Kim je trenérkou školního roztleskávacího týmu. Její školní rivalkou je Bonnie Rockwallová. Jakmile skončí její úkol zklikvidovat nepřátele na celém světě, vrací se domů ke své rodině a běžným úkolům a povinnostem. Její otec, raketový vědec, se jmenuje  Dr. James Timothy Possible, její maminka, doktorka, Ann Possible a babička ovládající kung-fu umění "Nana" Possible. Kim má i dva mladší bratry jménem Jim a Tim Possible, kteří stále kutí nějaké vynálezy.

636_kimpossible10.jpg

 

Ukázka z prvního dílu Kim Possible:

Kim Possible, Ron Stoppable, Rufus a další si dokážou po svém užít i Halloween.

Seriál byl/je tak úspěšným, že i po ohlášeném konci ve  3. sezóně (2005) byla na popud fanoušků vytvořena i čtvrtá série (2007) - ta u nás doposud nebyla odvysílána, ale na Slovensku jí odvysílala STV1 pod názvem Kim Perfektná.

 

Mimo seriál vznikly i dva celovečerní filmy - Kim Possible: problém s časem (2003) - rozdělený na seriál ve 2. sérii s díly Problémy s časem 1-3 a  Kim Possible: Velký drámo (2005) - rozdělený na seriál ve 3. sérii s díly Drama s Drakkenem 1-3.

 

Český dabing vznikl v dabingovém Studiu Virtual v r. 2005. Hlasy jim propůjčili: Kateřina Petrová (Kim Possible), Daniel Tůma (Ron Stoppable), Miroslav Táborský (Dr. Drakken), Dana Batulková (Dr. Ann Possible), Ivan Jiří (Dr. James Timothy Possible), Matěj Štěpán, Nikola Votočková a další.

 

VYSÍLÁNÍ

Kim Possible byla u nás poprvé odvysílána přibližně od ledna 2008 na Tv Nova, následně přišla i s Phineasem a Ferbem na stanici Jetix až s blokem Disneyho hvězdy, který se objevil poprvé 26.5. 2009 s tím, že stanice končila 19.9.2009. Dále "písemné prameny" (pár starých "prošlých" tv programů) potvrzují, že Disney Channel vysílal nadále Kim Possible s Phineasem a Ferbem už od prvního dne spuštení stanice (19.9.2009).

kim-possible.jpg

 

 

Kim Possible jsme mohli, mimo jiné, od 1. února 2015 sledovat každý den na programu ČT:D v 19:15 hod. ve třech sériích (další vysílání viz Data vysílání).

Upoutávka na Kim Possible jak byla k vidění na ČT:D od února 2015:

+ upoutávka z ledna 2016.

 

 

ČESKÁ ZNĚLKA

Znělku seriálu Kim Possible nazpívala Lucie Vondráčková + text pod videem:

Oh yeah-yeah, yeah!

Jsem jen holka na pohled,
a mám úkol spasit svět.
Nezastavíš mě, jsem
Kim-pa-si-bl.

Vždycky ve všem pomůžu,
když jsi ohrožen,
tak osud do mých rukou dej.
(osud do mých rukou dej)

Ať jsi, kde jsi,
když máš velký průšvih,
jméno mé zavolej!
Kim Possible.

Zprávu dej mi,
honem zavolej mi,
nebo esemesku vyťukej,
kdykoliv jsi v tísni, baby,
zprávu dej mi,
honem zavolej mi!

Zprávu dej mi,
honem zavolej mi!

Je mi jedno kdy,
je mi jedno kam,
(je mi jedno kam)
na pomoc Ti příjdu,
já Tě vysekám.

 

 

Písničku "Stačí říct!" zpívá Lucie Vondráčková v epizodě Královna Bibin:

 

 

ZAJÍMAVOSTI

Kim Possible se objevila i v seriálu Lilo a Stitch. Ten díl s názvem "Rufus" dostal od fanoušků i tuto speciální znělku, ve které se objevují postavy z obou seriálů:

 

A takhle se Kim Possible a její parta pustila s Lilo a Stitchem do akce ve skutečnosti:

Další ukázky a upoutávky najdete v rubrice Ukázky ze seriálů 2.

 

Ve znělce Kim Possible můžeme dodnes vidět původní návrh loga, přesto, že byl nakonec zamítnut:

Kim Possible původní návrh loga

 

Když animátoři z Disney Television Animation tvořili scény s protínáním 3D a 2D animace loga, vytvořili je ve formátu 4:3, aby jej mohli následně useknout do 16:9, které mohli opět useknout do 4:3. V roce 2002 možná ještě nemuseli mít technologii, která by animovala rovnou v 16:9. Takže jednodušeji, když to chtěli udělat profesionálněji, museli to udělat 4:3, které usekli do modernější 16:9, které se ale tehdy kvůli starým televizorům vysílalo dále oříznuté do 4:3.

Kim Possible porovnání formátů

Vysvětlení gifu: největší obraz 4:3 je z VHS verze, obrázek 16:9 je z HD verze, obrázek s logem Disney Channel je z jejich vysílání.

 

 

DOBRODRUŽSTVÍ S KIM V DISNEYLANDU

Kim Possible atrakce

Kim Possible měla svou vlastní atrakci "Kim Possible World Showcase Adventure" v Disney parku od roku 2006. Byla jedinečná v tom, že vás mohla dostat do jedné ze sedmi různých zemí, které se nacházejí kolem World Showcase v Disney Epcot parku v Kalifornii, který je jakousi výstavou mini zemí z celého světa. Po vyzvednutí průkazu, který vám řekl, která země bude cílem vašeho poslání, a také čas, kdy všechno začne. S nárůstem očekávání jste se vydali na cestu do Mexika, Norska, Číny, Německa, Japonska, Francie nebo Velké Británie a vaše mise začala:

Poslání, které jste viděli ve videu výše, vás přivádí do britského pavilonu, kde se s vámi spojí Wade na vašem Kimmunicatoru, který jste získali od pomocných členů týmu.

Kim Possible atrakce Kimmunicator

Vaše poslání, bez ohledu na zemi, spočívala v pokusu zastavit různé darebáky z televizního seriálu Kim Possible, kteří měli spojení se zemí, kde se vaše mise konala.

Kim Possible atrakce Zloduši a darebáci

Používali jste svůj Kimmunicator, abyste se spojili s Wadem, který vám pomáhal po celou vaši cestu, vedoucí k zastavení darebáků a pomohli Kim a Ronovi uniknout ze situace, ve které se nacházejí. Po celou dobu průzkumu jste mohli získat malé ceny (třeba pytlík čaje). Po dokončení mise jste museli svůj Kimmunicator vrátit.

Tato atrakce byla uzavřena na konci ledna 2009, kdy ji nahradili hrdinové jiného seriálu.

 

Takhle vypadá živá Kim Possible a Ron Stoppable (ve verzi z kresleného seriálu) v Disney parku EPCOT, kde jsou tzv. "vzácnými postavami", když se objevili na speciálním večírku v létě 2018. Video ze setkání s nimi uvidíte tady.

Živá kim Possible a Ron Stoppable v EPCOT parku

 

 

HRANÝ FILM KIM POSSIBLE

V únoru 2018 bylo oznámeno, že Kim Possible dostane vlastní hraný film na Disney Channel! Po 16 letech od premiéry seriálu, kdy se tato rusovláska, která ve volném čase zachraňuje svět před zlými darebáky stala hitem, dostane pokračování. Extravagantní muzikálový film "Zombies" (trailer) bude s filmem Kim Possible provázaný a vytvoří tak novou značku pro Disney Channel. Více o filmu na deadline. Tento film by měl dostat i vlastní řadu hraček.

Kim Possible Movie

 

V dubnu 2018 Disney odhalil obsazení filmu. Sadie Stanley a Sean Giambore ztvární Kim Possible a Rona Stoppabla v novém live-action filmu Kim Possible, který se objeví na Disney Channel někdy v roce 2019.

Sadie Stanley a Sean Giambore ztvární Kim Possible a Rona Stoppabla

 

 

Představovací video s původními dabéry kresleného seriálu, kteří to také zkusili na castingu do hraného filmu:

 

 

Filmová podoba Kim Possible (Sadie Stanley), jak byla odhalena na červencovém  San Diego Comic-Conu 2018.

Živá Kim Possible ve filmu 2019

 

 

V srpnu 2018 se objevil tento úplně první teaser na novu hranou verzi Kim Possible:

 

V prosinci 2018 jsme viděli tento první trailer na hraný film Kim Possible, jehož premiéra je naplánována na 15. únor 2019 na Disney Channel:

Druhý prosincový trailer ukázal nové záběry.

 

Sadie Stanley zpívá znělkovou píseň "Call Me, Beep Me!" v oficiálním videoklipu s ukázkami z nového filmu:

 

Kompletní znělka z hraného filmu:

 

 

Porovnání s originální kreslenou verzí ze seriálu uvidíte tady. Další nové video představuje Rufuse + pohled do zákulisí nátáčení.

Premiéra filmu Kim Possible proběhla v pátek, 15. února 2019. Rozhovor na červeném koberci se Sadie Stanley, která hraje Kim:

Další videa související s premiérou filmu uvidíte v komentářích u tohoto příspěvku našeho facebooku.

 

Přímé porovnání Ronovy písničky "Naked Mole Rap" z kreslené a nové hrané verze Kim Possible:

 

Česká premiéra hraného filmu Kim Possible proběhla 31. května 2019 na Disney Channel v rámci "Dne hrdinek". Ten den odvysílal DCH i finálové díly seriálu Kouzelná beruška, po nichž premiéra filmu následovala.

Plakát k filmu Kim Possible (2019)

 

Původní česká dabérka Kim Possible, Kateřina Petrová, v tomto novém hraném filmu dabuje její maminku Ann Possible.

Kateřina Petrová dabuje Kim Possible v seriálu a Ann Possible ve filmu

 

Dřív, než přjšel nový hraný film s Kim Possible na Disney Channel, vyšel tento 80 stránkový sešit za 9,99 dolarů v únoru 2019 (USA) se všemi existujícími komiksy Kim Possible v jednom svazku s novou obálkou.

Kim Possible komiks 2019

 

Od 14. června 2022 je seriál Kim Possible dostupný na streamu českého Disney+.

Kim Possible na Disney+

 

 

kim-possible-seznam-dilu-jpg.jpg

Seznam dílů Kim Possible:

1. série:

    1. Zamilovaná
    2. Nový Ron
    3. Poraď si, jak umíš
    4. Roboklíštěron-stoppable.jpg
    5. Downhill
    6. Bueno Papčo
    7. Agent číslo jedna
    8. Hrátky s mozkem
    9. Útok vražedných Bibin
    10. Královský spratek
    11. Trenérský post
    12. Král bolesti versus Kleopatra
    13. Gorilí pěst útočí
    14. Třicátý první říjen
    15. Reportér
    16. Levná kimitace
    17. Bráška na druhou
    18. Animální přitažlivost
    19. Opičí nindžové ve vesmíru
    20. Ron mužem
    21. Nízký rozpočet

2. série:

    1. Nahý génius
    2. Na ostří nože
    3. Dva soukromí učitelé
    4. Ronův faktor
    5. Problémy s autoškolou
    6. Rufus na výstavě/Dobrodružství při hlídání Rufuse
    7. Volba povolání
    8. Nejlepší léta
    9. Virtuální Ron
    10. Statečný stopař
    11. Výměna
    12. Rufus versus pudl/Den sněhuláků
    13. Problémy s časem: přítomnost
    14. Problémy s časem: minulost
    15. Problémy s časem: budoucnost
    16. Vánoce s Drakkenem
    17. Královna Bibin
    18. Skrytý talent
    19. Návrat do Slzavého údolíkim-possible-1.jpg
    20. Vpřed, týme Go
    21. Úplná opice
    22. Trapas
    23. Patrneři
    24. Oh boyz
    25. Rýma/Pravda bolí
    26. Den matek
    27. Motorový Ed
    28. Ron milionářem
    29. Zúčtování u Křivého D
    30. Kim přepisuje dějiny
    31. Trojité S


3. série:

     1. Ukradené křeslo
     2. Zmatené city
     3. Pouto
     4. Zloduchrufus.jpg
     5. Ve víru dimenzí
     6. Drama s Drakkenem (1/3)
     7. Drama s Drakkenem (2/3)
     8. Drama s Drakkenem (3/3)
     9. Ztracená kniha/Švábík
     10. Rapující Drakken
     11. Nebezpečná konkurence
     12. Gorilí pěst
     13. A ta krysa bude digitální...

 

4. série - nebyla dodnes u nás odvysílána v češtině. Na Slovensku jí odvysílala STV1 pod názvem Kim Perfektná.

disney-s_kim_possible.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Můj názor na KP

(HonzaXXII, 5. 6. 2021 11:51)

Tak jsem to taky zkusil, a byť to není vyložená blbost, přece jen to není nic extra. Puberťačka, která se vzhlídla v Jamesi Bondovi, bojuje se svým přitroublým kámošem proti zloduchům, kteří se vzhlídli v padouších z Bondovek (ovšem ne v těch chytřejších jako Grant, ale právě naopak v těch jako Blofeld v pozdější době a ti z Mooreových a Brosnanových filmů). O úrovni takových bomb jako Kačeři z Kačerova nemůže být ani řeč. Ano, rozhodně lepší, než snad cokoliv, co u Disneyho udělali potom, s výjimkou remaku Kačerů, který ale samozřejmě na originál taky nemá. Druhá věc je ne zrovna nejpovedenější dabing (jak jinak, studio Virtual v "nejlepší" formě, tady nic nezmůže ani Zdeněk Štěpán) a zejména uši trhající česká verze titulní písně nazpívaná Luckou Vondráčkovou. V každém případě to ale mělo skončit hned s první řadou. Další pokračování už může potěšit jen puberťačky, které se dočkaly toho, že to jejich oblíbená hlavní dvojice dala dohromady (což se ale klidně mohlo stát podstatně dřív, nemluvě o tom že je x párů - nejen v Disneyovkách, které si to zasloužily daleko víc a ostrouhaly).

chci se stát tebou kím

(Natálie, 28. 3. 2015 13:22)

Ahoj Kim sem skoro stejná jako ty nosím rovnátka a chci být roskleskávačka a je mi 10 let akorát mám hnědé vlasy čau.

Re: chci se stát tebou kím

(kim posible, 25. 2. 2016 16:59)

zachránit svet brnkačka pro me

kim

(ron stopable, 29. 2. 2016 16:32)

Nejvíce jse mi líbí v kim shego je lepší neš drakken je aji zlejší neš drakken a shego je prostě boooooooooooooooooožžžžžžžžžžžžžiíííí

kim possible

(lucka, 28. 2. 2016 20:11)

Kim possim je největší hrdinka světa a pomáhá ji Ron stoppable a zahranily jodn státu

Kim Possible: Velký drámo

(Tonda, 24. 5. 2015 20:40)

Dobrý den
všimli jste si že film Kim Possible: Velký drámo byl rozdělen na tři epizody nacházející v sérii 3. v dílech 6.7.8 ?

Re: Kim Possible: Velký drámo

(Disney Team, 24. 5. 2015 20:55)

Děkujeme za upozornění. Podobný případ jako u prvního fiilmu a dílů Problém s časem. Doplnili jsme.

Kim Possinle

(Patrik, 3. 4. 2015 6:55)

Je to můj nejoblíbenější seryál. Nejlepší postava je Jim Possible.

zajímavost

(Jan Kliment, 4. 2. 2015 23:05)

Páni, díky za přidání, ani jsem nevěděl, že je tento seriál :-)

Re: zajímavost

(Disney Team, 5. 2. 2015 18:53)

Rádo se stalo. Tak ať se Ti seriál líbí :)