Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Disney seriál Rychlá Rota (1989) se začal u nás vysílat roku 1991 v bloku Walt Disney uvádí společně s Kačeřími příběhy jako druhý v pořadí. Má celkem 65 dílů a postupně u nás byly odvysílány všechny.

Obrazek

 

Hrdinové

Chip a Dale a samozřejmě Gedžitka, Monty Jack a Zip, to jsou naši milí kamarádi, kteří spolu tvoří Rychlou Rotu. Bydlí všichni společně v mohutném stromě v Obrazekparku (pravděpodobně v New Yorku). Jejich domov je Obrazekplný uďelátek a vymožeností, které sestrojila roztomilá Gedžitka. Díky ní mají televizi, rádio, praktické auto i vznášedlo, a tak mají přehled o všem, co se ve městě šustne. Občas se kouknou i na policejní stanici za velitelem Spinellim, jestli nepotřebují strážci zákona pomocnou ruku. Jejich hlavním organizátorem a bystrým mozkem je ale Chip. S chladnou hlavou a rozvahou chce řešit každý případ a nemá rád zahálku. Přesným opakem Chipa je Dale. Ten je až příliš divoký, zbrklý a často vyvede nějakou hloupost, čímž může ohrozit i vyšetřování. Je to přesto nerozlučná dvojka s Chipem, a i když jsou to rivalové v boji o přízeň a lásku Gedžitky, mají se rádi a nenechají toho druhého v maléru.

Obrazek

"Naše príma parta slídilů"

Cestovatel Monty Jack se stará většinou o vaření sýrových specialit a je také nejsilnějším členem Rychlé Roty. Často rád vypráví o svých zážitcích z dob, kdy ještě sám cestoval po celém světě. Jeho slabinou je ovšem sýr, kvůli kterému se přestává zcela ovládat. Jeho dobrým přítelem je malý muší hrdina Zip, který je díky své velikosti a rychlosti nepostradatelnou součástí roty.

Obrazek

 

Zloduši

Nerozlučná pětka, která hájí zákon, je tu a žádní zločinci neujdou trestu. Ani chamtivý kocoObrazekur Tlusťoch se svou partou hloupých poskoků (kocour Meps, krtek Moula a ještěrka Boule) nedokáže překonat jejich šikovnost. Většinu času je zavřený ve svémObrazek zvířecím casinu a přemýšlí, jak se zmocnit dalších peněz nebo zlatého pokladu. Neváhá k tomu využít kohokoliv a cokoliv.

Jiným padouchem je ovšem profesor Nula. Je to šílený vynálezce bláznivých přístrojů. Tomu jde především mimo bohatství o ovládnutí celého světa. Avšak ani létající koberce, ani zvětšovací nebo stárnoucí stroje mu nepomohou proti pohotové Rychlé rotě. Neméně nebezpeční jsou i podmořští piráti. Jsou to vlastně podmořské krysy, které nepasou po ničem jiném, než po pokladech. O co víc jsou však nebezpeční, o to víc jsou i hloupější, a tak si na naši Rychlou Rotu nikdy nepřijdou.

Obrazek

"S Rychlou Rotou nemá zločin šanci!"

 

 

A když tahle príma parta slídilů zrovna neřeší záhadný či vážný případ, dokáže si vychutnat zasloužený oddech třeba společným výletem k vodě:

 

 

DABING A VYSÍLÁNÍ

Bohužel i tento seriál postihlo kruté zacházení televize Nova s dabingem. Nejenom že byla přezpívána klasická a chytlavá úvodní píseň, ale hrůza v podobě nového modernějšího dabingu postihla i některé již dříve skvěle nadabované části (7 dílů). Na druhou stranu jsme se ale dočkali i dílů, které u nás dříve vysílány nebyly a ve kterých jsme se dověděli, jak se vlastně dala Rychlá rota dohromady. Takže to nakonec nedopadlo tak strašně jako v případě Kačeřích příběhů.
Tím však dabingový maraton nekončí. V roce 2010 se Rychlá Rota objevila na TV Barrandov opět s úplně novým dabingem a jinými dialogy. Že by další zločin pro Rychlou Rotu? :)

 

V roce 2017 jsme u nás viděli Rychlou Rotu poprvé v HD remasterované verzi, která obsahovala druhý dabing, jež pro seriál vznikl už dříve. Porovnání obou dabingů i velikosti obrazu, který byl v HD verzi ořezán na 16:9 uvidíte v tomto videu:

Ryhlá rota porovnání obrazu 4:3 a 16:9

Původní obraz 4:3 proti HD verzi 16:9

 

Seriál Rychlá Rota byl u nás dále vysílán od 6. listopadu 2013 každý den v 18:55 na programu ČT:D, kompletních 65 dílů s novým dabingem. Stejný dabing, stejný počet dílů, čas i program pak doprovázel Rychlou Rotu i od 16.června 2014. Od května 2017 jsme viděli seriál v nové remasterované HD verzi na ČT:D. Všechna data vysílání najdete v rubrice Data vysílání.

Obrazek

Kochejme se tedy dále veselými příhodami, nebojte se padouchů a věřte, že Chip, Dale, Gedžitka, Monty a Zip zasáhnou vždy v tu pravou chvíli!

 

 

A pokud si chcete připomenout jednotlivé epizody, najdete je v našem seznamu dílů.

Obrazek

 

 

 

ČESKÁ ZNĚLKA

 

Text písně z úvodní znělky :
zpívají: Vilém Čok, Ota Baláž a Kamil Střihavka
 
Správný zásah
v tu pravou chvíli má
když přízrak temný svým rejdům šanci dá
Tahle príma dvojka slídilů ta řeší problém tvůj
 
Chip, Chip, Chip a Dale - zákon hájí
Chip, Chip, Chip a Dale - v tomto kraji Obrazek
 
V pravdě si najdou směr a hrají fér
ve znaku mají dvakrát eR
 
Chip, Chip, Chip a Dale - zákon hájí
Chip, Chip, Chip a Dale - v tomto kraji
 
Po stopě vždycky jdou
až naleznou
kdo skrývá tajně vinu svou
 
Chip, Chip, Chip a Dale - zákon hájí
Chip, Chip, Chip a Dale - v tomto kraji
Chip, Chip, Chip a Dale

 

S touto instrumentální verzí znělky Rychlé Roty bez zpěvu si můžete zpívat kdykoliv budete chtít...

 

 

Druhá verze úvodní znělky:

zpívá: David Uličník

 

Horký, těžký, je boj se zločiny,
já znám dva chlápky, co v něm jsou hrdiny.
V nouzi pomůžou, tak neváhej
a hned je zavolej!

Či-či-či-Čip a Dejl, Rychlá Rota
Či-či-či-Čip a Dejl, žádná bota!

O pomoc požádej a nezklamou,
z nebezpečí tě dostanou.

Či-či-či-Čip a Dejl, Rychlá Rota
Či-či-či-Čip a Dejl, žádná bota!

Žádný z nich není hejl,
jdou po stopách a zjistí kdo je lump a vrah.

Či-či-či-Čip a Dejl, Rychlá Rota
Či-či-či-Čip a Dejl, žádná bota!
Či-či-či-Čip a Dejl!

 

 

Rychlá Rota dostala dvě vizuální verze své úvodní znělky. Podívejte se na obě vedle sebe v tomto videu a hned uvidíte, jaké změny se v nich objevily u různých sérií, a že výběr náhradních scén nebyl tak úplně náhodný:

 

 

ZAJÍMAVOSTI

Chip a Dale původně v seriálu Rychlá Rota nebyli v plánu. Zprvu byl seriál založený na postavách z filmu "Záchranáři" (1977), ale to Disney zamítnul, protože pokračování tohoto filmu už bylo ve výrobě. Hlavním hrdinou byl v té době myšák jménem Kit Colby s charakterem Indiana Jonese, kloboukem a načechraným límcem. Tato prvotní skica konceptu k seriálu jej ukazuje spolu s lehce odlišnou verzí Gedžitky.

prvotni-navrh-rychle-roty.jpg

Tento originální barevný nákres pak ukazuje, jak měli původně vypadat všichni hrdinové Rychlé Roty. Hlavním hrdinou byl tedy myšák Kit Colby, kterého později nahradil Chip a Dale, aby se v seriálu objevili nějaké už známé Disney postavy. Monty Jack, Zip a Gedžitka s malými úpravami zůstali. Koncept namaloval Tad Stones. Jak by takový seriál asi vypadal?

puvodni-rychla-rota.jpg

Koncem roku 1987, dva roky před televizní premiérou, byl seriál oznámen pod původním názvem "Chip 'n Dale a Rescue Rangers ".

 

Následující obrázek ukazuje jakýsi mezistupeň mezi původním a finálním návrhem. Místo myšáka Colbyho je tu už Chip a Dale (podobnější své verzi z grotesek) a ostatní se podobají dřívějším návrhům - Monty má pás přes rameno, Gedžitka proporce a lícní kosti a Zip se také více podobá původní "gumové" předloze. Tento obrázek byl promem k epizodě "Kočičárny".

chip-n-dale-rescue-rangers.jpg

 

 

Chip a Dale dostali svá jména v roce 1947, kdy bylo potřeba "protivníků" do grotesky s Kačerem Donaldem "Chip an' Dale", 1947. Úplně poprvé se předtím, ještě bezejmenní, objevili v grotesce se psem Pluto "Private Pluto"  v roce 1943.

chip-a-dale-1943-vs-1947-jpg.jpg

 

Podle koho se potom oblékali Chip a Dale v Rychlé Rotě? Jejich vzhled inspiroval největší dobruh a nejlepší detektiv z 80.let - Indiana Jones a Magnum P.I. Který je který je poznat na první pohled...

rr-inspirovane-postavy-jones-a-magnum.jpg

 

Chip si střihnul svůj pěvecký duet s krokodýlem v epizodě "Fantom opery". Takhle tato nebezpečná situace dopadla... :)

 
 
Jak pěkně popsali všechny z Rychlé Roty v prvním čísle českého komiksu DuckTales 01/1991 uvidíte tady a tady.
 
 
Doporučujeme vám zkouknout i unikátní video o výrobě a tvůrcích tohoto seriálu. Je sice v angličtině, ale i tak je velmi zajímavé a stojí za shlédnutí! První část najdete tady a druhou část tady.
 
 
Do seriálu zasáhla i cenzura. V původní verzi dílu "Pozor na maxibrouky", jenž byla vysílána při premiéře v roce 1989, nevysvobodil ostatní ze zajetí Monty, ale Gedžitka. Jenže z nějakého důvodu se původní verze, kdy úspěch z otevření zámku vyjádřila Gedžitka spokojeným výrazem, nelíbila cenzorům, takže scéna musela být předělána. Zde se zdroje rozcházejí v tom, jak vypadala druhá verze. Dle jednoho z nich (odkaz) ostatní vysvobodila Gedžitka, jen už se při tom netvářila tak dvojsmyslně. Podle druhého (odkaz) to již byl Monty, ovšem „závadný“ záběr s Gedžitkou (původní či předělaný) pořád zůstal. Tak či onak i tato verze cenzorům pořád vadila, a tak vznikla třetí verze s Montym. Bohužel, u nás šla v obou dabingových verzích jen ta poslední verze (viz obrázek).

Monty a Gedžitka v pozměněné scéně Rychlé Roty Pozor na maxibrouky

 

 
V Rychlé Rotě se objevila hudba z Gumídků! Rychlá Rota vznikla později než Gumídci a stejná melodie se tak objevila jak v roťáckém díle "Poslední Luchrupán", tak v gumídkovském díle "Hádej, kdo přijde na oslavu". Podívejte se v tomto videu.
 

Originální scénáře a další materiály k pilotu "Rychlá Rota zasahuje" ("To The Rescue") z roku 1989 najdete zde.

 

Když si Chip, Dale, Gedžitka a Monty prohodí těla použitím ďábelského vynálezu profesora Nuly. Původní český dabing (1991):

 

Skrytý odkaz na Rychlou Rotu se objevil v seriálu Tiny Toon Advetures (Drobečkové) od konkurenčních Warner Bros. Animation.

Rychlá Rota v seriálu Drobečkové

 

Disney tehdy uvolnil na výrobu Rychlé Roty 28 milionů dolarů poté, co investoval 20 milionů dolarů na Kačeří příběhy.

 

Rychlá Rota vyšla poprvé na Blu-ray se všemi 65 díly na šesti discích pro Disneyho Movie Club 25. ledna 2022.

Rychlá Rota Blu-Ray 2022

 

 

V DISNEYLANDU

Poslední žijící miniatrakcí podle starých Disney kreslených seriálů je "Gadget's Go Coaster" věnovaná Gedžitce z Rychlé Roty v Disneyland parku v Anahaimu v Kalifornii. Otevřena byla v lednu 1993. O tři roky později byla v tokijském Disneylandu otevřena druhá verze této atrakce. Obě jsou dodnes otevřeny a v provozu - video.

atrakce-gadgets-podle-rychle-roty-disneyland.jpg

 

Jak to vypadá, když si "skutečný" Chip a Dale vyšlápnou na Tlusťocha a požár pak uvidíte v tomto poučném videu z devadesátých let.

 

Pozdravit se a vyfotit s Chipem a Dalem v jejich seriálovém outfitu osobně bylo možné během speciálního večera Disney FanDaze v Disneylandu Paris 2. června 2018 v jejich fotolokaci jen pro tento večer:

Chip a Dale Rychlá Rota FanDaze014-By-DIsneyland-Paris

 

 

RYCHLÁ ROTA VE FILMU

1. února 2014 bylo oznámeno, že se Rychlá Rota dočká celovečerního filmu! Půjde o hraný film s počítačem animovanými postavičkami (jako např. film Šmoulové) a bude pojednávat o tom, jak se roťáci dali dohromady. Práce na něm začnou na jaře a režisérem bude Robert Rugan. Další info např. na The Hollywood Reporter. (update: únor 2017, zatím se o filmu nic nového neví)

rychla-rota-disney-rescue-rangers-jpg.jpg

Původně byl v plánu celovečerní film Rychlé Roty, který měl mít premiéru už v roce 1991, ale nejspíš, kvůli nevýraznému úspěchu filmu Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy, k němu nikdy nedošlo. Snad se tedy dočkáme tohoto nového v následujících letech :)

17. května 2019  našel celovečerní hraný film Rychlé Roty svého režiséra. Velmi dlouho o filmu nebyly žádné novinky. The Hollywood Reporter exkluzivně uvedl, že se jím stal Akiva Schaffer. Producenty pak David Hoberman a Todd Lieberman, kteří produkovali Muppets nebo Krásku a zvíře. Zatím se neví jestli bude mít film premiéru v kinech nebo "jen" na streamovací službě Disney+.

Akiva Schaffer Režie hraného filmu Chip ‘n’ Dale: Rescue Rangers

Podrobnosti o příběhu se různí, ale prý to nebude ani příběh o původu ani detektivka. Spíše něco "meta", něco stojícího samo o sobě a cool, jak uvádí The Hollywood Reporter.

Production designer Steve Saklad („The Muppets“, „22 Jump Street“) se údajně připojil k filmovému týmu v únoru 2020.

 

chip-n-dale-rescue-rangers

19. října 2020 přinesl novinky o dlouho vyvíjené adaptaci hraného filmu od "Chip 'n Dale: Rescue Rangers", založené na stejnojmenném seriálu "Rychlá Rota" z 90. let thedisinsider.
 
Natáčení hraného/CGI filmu Rychlé Roty má začít příští jaro v Los Angeles v Kalifornii. Studio Disney připravuje tento film jako součást svých původních filmů pro Disney+. Další skvělou věcí na projektu, kterou zdroj zaslechl, ale nemůže ji potvrdit, je původní hlasové obsazení týmu Rescue Rangers: Tress MacNeille (Chip a Gedžitka), Corey Burton (Dale a Zip) a Jim Cummings (Monterey Jack).
 
Chip 'n Dale: Rescue Rangers bude režírovat Akiva Schaffer (Popstar: Never Stop Never Stopping). Produkují David Hoberman a Todd Lieberman, kteří produkovali The Muppets a hranou Disney Krásku a zvíře.
 
Detaily příběhu jsou tajné, ale nebude to příběh o původu (origin) ani příběh detektivní agentury. Spíše je popisován jako meta, něco jako sebereferenční a cool. Tento film napsalo duo Dan Gregor a Doug Mand (Jak jsem poznal vaši matku), Barry Schwartz napsal předchozí verzi scénáře.
 
Původní seriál "Chip 'n Dale: Rescue Rangers" byl vyroben společností Disney Television Animation (dříve Walt Disney Television Animation). Seriál, který vytvořili Tad Stones a Alan Zaslove, měl premiéru na Disney Channel 4. března 1989. Seriál zachytával Chipa a Dalea, kteří spolu se svými přáteli Gedžitkou (Gadget Hackwrench), Monty Jackem (Monterey Jack) a Zipem (Zipper), založili detektivní agenturu Rychlá Rota (Rescue Rangers). Detektivové velikosti pinty se zabývají trestnými činy, které jsou často „příliš malé“ na to, aby se jimi zabývala policie, obvykle s jinými zvířaty jako klienty. Gang se často potýká se dvěma konkrétními arcidarebáky: mafiánskou mourovatou kočkou Tlusťochem (Fat Cat) a šíleným vědcem Profesorem Nulou (Norton Nimnul).
 
Závěrečná epizoda byla odvysílána 19. listopadu 1990. V letech 1990 - 1993 byl seriál vysílán jako součást populární série Disney Afternoon (u nís Walt Disney uvádí), která zahrnovala i seriály jako Kačeří příběhy (DuckTales), Letohrátky (Tale Spin), Kačer Kabrňák (Darkwing Duck), Goofyho tlupa (Goof Troop) nebo Gumídci (Adventures of the Gummi Bears). Celý seriál je k dispozici (jako jedna sezóna) v HD na Disney+.
 
10. prosince 2020 bylo od Disney oficiálně potvrzeno, že se Chip a Dale vrátí v hraně-animovaném filmu v režii Akiva Schaffera a v hlavní roli zazní John Mulaney jako Chip a Andy Samberg jako Dale. Zde je oficiální logo filmu Chip N’ Dale: Rescue Rangers, který dorazí na Disney Plus v roce 2022.
 

Chip N’ Dale Rescue Rangers - Disney Plus 2022

 
Během prezentace byl k vidění animační test filmu, který prý představoval hlasy těchto dvou  herců. Chip a Dale v něm prozkoumávali nějaký sklad, než Dale narazil na nějaké krabice. Žertoval s Chipem tím, že si myslí, že mu chybí hlava ve veselém kousku, který dokonale ukazuje úskalí, do kterých se ve filmu tito dva dostanou.
Poté k nim přistoupila velká, hrozivá postava s „očima Polar Express“, namluvenou Sethem Rogenem. Po veselé interakci s Rogenovou postavou vysvětlují, že si chtějí jen promluvit s někým jiným, on jednoduše odpoví „ok“ a odchází.
 
Synopse pro Chip N Dale Rescue Rangers

 

Oficiální dějová linie/popis filmu je následující:

"Jsou to roky od konce RYCHLÉ ROTY a CHIP a DALE v současné době žijí průměrným životem. Nyní musí Chip a Dale obnovit své partnerství, aby se pokusili zachránit přítele před osudem horším, než smrt: video pirátstvím."

Pokud tento popis nestačí k tomu, abyste získali představu o obecném tónu, o který Schaffer usiluje, nebo o čem film bude, rozpis pro postavu jménem Ellie Whitfield nabízí několik dalších podrobností:

"Člověk, jakéhokoli etnika, Ellie je nově povýšený detektiv, dychtivý a vznětlivý, jediný detektiv dost mladý na to, aby vyrostl a miloval televizní show Rescue Rangers (Rychlá Rota). Jako člověk je mnohem větší než kreslené postavičky, se kterými komunikuje, což je součástí zábavy, když se vydává na pomoc Chipovi a Daleovi vystopovat zlověstného Mean Deana."

Ellie bude jedním z vůdců týmu a studio hledá herečku ve věku od 25 do 35 let.

Vše naznačuje, že film bude do určité míry "drzý nebo sebe-uvědomělý", přičemž mnoho postav v něm bude vědět o předchozích dobrodružstvích Chipa a Dalea. Nejpozoruhodnější je, že Chip a Dale nemají být jediné animované postavy ve filmu. Vzhledem k tomu, že casting není zdaleka úplný, a skutečnost, že Schaffer, Mulaney a Samberg se často objevují v Saturday Night Live, jsou možnosti obsazení nekonečné.

Disney plánuje zahájení projektu koncem ledna 2021. Očekává se, že Chip 'n Dale: Rescue Rangers se objeví na Disney+ až na jaře roku 2022; je však vždy možné, že by se to mohlo změnit. (zdroj: DisInsider)

 
 
17. března 2021 režisér Akiva Schaffer zveřejnil na Instagramu fotku klapky s tím, že natáčení filmu "Chip N Dale Rescue Rangers" začalo.
 
Natáčení filmu Chip N Dale Rescue Rangers začalo 2021
 
Cílem filmu je být více dobrodružstvím ve stylu Adventures of Rocky and Bullwinkle/ Looney Tunes Back In Action /Tom And Jerry 2021, než jako typická "live action" Disney adaptace.
 
Akiva Schaffer dříve režíroval film Palm Springs pro Hulu. Ve filmu se objeví Seth Rogan. Spoluautory scénáře jsou Dan Gregor a Doug Mand, kteří vycházejí z předchozího konceptu Barryho Schwartze. Film bude koprodukcí mezi společnostmi Walt Disney Pictures a Mandeville Films na motivy seriálu Disney Television Animation od Tada Stonese a Alana Zaslove (1989).
 
Během Disney Plus Day 12. listopadu 2021 byl odhalen tento oficiální plakát k filmu s potvrzením data premiéry na jaře 2022 na Disney+:
 
Plakát Chip 'n Dale Rescue Rangers _ Disney Plus Day 2021
 
 
Disney+ odhalil i rozšířený popis hraného filmu "Chip 'n Dale: Rescue Rangers": "Uplynuly roky od konce Rychlé Roty a Chip a Dale v současnosti žijí průměrný život ve světě, kde lidé a kreslené postavičky žijí spolu, zatímco tradičně animované 2D postavy dělají, co mohou, aby přežily v tomto světě předělávek a restartů s realistickou počítačovou 3D grafikou. Nyní musí Chip a Dale obnovit své přátelství, aby se pokusili zachránit přítele před osudem horším, než je smrt: video pirátstvím."
 
Film bude satirou klasické 2D animace vs. hrané Disney remaky, speciálně ty s CGI grafikou a má to být mix mezi "Falešná hra s králíkem Rogerem" a "Looney Tunes zpět v akci". Roger Rabbit si má ve filmu střihnout malé cameo.
 
Chip And Dale Rescue Rangers Popis filmu 11 2021

 

15. února vyšel úplně první teaser trailer pro film "Chip 'n Dale: Rescue Rangers" s novým popisem a plakátem:

 

"Záchrana světa vyžaduje pár! Není to restart. Je to návrat. Mix hrané/CG animované akční komedie, comeback připravovaný 30 let, zachycuje bývalé televizní hvězdy Disney Afternoon v současném Los Angeles. „Chip ‘n Dale: Rescue Rangers“ má premiéru 20. května 2022, exkluzivně na Disney+.

V "Chip 'n Dale: Rescue Rangers" žijí Chip a Dale mezi postavičkami a lidmi v současném Los Angeles, ale jejich životy jsou nyní zcela odlišné. Od zrušení jejich úspěšného televizního seriálu uplynula desetiletí a Chip (John Mulaney) podlehl životu v předměstské domácnosti jako pojišťovák. Dale (Andy Samberg) mezitím podstoupil CGI operaci a pracuje v okruhu nostalgických konvencí, zoufale toužíc prožít znovu své slavné časy. Když bývalý kolega záhadně zmizí, Chip a Dale musí napravit své nalomené přátelství a znovu se ujmout svých detektivních rolí z Rychlé Roty, aby zachránili život svého přítele."

Chip n Dale Rescue Rangers  plakát 2022

 

27. dubna 2022 vyšel nový oficiální trailer a dva plakáty:

Chip n Dale Rescue Rangers  plakát 2022 Chip n Dale Rescue Rangers  plakát 2022

+ Tv spot 1, Tv spot 2, Tv spot 3, Tv spot 4, spot 2, spot 3, spot 4 a spot 5 a další plakáty zde, zde a zde.

 

Oficiální synopse: Bývalé disneyovské televizní hvězdy se vracejí po třiceti letech jako obyvatelé současného Los Angeles. V této hybridní hrané/CG animované akční komedii žijí Chip a Dale mezi kreslenými postavičkami a lidmi v současném Los Angeles, ale jejich životy jsou teď úplně jiné. Od zrušení jejich úspěšného televizního seriálu uplynulo už několik desetiletí a Chip, který pracuje jako pojišťovací agent, se přizpůsobil nudnému stereotypnímu životu. Dale se nechal vylepšit počítačovou animací a jezdí po nostalgických srazech, kde se zoufale snaží znovu oživit své slavné časy. Když záhadně zmizí bývalý herecký kolega, musí Chip a Dale napravit své pošramocené přátelství a znovu se vžít do rolí detektivů Rychlé roty, aby svého přítele zachránili.

 

Český plakát filmu Rychlá Rota 2022

Plakát filmu Rychlá Rota 2022

 

Soundtrack k filmu Chip 'n Dale: Rescue Rangers, obsahující hudbu Briana Tylera a novou nahrávku ústřední melodie Rychlé Roty od rappera Posta Maloneho, vyšel 20. května spolu s premiérou filmu na Disney+.

Chip n Dale Rescue Rangers Soundtrack

 

V srpnu 2022 film Rychlá Rota vyhrál cenu v kategorii Best Streaming Movie na cenách HCA TV Awards.

Rychlá Rota 2022

 

V září 2022 film Rychlá Rota získal cenu Emmy v kategorii Nejlepší televizní film.

Rychlá Rota 2022

 

 

V NOVÉM SERIÁLU

Čip, Dejl, Gedžitka, Monty Jack a Zip se objeví v nových dílech Kačeřích příběhů druhé nebo třetí série. Poprvé byla jejich podoba odhalena na DuckTales panelu San Diego Comic-Conu 2019. Kompletní DuckTales panel, kde byli roťáci představeni uvidíte tady.

Rychlá Rota v seriálu Kačeří příběhy

 

Na SDCC 2019 byl představen i tento plakát Kačeřích příběhů, který odhalil postavy pro 2. a 3. sérii z jiných Disney seriálů jako: Letohrátky, Goofyho tlupa nebo Kačer Kabrňák.

DuckTales San Diego Comic con 2019 Kačeří příběhy plakát

 

 

3. ledna 2020 vydalo D23 nové informace o novém animovaném seriálu "Chip ‘n 'Dale":

"Zjistili jsme, že naši oblíbení chipmunkové přicházejí na Disney+ v 21. století, vycházející z groteskové klasiky, které vytvořilo francouzské studio Xilam Animation, jež získalo mnoho ocenění. Nový seriál představí dichotomické duo - nervózního starostlivého Chipa a bezstarostného snílka Dalea - žijící v malém parku v rušné metropoli, kde jsou všichni zdánlivě větší, než oni."
 
Chip ‘n’ Dale na Disney Plus
 

Úvodní znělka nového seriálu Chip ‘n’ Dale: Park Life je zároveň jeho první ukázkou. Seriál startuje 28. června na Disney+.

Chip ‘n’ Dale Park Life plakát Disney Plus

 
 
 

Gedžitka, Monty, Chip a Dale z Rychlé Roty v epizodě "Double-O-Duck in You Only Crash Twice!" nových Kačeřích příběhů 10. dubna 2020 + ukázka:

Rychlá Rota - Kačeří příběhy 2020

 

 V tomto díle se špionážní videohra nebezpečně změní ve skutečnost, když Rampa a Dulík musí zastavit plán agenta Kozobáka ze zločinecké agentury Z.R.N.O. zničit Kačerov.

Jason Mantzoukas je hostující hvězdou jako hlas Kozobáka/Zobana (Steelbeak) z Kačera Kabrňáka, Marc Evan Jackson se vrací jako sup Bradford Buzzard, April Winchell se vrací jako hlas hostující hvězdy Černé Volavky (Black Heron) a Tress MacNeille & Corey Burton si zopakují své role jako Chip a Dale z Rychlé Roty (Chip N Dale Rescue Rangers).

 

Online exkluzivní panel k Rychlé Rotě v červnu 2020 navštívili: scénárista/producent David Wiemers, scénárista/dabingový režisér Dev Ross, scénáristka Julia Lewald a produkční umělci Holly Forsyth a Keith Tucker.

 
 
Oficiální český plakát z Disney+ (2022):
 
Český plakát seriálu Rychlá Rota
 
 
 

VÝROČÍ

4. března 2014 oslavila Rychlá Rota své 25. výročí! 4. března 1989 startovala první řada seriálu s Chipem, Dalem, Gedžitkou, Monty Jackem a Zipem na americkém Disney Channel. Předpremiéra sice proběhla už 27. srpna 1988 s dílem "Kočičárny"("Catteries Not Included"), ale až 4. března 1989 odstartovala regulérně s dvouhodinovým speciálem "Rychlá Rota zasahuje"(Rescue Rangers: To the Rescue"), který byl poději rozdělen na pět seriálových dílů.

rr-wall-1280x1024-25-vyroci-jpg.jpg

Gratulujeme!

 

4. března 2019 oslavila tahle príma parta slídilů už 30. narozeniny. Rychlá Rota Chipa, Dalea, Gedžitky, Montyho Jacka a Zipa odstartovala 4. března 1989. Za tu dobu naši hrdinové procestovali svět, vyřešili spoustu případů a prožili neskutečná dobrodružství. To (zatím) poslední, s číslem 65, skončilo 19. listopadu 1990. Zajímavostí je, že teoreticky by mohlo být datum premiéry už 27. srpna 1988, kdy byl odvysílán první díl "Kočičárny".

30 výročí Rychlá Rota 2019

Všechno nejlepší, Roťáci! :)

 

 

rychla-rota-posta-od-fanousku--v2-text-jpg.jpg


 

 Na konec závěrečná melodie seriálu bez rušení výčtem účinkujících...

 

hid

 

Náhledy fotografií ze složky Screeny Rychlé roty

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bydliště Rychlé roty

(Jan Kliment, 16. 2. 2024 9:40)

Ano, je to New York, protože v New Yorku odváží parník odpadky do spaloven, jak se ukázalo v díle Podmořští piráti :-)

Rychlá Rota na Disney+

(Teodor, 11. 9. 2022 23:10)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli víte kdy bude seriál Rychlá Rota na Disney+?

Re: Rychlá Rota na Disney+

(Vitox, 9. 10. 2023 12:59)

Dobrý den,

projekt Disneyho streamovací služby byl díky množství titulů a zemí, kde působí velice rozsáhlí. Překvapivě i několik let po spuštění jsou dodnes nějaké tituly na službě nahrány s českým dabingem, ale nejsou povoleny pro přehrání na českém území.

Jedním z těchto pořadů, který tam je, ale tváří se jako by tam ale nebyl je i Rychlá rota. Jsou to i jiné pořady např. Doug. Jak jste mohli vidět nahoře ve článku plakát, tak takové pořady mají často i připraveny českou miniaturu, logo a popis.

U některých titulů oficiálně víme, přesně proč tam nejsou. Např. jejich distribuční práva má jiná společnost či jsou vlastněny Disney, ale jsou schválně omezeny. Např. když se v jednom díle Mupetů objevil člověk, který se později do veřejného povědomí zapsal jako zločinec.

U titulů typu Rychlá rota, Doug a tak dále se spíše jedná o technickou chybu na straně Disney+. Disney k těchto titulů nikdy datum zveřejnění neřekl, což se dá pochopit, pokud se jedná o technickou chybu, jak se mezi fanoušky spekuluje, tak zaměstnanci nemohou vědět, kdy a jestli to opraví.

Já v minulost ohledně toho službu kontaktoval. Nějaké takové tituly se postupně nakonec na službě objevili, ale nemyslím si, že to bylo mým upozorněním. Myslím, že si toho sami lidé v Disney+ všimli a napravili to.

Samotná Rychlá rota je na Disney+ přes rok s českým dabingem. Lze ji s našim dabingem přehrát např. v Německu, ale na českém Disney Plus jí nenajdeme. Pracovat s velkou databází jako seznam dabingů seriálů může být dost náročné, tak držím lidem u Disneyho palce, aby ten problém brzy opravili.

Více informací o Rychlé rotě na Disney+ můžete najít na fanouškovském projektu Dsny.pl:
https://dsny.pl/library/en/us/3XQjKZ32LuES/chip-n-dales-rescue-rangers

Serialy

(Ondra, 3. 10. 2023 2:41)

Ahoj, je nejaka moznost kontaktu? Email nebo tak neco.

p.s Fakt dobra prace!

Re: Serialy

(Disney Team, 3. 10. 2023 9:26)

Děkujeme, jsme rádi, že se Ti tu líbí! Napsat nám můžeš na https://disney.estranky.cz/clanky/disney-team.html.

Re: Re: Serialy

(Ondra, 5. 10. 2023 5:02)

Odkaz bohuzel nefunguje, vyhodi to chybu.

Re: Re: Re: Serialy

(Disney Team, 5. 10. 2023 16:49)

Zde nám můžete poslat svůj mail: disney.team(zavináč)centrum.cz

Otázka ohledně dabingu pro film

(Teodor, 5. 8. 2022 20:38)

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat kdy bude i český dabing pro nový film s Rychlou Rotou?:)

Re: Otázka ohledně dabingu pro film

(Disney Team, 5. 8. 2022 23:34)

Snad už velmi brzy.

Text nové písně

(Aleš, 15. 8. 2019 13:01)

Mohl by se napsat nový text úvodní písně? Nevím jestli je lepší když mají v novém dabingu už zkratku ve znaku RR vysvětlenou jako Rychlá rota. Jak říkali v původním dabingu Rychlá roto do akce?

Re: Text nové písně

(Disney Team, 15. 8. 2019 21:22)

Právě jsme do článku doplnili text druhé (nové) verze znělky Rychlé Roty i s videem. I v původním dabingu se jmenovali Rychlá Rota.

ZKLAMÁNÍ

(DISNEY fan, 8. 7. 2019 13:52)

Donald, Mickey, Goofy, To všechno je ze srdce Disneyho... :) Jenže když jsem poznal prvního Chipa a Daela, Rychlá rota byla pro mně zklamáním... Chip a Dael nebyli pomáhači, ale škůdci Donalda (mé oblíbené postavy) a i tak trochu Pluta. a navíc Chip a Dale by neopustili Clarice, veverku, kterou milovali........

ČST dabing dílu Lupič v plenkách

(Bongo31, 18. 1. 2012 20:10)

Ahoj nemá někdo z vás původní dabing dílu Lupič v plenkách?
Tenhle díl byl prý vysílán jen jednou v roce 91 na F1 a dabing se údajně nedochoval,tudíž k němu musel být vytvořen nový dabing(což bohužel postihlo i všechny další).
Předem vám děkuji za odpověď.
A kdyby ho měl někdo z adminů:Co kdyby by jste ho daly do sekce Download jako skutečnou raritu?

Předem všem děkuji za odpověď

Re: ČST dabing dílu Lupič v plenkách

(jerry , 14. 10. 2018 14:03)

já ho mám

rescue rangers

(Chipík, 11. 8. 2018 19:39)

mám rád Chipa protože je to dobrodruh
a vždy Daela praští do hlavy když ho vytáčí

Film?

(Jana, 8. 8. 2015 20:23)

Dobrý den, hledala jsem na internetu něco o tom filmu Rychlá rota, ale nic jsem nenašla. Bude se vysílat nebo ne?

Re: Film?

(Disney Team, 9. 8. 2015 8:36)

Dobrý den, od oznámení filmu nejsou doposud žádné nové informace. Ani o postupu, ani o zrušení. Takže doufáme, že se na něm stále pracuje a jednou se ho v kinech dočkáme. Jakmile budou nové informace, dozvíte se je na našich stránkách.

Re: Re: Film?

(Jana, 19. 8. 2015 14:37)

Děkuji moc

rychla rota

(miroslav hajny, 10. 9. 2014 15:49)

dobry den mam prozbu chtěl bych se zeptat jestli byste to nemohli odvysilat znovu na prima cool protože nemame čt:D je to pro maleho brašku patu.jestli by to nešlo udělat tak mi prosim dejte adresu na staženi

Re: rychla rota

(Disney Team, 10. 9. 2014 16:02)

My bohužel o nasazení do programu nerozhodujeme - to si obstarávají televize sami. Pokud ale správný zásah od Rychlé Roty potřebujete, zkuste se na ně zeptat na uloz*.to (bez hvězdičky :) Hezký den!


1 | 2 | 3 | 4 | 5

následující »