Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Prázdniny jsou jen jednou v roce a dobrodružství nepočká. Americký Disney seriál plný ztřeštěných nápadů, nespoutané akce a zásadních odhalení o ptakopyscích - to je Phineas a Ferb (2007).

 

phineas-a-ferb_logo-op-cz-jpg.jpg

 

 

Prázdniny jsou jen pár desítek dní v roce, a není nic horšího než promarnit i jediný z nich tímphineas_flynn-jpg.jpg, že nezažijete velké dobrodružství. Navíc v Danvillu, kde žijí devítiletí nevlastníferb_fletcher-jpg.jpg bráchové Phineas Flynn a Ferb Fletcher. Jsou experti na důkladné a správné využívání volného času.

Phineas je výřečný vynálezce a uzlíček čiré energie, jehož fantazie překypuje nápady, které se nenechají omezovat hranicemi možného. Ferb za sebe nechává mluvit především efektivní činy, když svému bráchovi oddaně pomáhá realizovat jeho smělé plány. Ferb opravdu mluví jen zřídka, ale když už, ukáže se, že má nad situací potřebnou kontrolu i nadhled, které by hyperaktivního Phinease jenlawrence_fletcher-jpg.jpg brzdily v rozllinda_flynn.pngetu. A že potom společně dokážou vytvořit opravdu nečekaná díla, je nasnadě.

Jejich milujícími rodiči jsou Linda a Lawrence Flynnovi-Fletcherovi pocházející z Británie. Linda Flynn - Fletcher je biologickou matkou Phinease a Candy a nevlastní matka Ferba. Dříve byla pěveckou "hvězdou jednoho hitu" pod jménem Lindana.

Lawrence Fletcher je biologickým otcem Ferba a nevlastním otcem Phinease a Candy. Je temperamentí a inteligentní. pracuje jako prodejce starožitností a historik.  S Lindou se oženil 15. června. Narozdíl od ní ví, že kluci staví bláznivé vynálezy a občas je v tom i podporuje.

disney-novinky-370.jpg

Nerozlučná dvojka Phineas a Ferb

Jedinou překážkou jejich společným dobrodružstvím je Phineasova patnáctiletá sestra Candy (silně toužící po pozornosti kluka Jeremyho a věčně vysící na mobilu se svojí kamarádkou Stacy), která se neustále snaží jejich mámě Lindě dokácandy-jpg.jpgzat, že její bráchové nejsou nptakopysk-perry-agent-p-jpg.jpgevinní andílci, za které je má, ale že neustále plánují nějaké vylomeniny. Jenže shodou všemožných náhod zmizí důkazy vždy dřív, než by mohly hrdiny ohrozit.

To je částečně dílem věrného souputníka obou kluků, jejich ptakopyska Perryho. Ten sice vypadá jako letargický domácí mazlíček, ale to je jen maskující druhá identita. Ve skutečnosti je totiž tajným agentem P, který z pověření vlády pracuje pro tajnou špionážní organizaci O.H.L.A. (Organizace hledající lepší akronym). Perryho si kluci vmajor-monogram-jpg.jpgybrali v útulku O.H.L.A., protože jeho šilhavý nepřítomný pohled jakoby se díval na Phinease i Ferba najednou. Ve skutenčosti je velmi bystrý, rychlý a ovládá různé technické a elektronické vynálezy. Používá desítky různých tajných (a velmi neobvyklých) cest jak se do centrály organizace dostat. Přheinz-dutosvarz.jpgímým nadřízeným agenta P je Major Monogram.

Bojuje s ní totiž proti maniakálnímu vědci Dr. Heinzi Dutošvarcovi, který neustále spřádá zlotřilé plány na uvržení světa do chaosu pomocí svých vynálevanessa-dutosvarcova.jpgzů-ovátorů ve své laboratoři (ve tvaru hlavy Ferba z profilu ;) a nenávidí svého slavnějšího a úspěšnějšího bratra Rogera Dutošvarce. Je mu 47 let. Má i vlastního robotického sluhu Norma.

Po jeho boku se občas objevuje i jeho dcera Vanessa Dutošvarcová, věčně sarkastická teenagerka (shodou okolností narozená 15. června, v den výročí svatby rodičů P a F) oblečená v černých punk-gothic šatech.

mama-linda-s-rodinou.jpg

Typické rodinné setkání


Disney seriál Phineas & Ferb je hodně populární a získal si celosvětově milióny nadšených fanoušků nejen mezi dětmi, ale i dospělých! Úspěch konceptu spočívá v promyšleném humorném vyprávění, které na prostoru jedné epizody vždy proplétá dohromady tři dějové linie – dobrodružství titulních hrdinů, Kendyiny marné pokusy podat důkaz o jejich vylomeninách rodičům a spektakulární střet Agenta P s Dr. Heinzem Dutošvarcem.

 

 

I když není seriál otrokem své vlastní kontinuity, tak Phineas a Ferb pamatují na věci, které se staly v předchozích epizodách a často na ně odkazují. Může se to zdát jako maličkost, ale dost to přidává na uvěřitelnosti, protože ani diváci nezapomínají.

phineas-a-ferb-skupina.jpg dr-dutosvarc-jpg.jpg

Celá parta VS Dr. Dutošvarc

Dalšími kamarády Phinease a Ferba jsou: silák a drsňák Buford Van Stomm, intelektuál Baljeet Tjinder, Isabella "Co to děláte?" Garcia, zamilovaná do Phinease,  Kendiina pubertální kamarádka Ginger Hirano a další.

 

ČESKÁ ZNĚLKA

Český dabing je povedený a v seriálu se objevují i povedené písničky ve stylu snad všech existujícíh žánrů napsané vždy speciálně pro konkrétní díl. Některé z nich si můžete poslechnout i s českými texty ZDE. V následujícím videu se můžete podívat na českou znělku seriálu (text pod videem):

Text české znělky Phinease a Ferba:

Prázdniny máme,
co s tím uděláme?
to je náš jediný problém.

Škola nám končí
a nápady tančí,
co všechno můžeme zažít.

Můžem si s raketou hrát,
s mumií se prát
a na Eiffelovku vyšplhat.

Vynalézat, co lze si jen přát (jé),
zlou opici vykoupat.

Živlů si užijem,
s vědou si pohrajem,
záhadám na kloub přídem
(mozek má tady).

Se vším se poperem,
co půjde zmalujem,
k šílenství vás přivedem
(Phineasi!).

Pojďme si hrát,
nechceme tu stát,
když letní volno začíná
(jdeme Perry).

Tak pojďte s námi,
Phineas a Ferb vás
ke svým kouskům zvou.

Tak pojďte s námi,
Phineas a Ferb vás
ke svým kouskům zvou.

(Mamí, Phineas a Ferb nám
zase lezou do titulků)

 *

 

Halloweenská česká znělka Disney seriálu Phineas a Ferb:

Vánoční znělka a zimní česká znělka Phinease a Ferba.

 

V tomto videu pak uvidíte českou ukázku ze seriálu:

 

Vznikl i celovečerní film Phineas a Ferb v paralelním vesmíru (2011) a na rok 2016 byl ohlášen další film, který nakonec nevznikl.

characters.jpg

Všichni pohromadě

 

 

VYSÍLÁNÍ

Phineas s Ferbem a Kim Possible poprvé přišli na stanici Jetix až s blokem Disneyho hvězdy, který se objevil poprvé 26.5. 2009 s tím že stanice končila 19.9.2009. Dále "písemné prameny" (pár starých "prošlých" tv programů) potvrzují, že Disney Channel vysílal nadále Kim Possible s Phineasem a Ferbem už od prvního dne spuštení stanice (19.9.2009).

České promo Disney seriálu Phineas a Ferb při jeho prvním vysílání na stanici Jetix v roce 2009:

 

Od 7. dubna 2015 jsme viděli čtvrtou řadu Disney seriálu Phineas a Ferb poprvé celoplošně každý den v 19:15 na ČT:D.

Upoutávka na Phineas a Ferb 4. série z dubna 2015:

 

Tahle upoutávka byla uvedena na Déčku v den odvysílání prvního dílu seriálu Phineas a Ferb 21. ledna 2018, kterým odstartovalo opakování všech řad seriálu v rámci Disney klubu:

Upoutávka Déčka z roku 2020.

 

Všechna další vysílání najdete v rubrice Data vysílání.

 

Od 14. června 2022 je seriál Phineas a Ferb dostupný na streamu českého Disney+.

Phineas a Ferb na Disney+

 

 

ZAJÍMAVOSTI

8. Srpna 2008, poprvé na Disney Channel v USA, běžel dvouhodinový maratón Phinease a Ferba s názvem: Phineas and Ferb: Spot the Diff  (Phineas a Ferb: Najdi rozdíl) a nebyl to vůbec obyčejný maratón. Do dílů byly vloženy rozdíly a úkolem diváků bylo je najít a oznámit je na webových stránkách.
Jeden z těch rozdílů je i Kim Possible. V původní verzi není a v Spot the Diff verzi je. Stalo se tak v díle - Plážová párty zahradních trpaslíků (český název). V Česku však nikdy toto zajímavé zpestření opakování seriálu nebylo odvysíláno.

KimPossible v Phineas a Ferb Rozdíly

 

Film Take Two with Phineas and Ferb (2010-2011) je pořad pro kanál Disney XD. Jde o talkshow, kterou moderuje Phineas (a Ferb) a připlete se do ní Candy.
Jedná se vlastně o zkopírovaný úspěšný formát od Cartoon Network. Ten s animovanou talkshow Space Ghost: Coast to Coast (1993-2008) výrazně uspěl i u staršího publika. Space Ghost měl pár více známých hostů, ale Phineas a Ferb měl známé skoro všechny. Space Ghost se díval jenom na obrazovku, aby mohl zpovídat celebrity:

Space Ghost a jeho hosté,

Phineas a Ferb sedí dokonce vedle nich. Jeden moment, kdy Space Ghost zvýšil hlas na hosta, se dostal až do výběru "nej momentů" Cartoon Network za 25 let. Pro zajímavost: Známý herec Jack Black (Kung Fu Panda, Gullierovy cesty,...) byl v obou animovaných talkshow. :)

 

 

CROSSOVER

Těsné propojení Disney seriálů Phineas a Ferb a Milo a Murphyho zákon, na kterých pracuje většina stejných autorů, vám přehledně vysvětlí toto pěkné české video s přímými ukázkami:

 

Oficiální předělávka znělky Disney seriálu Milo a Murphyho zákon hlavním záporákem Dr. Heinzem Dutošvarcem ze seriálu Phineas a Ferb! Možná přijde i ptakopysk!
 

 

 

Phineas a Ferb byl částečně inspirován realitou. Opravdová Candy Flynnová byla psychicky narušená a domýšlela si, že její bratři dělají nové objevy a chtěla je dostat do průšvihu. Její deníček pomohl při tvorbě seriálu. Jednalo se o Dr. Tiana Povenmire-Kirk, sestru Dana Povenmira, tvůrce pořadu. I když se jednalo o nepozitivní zkušenost, tak se rozhodli vést pořad v pozitivním duchu.

Candy Flynn

 

 

Jednu z písní, která zazněla v dvoudíle na téma Star Wars: Hvězdné války Phinease a Ferba uslyšíte v tomto videu.

1. února 2018 oslavil seriál Phineas a Ferb 10. narozeniny! Co všechno do té doby dokázal, uvidíte v tomto oficial videu. U té příležitosti promluvili i tvůrci seriálu

 

 

ANIMACE

Moderní animáky dnes bývají pro animátory jen textově napsané, ale Phineas a Ferb stále používá staré dobré storyboardy! Je to náročnější, ale umožňuje to více možností, rychlopalné a nepřetržité vtípky a scény promyšlených, velkých rozměrů. To seriálu hodně přidává do bláznivých a legračních scén. A nestyďme si přiznat, že jsou legrační ;) Podívejte se, jak vypadají storyboardy pro Phinease a Ferba na tomto odkaze. A jak takové storyboardy fungují v praxi uvidíte v tomto videu.

storyboardy-phineas-a-ferb.jpg

 

 

DOBRODRUŽSTVÍ PHINEASE A FERBA V DISNEYLANDU

Phineas a Ferb atrakce

18. května 2012 dostal Phineas Ferb vlastní interaktivní atrakci "Agent P’s World Showcase Adventure" (Světovou výstavu agenta P.) v Disney parku EPCOT, založenou na úkolech agenta P., což je Ptakopysk Perry (Perry Platypus) z tohoto seriálu.

Tato atrakce je téměř totožná s "Kim Possible World Showcase" (více zde), kdy je vaším cílem vyrazit na misi s tajným agentem ptakopyskem. Tato atrakce je v parku dodnes (2018, nyní ji můžete hrát na smartphonu), a je tak jedinou existující atrakcí s Phineasem a Ferbem.

Další atrakcí (která už dnes ale neexistuje) byla taneční párty "Phineas a Ferb Rockin 'Rollin' Dance Party", která odstartovala 9. července 2011 v Disney California Adventure parku, téměř rok před misí agenta P. (viz výše).

Phineas a Ferb Rockin 'Rollin' Dance Party

Přehlídka byla známá svými chytlavými písněmi. Ale než si povíme víc, můžete se podívat na video a prožít si tuto atrakci sami v tomto videu:

Phineas a Ferb přijeli na přehlídku svým autem, spolu s několika tanečnicemi (Fireside Girls). Taneční párty byla zaměřená na všechny věkové kategorie (ale děti především). Přehlídka umožňovala zapojit se všem divákům a ti byli nadšeni, když mohli tančit na spoustu písní, které zazněly v seriálu.

Přehlídka navíc dostávala pravidelně i vánoční verzi během zimní sezóny. Ukončena byla 2. listopadu 2014.

 

V prosinci 2019 se objevil tento vánoční crossover postav z Disney seriálů Kačeří příběhy, Phineas a Ferb, Velká šestka, Amphibia a Greenovi ve velkoměstě v parádní oficiální verzi vánoční písně:

 

 

NOVÝ FILM

V dubnu 2019 byl oznámen nový Phineas a Ferb film. Pracovní název animovaného filmu je “Phineas and Ferb: Candace Against the Universe” s premiérou během prvního roku od spuštění Disney+ (startuje v listopadu 2019).

Film se odehrává před filmem "Last Day of Summer" (2015) a zaměřuje se na Phinease a Ferba při cestě napříč galaxií za záchránou Candace, která byla unesena mimozemšťany a našla dokonalou utopii na vzdálené planetě, bez otravných bratrů.

Phineas and Ferb: Candace Against the Universe plakát

Zajímavost: Bude to po čtrnácté, kdy se Phineas a Ferb vydají do vesmíru.

 

Červenec 2020 přinesl první ukázku z filmu "Phineas and Ferb The Movie: Candace Against The Universe" s originální písní “Such A Beautiful Day” od Candace + další ukázku. Film bude dostupný na streamu Disney+ od 28. srpna 2020.

 

Srpen 2020 nabídnul první trailer filmu "Phineas and Ferb The Movie: Candace Against The Universe":

 

 

Líbí se Phineas a Ferb i Vám? Obsahuje něco z kouzla starších Disneyho seriálů? Napište nám v komentářích co v seriálu máte nejradši a co naopak ne.

 

 

phineas-a-ferb-seznam-epizod-dilu-logo-jpg.jpg

Pro připomenutí přidáváme i kompletní seznam epizod:

1.série:

1. Jde o čas!
2. Dáme tu kapelu dohromady, kámo!
3. Módní šílenství / Všichni chtějí zmrzlinu
4. Pošlete toho Yettiho pryč / Stromy, připravit
5. Šikana / Světla, Kendy, akce
6. Bahenní, bahenní, bahenní, bahenní svět /Balada o Bezvousovi
7. Řecké závody / Přistihneme je za vás!
8. Horská dráha / Jak Kendy přišla o hlavu
9. Máminy narozeniny / Cesta do středu Kendy
10. Pramálo statečných / Létozimka
11. Na bruslích / Nejlínější den v životě
12. Ty jsi mumie? / Megastar
13. 27.000 let starý přítel / Cesta do hlubin Bufordovy duše
14. Těžký den rytíře / Brácha robot
15. Hrátky s dopravní kamerou / Kuželkové drama
16. Máte na to? / Kermilianova kometa
17. Není golf jako minigolf / Nevypadám s tím zobákem tlustá?
18. Rychlá kola / Plážová párty zahradních trpaslíků
19. Přijel cirkus / Světu hračky
20. A přijíždí Bettys / Létající rybář
21. Pořádné leknutí by mělo stačit!
22. Phineasferbensova příšera / Olej a Kendy
23. Jak se dělá seriál / Sláva Dutošvarcii
24. Na start
25. Konečně
26. Podraz na vědecké soutěži / Podraz na vědecké soutěži (další příběh)

phineas-a-ferb-surfuji-jpg.jpg


2.série:
1. Lochnoská příšera
2. Rozhovor s ptakopyskem / S konci v koncích
3. Patnáctimetrová sestra útočí / Akvárium na zahradě
4. Den, kdy ožilo želé! / Jak prosté, drahý Watsone
5. Ani nemrkni / U ptakopyska
6. Perry snáší vejce / Hra proti hře
7. Meapova kronika
8. Tadeáš a Thór / Letadlo, letadlo
9. Dáme si kvíz / V myčce
10. Á, tady jsi, Perry / Robinsoni z Denvillu
11. Na schovávanou / Potápíme se
12. The Baljeatles / Vanessa dokazuje, co umí
13. Dost bylo králíků / V lázních
14. Kvantové hrátky Phinease a Ferba
15. Hudební hitparáda Phinease a Ferba
16. Bublinkáři / Isabella a chrám lepivé mízy
17. Jak rozesmát Kendy / Sjezd zálesaček
18. Kodex šikany / Pátrání po Mary McGuffinové
19. Přivolejte si / Když nešikové tančí
20. Co to dělá? / Atlantida
21. Vánoční prázdniny Phinease a Ferba
22. Skrz naskrz / Kendy má velký den
23. Byl jsem robot středního věku / Suzyno překvapení
24. Karlova mise / Slavnostní průvod
25. Invaze zlodějů Ferbů / Tahle jízda není pro děti
26. Falešní Phineas a Ferb / Na stopě Phinease a Ferba
27. Ještěr našeptávač / Robotí rodeo
28. Zubman
29. Starostka / Stánek s limonádou
30. Dovolená na Hawaii
31. Léto patří nám všem
32. Léto patří nám všem - 2. část
33. Megacon
34. Čaroděj ze země Los
35. Říkáme tomu bludistě / Dámy a pánové, Max Modem!
36. Tajemství úspěchu / Dutošvarcova strana Měsíce
37. Rozštěp osobnosti / Dálkové ovládání
38. Horská dráha: Muzikál!
39. Výměna / Jak to na Kendy prasklo

phineas-and-ferb-perry-wallpaper.jpg

 

3.série:
1. Divočina pod střechou / Kenderemy
2. Kendy utíkej / Poslední šance
3. Narozeninová kliporama Phinease a Ferba
4. V břiše šelmy / Měsíční farma
5. Na hloupou otázku... / Vačnatec na útěku
6. Kendy bez spojení / Let na kouzelném koberci
7. Trápení s účesem / Sekané překvapení
8. Antiteze Phinease a Ferba / Chci chlapec být
9. Slyšíš mě, mami? / Výlet
10. Fotbalová horečka
11. Kde žijí duchové / Kendyino prokletí
12. Města sázky / Tour De Ferb
13. Perry, filmový hvězdopysk / Do černého
14. Útěk z Finiasovy věže / Cesty Ptakopyskovy
15. Doba kamenná / Říše Dutochánova
16. Rodinné Vánoce Phinease a Ferba / Létozimka
17. Excaliferb
18. Ferbština / Bramboráky
19. Malý krokodýlek / Ferbova televize
20. Máma je doma / Monogram junior
21. Excaliferb
22. Agent Dutošvarc / Phineas a Ferb a chrám skorozkázy
23. Kurýr osudu / A skáčeme
24. Nejtišší den / Rozchod dvou kamarádů
25. Výprava za modrůvkami / Bufordovo tajemství
26. Náměsíčné překvapení / Hon na mimozemšťany
27. Míp v Seatlu
28. Atraktor mámy / Stimulátor intelektu
29. Kafe s nepřítelem / Honba za pokladem čističů
30. Dutopysk / Norm přebírá iniciativu
31. Srážka světů / Návrat do Danvillu
32. Kde je Perry? - 1. část
33. Kde je Perry? - 2. část
34. Nejde proud / O co jsem přišel?
35. Co mě formovalo

phineas-a-ferb-rodina-2-jpg.jpg

4. série:

1. Hokej Z9 / Šťastný Nový rok
2. Na kolejích
3. Agent Perry
4. Muška zvědavá / Prima bourák
5. Včelí den / Včelí epizoda
6. Candyin pomocník / Zahradní všehochuť
7. Největší kapka / Kde je Růženka?
8. Pátrání po chupacabře / Všechno nejlepší, Isabello
9. Láska na první bajt / Pravý úhel
10. Děsivá trilogie hrůzy
11. Neděkuj / Trojská válka
12. Hallowínrštajn / Musíš čelit svému strachu
13. Gordický uzel / Výměna těla
14. Zachraňte léto - část 2
15. Zachraňte léto - část 2
16. Reklamace / Nedokonalá bouře
17. Klimpalunské ultimátum
18. Návrat králíka Přeběhlíka / Žít a nechat řídit
19. Operace pusinka / Ken
20. Hvězdné války Phinease a Ferba - část 1
21. Hvězdné války Phinease a Ferba - část 2
22. Století páry / Není to žádný piknik
23. Ztraceni v Danvillu / Ovátorová metoda
24. Noc oživlých lékárníků - část 1
25. Noc oživlých lékárníků - část 2
26. Příběhy hnutí odporu

 

Upoutávka na Phineas a Ferb na ČT:D z října 2014:

 

 

Píseň "Máme rádi Taooine"  Phinease a Ferba z dvojdílu na motivy filmu Star Wars (4.série):

 

A takhle vypadají živé postavičky Phinease a Ferba v Disneylandu...


Hele, a kde je vlastně Perry?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Thank you very much for the invitation

(Mixzer, 15. 7. 2020 20:55)

Thank you very much for the invitation :). Best wishes.
PS: How are you? I am from France :)

Re: Thank you very much for the invitation

(Vitox, 7. 10. 2021 19:30)

Unfortunately, I hate spammers and liars.
People, be careful on the internet.

Nové díly?

(P&F-fan.cz, 19. 9. 2021 11:09)

Tenhle seriál MILUJU a chci se zeptat: Myslíte že Disney udělá nové díly? Podle mého názoru tohle nebylo naposledy co jsme tuhle dvojici viděli... Tvůrci Phinease a Ferba určitě udělají nějaký daší crossover nebo něco podobného. A myslím že se mluvilo i o dalším (3.) filmu...

Re: Nové díly?

(Vitox, 7. 10. 2021 19:26)

Tvůrci oznámili, že Disney, díky úspěchu seriálu Zákony Mila Murphyho na Disney+, si objednal další řadu a k tomu i 3. film Phinease a Ferba. Takže ano, film je v plánu.
Pokud by si ukončení seriálu Phinease a Ferba rozmysleli, tak tvůrci zatím pracují na Milovi, tak prozatím ne, ale možná už mám zastarelé informace.
Phineas a Ferb je franšíza s velkým úspěchem a jde proto odhadovat, že bude mít nadále nějaké pokračování. Jak tomu bude ukáže až čas.

Počet epizod

(Jan Kliment, 29. 10. 2014 21:31)

1.série - 26
2.série - 39
3.série - 30
Celkem 95 epizod!

Re: Počet epizod

(Disney Team, 30. 10. 2014 11:39)

Ano a po odvysílání 3.serie nasadí ČT:D hned novou 4.serii.

Re: Re: Počet epizod

(Jméno Utajené, 1. 11. 2014 12:31)

To je fakt super! Už se moc těším (samozřejmmě i na nové ovátory Dr. Heinze Dutošvarce :-D).

Re: Re: Počet epizod

(Jakub DULÁK, 4. 11. 2018 18:11)

Dobrý den jmenuji se Jakub Dulák a chci se zeptat jestli budou 5 serie phinease a ferba protože podle mě je udělat toho serialu pouze nějak 222 dílů je celkem Malo na to jaky potenciál má ten serial Doufám že mi odpovíte a Doufám že bude další serie věřím

Re: Re: Re: Počet epizod

(Disney Team, 4. 11. 2018 23:29)

Dobrý den Jakube, žádná další série Phinease a Ferba není momentálně ohlášená.

Re: Počet epizod

(P&F-fan.cz, 19. 9. 2021 11:15)

Vlastně v 1. sérii je 47 epizod, v 2. sérii 65 epizod, v 3. 62 epizod, a v 4. sérii - když počítáme i speciály jako je 'Phineas a Ferb-Léto patří nám všem', nebo 'Phineas a Ferb-Star Wars'.

Re: Re: Počet epizod

(P&F-fan.cz, 19. 9. 2021 11:17)

V 4. sérii je 48 epizod.

Hlas Phinease - Robin Pařík v roce 2008?

(Aleš, 18. 1. 2020 14:01)

Dobrý den, zajímal by mě Robin Pařík, který mluví Phinease, on měl v roce 2008 ještě trochu jiný hlas? V seriálu Yakari, který vůbec není Disneyovkou, mluvil Yakariho v první řadě, a o rok později v druhé řadě měl už hlubší hlas. To se mu změnil hlas z roku na rok nebo byl jeho hlas trochu zkreslený? Děkuji.

Re: Re: 4.série

(JOE, 19. 6. 2018 11:52)

Má jich 36

Pinias a Ferb

(Zuzka, 18. 10. 2015 17:34)

Rozprávky Pínias a Ferb milujeme 1000 krát. Prosím púštajte to viac keát.

poděkování

(Jan Kliment, 23. 5. 2015 22:04)

Díky za odpověď :-)

4.série

(Jan Kliment, 4. 2. 2015 23:09)

A kolik bude mít ta 4.série epizod?

Re: 4.série

(Disney Team, 9. 4. 2015 9:52)

4. série bude mít 26 epizod.

Phinias a Ferb

(krysa , 30. 1. 2015 23:46)

tuto je fakt nejoblíbenější pohádka že jo holky jestli se teď na to díváte tak se u toho musíte zasmát já už se u toho směju









5

(zkrite, 18. 1. 2015 17:13)

Ten serial kdybi se toznamkovalo jako ve skole tak byto bylo 5

Re: 5

(Neznáš, 20. 1. 2015 11:31)

Jo a jako ty už chodíš do školy jo? Hlavně že tam máš pravopisný chyby...