Jdi na obsah Jdi na menu
 



 

napos-disney-vanocni-2-400.jpg

 

17.12.2010
Ahoj všichni! Dnes jsou to přesně 4 roky od založení těchto Disney stránek! Chci Vám moc poděkovat za vaše ohlasy, maily i komentáře, které se tu za tu dobu objevily! Také za velmi pěknou návštěvnost, která překročila už 260 000 unikátních přístupů! I nadále se budu snažit Vám přinášet zajímavé informace a aktualizace jako doposud! Sami je teď můžete více ovlivnit, ale o tom až níže. Jdeme na dnešní aktualizaci...
Začátkem prosince by oslavil otec nejkouzelnějších pohádek Walter Elias Disney 109. narozeniny! Disney nebyl jen skvělý pohádkář. ale také velice fandil nejwalt-disney.jpgnovějším technologiím a rád se zapojoval do výzkumu a realizace vesmírných projektů a futuristických vizí budoucnosti! Přejeme teď tedy všichni celé Disney společnosti světlé zítřky plné úspěchů a krásných příběhů pro malé i velké!
Jak jsem vám už psal, v současné době jsou k dostání originální Disney DVD se seriálem Gumídci poprvé v České  republice. Stejně tak už vgumidci.jpgíte, že se budou Gumídci vysílat v televizi. První díl bude vysílán na TV Barrandov už v sobotu 18.12.2010 v pořadu Animáček. Nenechte si je určitě ujít! Více o programu seriálů v TV najdete v rubrice Info a data
Teď je tu něco velmi zajímavého. Můžete se dozvědět více o zákulisí vzniku skvělých Disney seriálů. Původní výtvarník a animátor tohoto seriálu a spousty dalších velkých Disneyho filmů Mike Peraza na svém blogu zveřejnil tři části povídání o vzniku Kačeřích příběhů, Goofyho tlupě a Detektivu Duckovi! Web je v angličtině a pokud ji neovládáte, může vám pomoci alespoň google překladač. Čtení je to velmi zajímavé a obsahuje i originální nákresy a návrhy k seriálu. Články o Kačeřích příbězích mají čtyři části a nejdete je zde, zde, zde a zde. Dva velmi zajímavé články o Goofyho tlupě najdete zde a zde. A povídání plné zajímavostí a faktů o vzniku Detektiva Ducka najdte zde. V těchto mrazivých dnech určitě stojí za přečtení a vřele doporučuji!

concepty-kaceri-detektiv-goofy-505.jpg


Často mi píšete o Disney font na použití v různých programech v počítači. Teď už si ho můžete sami stáhnout v rubrice  Download a používat k vlastímu tvoření pěkných nápisů.
Disneyland v Paříži uvedl do provozu speciální iPhone aplikaci, díky které se mnohem snadněji zorientujete nejen v Disneyho parcích, ale můžete si i podrobně naplánovat svou návštěvu, provádět online rezervace v restauracích a hotelech, zjistit geo nebo video lokalizaci vaší pozice, zjistit čekací doby u atrakcí a spoustu dalších užitečných věciček. Ostatně sami se můžete kouknout na video, které ukazuje ty nejhlavnější funkce. Aplikace je ke stažení zdarma! Video najdete zde.
Dále tu pro vás mám dvě znělky, které uváděly pořad "Walt Disney uvádí" a "Walt Disney a jeho kouzelný svět" v letech 1993 a 1995. Obě si můžete pustit v rubrice Ukázky ze seriálů.
Minule jsem vám psal o vydávání zbrusu nových komiksových příběhů s Rychlou Rotou. První číslo už vyšlo v zahraničí (u nás zřejmě nikdy nevyjde) a sklízí obrovské úspěcrr-comics-vyrez-jen-tak.jpghy v zahraničních recenzích i mezi čtenáři! Hlavně oceňují to, co požadujeme po těchto komiksech všichni - 100% věrnost předloze v seriálu! Rozhovor s původním tvůrcem seriálu Tad Stonem a tvůrcem nového komiksu si v angličtině můžete přečíst zde i s ukázkami. Pokud by byl zájem, můžu jej začít postupně překládat a upravovat do češtiny jako doposud komiks Detektiva Ducka (nacházíte pravidelně na Úvodní straně). V časovém vytížení však zvládnu jen jeden komiks - je teď na vás, abyste si vybrali, který byste si tu chtěli číst. Zahlasujte níže v anketě co byste si přáli. Buď dokončím  třetí sešit s Detektivem a začnu pouze s Rychlou Rotou nebo budu pokračovat jen s Detektivem. A když už budete v tom hlasování, zkuste si v druhé anketě vybrat, jaký způsob aktualizace si tu přejete do budoucna. Buď dlouhé aktualizace tak často jako doposud nebo častější, ale kratší. Je to ve Vašich rukou!


              

Návraty těch nejlepších Disneyho seriálů jsou v poslední době velmi aktuální. Nejen, že vychází úplně nové komiksové příběhy s Detektivem Duckem a Rychlou Rotou (viz výše). V pláhra-duck-tales-obr-vyrez.jpgnu jsou i komiksy Gumídků nebo Letohrátek. Ale dokonce i  známý herní designér Waren Spector (tvůrce hry Epic Mickey) by velmi rád vytvořil úplně novou počítačovou hru podle seriálu Kačeří příběhy! Má tento seriál velmi rád a zná jej do detailů. Poslední hra na motivy Kačeřích příběhů vyšla v roce 1993 (Duck Tales 2). Pokud tedy nepočítáme třeba levely, které jsem vytvořil do hry LittleBigPlanet na PlayStation3 (ukázky zde) a které si můžete sami zdarma zahrát až ve čtyřech hráčích online :) Tak tiše doufejme, že se této hry dočkáme co nejdříve!
Před pár dny skončila Velká vánoční soutěž o pěkné ceny, kterou jsem vám připravil na těchto stránkách! Odpovědí přišlo překvapivě hodně a náhodný los vybral jednoho výherce. Disney dárky pod stromeček vyhrává M. Doušek z Opavy! Gratuluji a výhru jsem již zaslal tak, aby dorazila ještě před Vánoci! Ostatním děkuji za účast v soutěži a hodně štěstí v dalších soutěžích, které se tu ještě objeví!
Točíme se kolem Vánoc, které jsou doslova za dveřmi, tak se pojďme trochu vánočně naladit. Kouzelné a velmi zábavné vánoční představení plné známých postaviček před zámkem v Disneylandu uvidíte zde. Inspiraci, jak si vytvořit doma svou vlastní ozdobu na stromeček ve tvaru Mickey Mouse najdete v tomto videu. A každý správný den ve světě Disney má končíit velkolepým ohňostrojem. Ten vánoční z floridkého Disneylandu uvidíte tady a z kalifornského Disneylandu pak tady. Můžete se také podívat, jak to vypadá, když Disneyland v Paříži úplně zapadne sněhem, jako v předešlých dnech. 1280x1024-kaceri-2011-wall-300.jpg
Další zajímavosti, videa a obrázky nacházíte průběžně také na novém profilu na Facebooku pro tyto stránky. Věnuji se tam více seriálům i novinkám kolem starších i nejnovějších Disney filmů a také Disneylandu. Disneyho oficiální profily na Facebooku už překročili 100 milionů tzv. "Like it". K té příležitosti vydali shrnující video.
Nakonec jsem pro vás vytvořil novou tapetu na monitor. Najdete na ní veselého Kulíka, Dulíka, Bubíka a strýčka Skrblíka s tím nejtypičtějším, co k němu patří! Zároveň je předzvěstí a přáním toho nejlepšího do roku 2011! Ve třech velikostech tapetu stáhnete už teď v rubrice Wallpapery. Ať Vám Vánoce i Silvestr přinesou spoustu radosti a štěstí!

obr-novinka-prosinec-vanoce-a-2001-2010-510.jpg

 

 

 

22.11.2010
Vítejte u další aktualizace! Je toho opět hodně, tak jdeme rovnou na to...
V následujících měsících nás čeká něco, co nikdo asi nepředpokládal. Oficiálně budou totiž vydávána DVD se seriály Gumídci, Rychlá rota, Letohrátky a také Lilo a Stitch! Už 1.12.2010 by měli být Gumídci, RR a Lilo a Stitch k dostání v obchodech za cenu 199,-. Letohrátky vychází 15.12.2010 za cenu 299,-. Dabing bude podle všeho u Gumídků a Letohrátek originální z České televize (tedy ten nejkvalinější s výtečnými dabéry)! Rychlá Rota bude nejspíš s novým dabingem, který je momentálně vysílán na TV Barrandov. Pokud tedy chcete podpořit vydávání i dalších seriálů v češtině na DVD, tak si DVD určitě kupte, ať vydavatelé vidí, že je o ně zájem. Těšíte se?

DVD v češtině


V poslední době mi často píšete o další a další komiksy. Ty nejnovější s Detektivem, které vychází v těchto dnech v zahraničí, stále překládám a nacházíte je pravidelně na Úvodní straně a pDetektiv Duckosléze v rubrice Komiksy Online. Celý druhý komiks s Detektivem Duckem si teď můžete také stáhnout ve vyskoké kvalitě a větší velikosti jednotlivých stránek! Odkaz na stažení najdete pod poslední stránkou komiksu s Detektivem právě v rubrice Komiksy Online
Jako další vám nabízím ke stažení velké množství starších komiksů (1988-1991), které u nás nikdy nevyšly! Přidávat je budu postupně. V komiksech najdete všechny hrdiny ze zdejších Disney seriálů - Kačeří příběhy, Letohrátky, Rychlá rota i Detektiv Duck!  Není v mých silách je všechny přeložit, ale myslím, že vás určitě potěší i v originále. Příběhy v komiksech jsou vytvořeny podle  konkrétních epizod původních seriálů, takže jim budete určitě rozumět i bez překladu. Našel jsem pro vás ty nejkvalitnější scany jaké jsou k dispozici. Odkazy na stažení komiksů najdete už teď v rubrice Komiksy!

komiksy-eng-510.jpg


Stránky prošly v uplynulých dnech převodem na novou verzi editoru a lehce bylo pozměněno i uspořádání levého menu. Přibyla například možnost nastavit si odběr novinek ze stránek pomocí RSS (levý sloupec dole) a Shoutboard i Toplist dostali svůj panel. Nově můžete po srolování na konec stránky jednoduše skočit nahoru pomocí tlačítka Nahoru, které najdete úplně ddisney_on_ice_2010_main.jpgole v modré liště. Úvodní strana už nyní nemá  modrý podklad. Více změn tedy doznalo právě samotné technické zázemí stránek.
V tom shonu jsem vám zapoměl připomenout, že v prosinci zavítají hrdinové Disneyho filmů do České republiky v představení Disney on Ice! (19. - 20. 12. 2010 v Tesla aréně v Praze). Cena lístků je v rozmezí 390 - 1 100,- Kč. V pohádkovém představení na leďe  můžete vidět všechny nejznámější postavičky z Disneylandu na bruslích (reklamu jste mohli vidět v TV).
Jak už jsem vás před časem informoval, chystá se zbrusu nový film s Medvídkem Pú! Film bude klasicky animovaný ve 2D ruční animaci. Je inspirovaný prvními pěti příběhy z originální knihy a setkáme se se všemi přáteli Medvídka Pú - tygrem, králíkem prasátkem klokánky, Íjačkem, který ztratil svůj ocásek a dalšími! Premiéru v ČR bude mít 5.května 2011. Už teď se můžete sami podívat, jak bude vypadat v pohybu. V prvním zveřejněném traileru níže vypadá skutečně kouzelně a přesně tak, jak jej máme nejraději...

Když už se koukáme na videa, budeme pokračovat. Jistě víte, že se do kin blíží 3D animovaný film Na vlásku (trailer). Zajímalo by vás jak budou její hrdinové vypadat naživo? Můžtangledete se sami podívat, jak se poprvé představili naživo před novináři v Disneylandu na tomto videu! Od listopadu se tak stávají součástí rodiny Disneyho princezen v pařížském království pohádek.
Momentálně probíhají v Disneylandu Vánoce každý den. Až do 6. ledna bude park nádherně vánočně vyzdoben, spousta speciálních přehlídek a vystoupení bude bavit a Santa Claus rád vyslechne každé přání od dětí každého věku. O vánočním Disneylandu jsem vám psal v novince z 16.10., tak teď jen pro připomenutí jedno vánoční video.
Pokud chcete však vědět, co hezkého chystají v Disneylandu  v příštím roce, můžete si už teď stáhnout nejnovější brožuru pro rok 2011! Je opravdmagical-mickey.jpgu kouzelná! Příští rok se ponese v duchu názvu "Magical Moments Festival". A bude to také rok plný očekávání toho, co přijde v roce 2012, kdy Disneyland oslaví 20. narozeniny! Už teď se rojí spekulace o tom, co nového výročí přinese. Disney si nechává tyto "dárky" v tajnosti, ale něco už se přece jen ví. V prvé řadě to bude úplně nová velká atrakce podle filmu Rattatouille! Tzv. "dark ride" má být absolutně revoluční a doposud nikde neviděná. Dalším dárkem bude přírůstek do Disney Village s názvem "Disney Store". Má to být největší zábavní a nákupní centrum v Evropě se vším možným i nemožným, co se týká tématu Disney.  Něco jako World of Disney v Orlandu v Americe. Další by měla být změněná verze stávající atrakce - simulátoru letu vesmírem Star Tours na  Star Tours 2 s mnoha vylepšeními. Samozřejmě nás čekají spousty nových přehlídek a ohňostrojů, jako na pořádné narozeninové party ( viz 15.narozeniny v roce 2007-2008)!timon_pumbaa.jpg
Ted se koukněme, co můžeme vidět v televizi. Jeden by si skoro přál bydlet na Slovensku, protože tam se s Disneyho seriály přímo roztrhnul pytel. Nejen, že  každou sobotu můžete vidět na stanici Joj Gumídky, Kačeří příběhy a Timona a Pumbu, ale od 27.11. nasazují do vysílání i seriál Legenda o Tarzanovi (seriál na motivy Disneyho filmuTarzan)! Takže rovné čtyři  krásné kreslené seriály za sebou. Přehled vysílání seriálů v TV najdete v rubrice Info a data. Prostě pohádka! :)
Dokončil jsem pro vás také dva zbrusu nové levely do hry LittleBigPlanet na PlayStation3. SamozřejmLittleBigPlanetě se týkají Disneyho seriálů. Jeden je minihra na motivy Malé mořské víly s úkolem posbírat co nejvíce bublin v podmořském světě Atlantiky a přežít co nejdéle. Jmenuje se "The Little Mermaid - Catch the Bubbles". V tom druhém se dostanete do světa Disneyho seriálů v netradiční podobě. Zloduši totiž světy seriálů promíchali a tak vás po cestě potkají pohromadě ty nejznámější postavičky z Rychlé Roty, Kačerů, Letohrátek, Gumídků a jednoho "tajemného návštěvníka" ! Level se jmenuje "The Disney Afternoon Adventure" - podle originálního názvu pořadu Walt Disney uvádí. Časem vám přinesu i videoukázku z hraní jako u předešlých levlů. Pokud máte možnost, můžete si je sami nebo s přáteli online zdarma zahrát už teď! :)
Nově teď můžete najít tyto stránky i na Facebooku! Ano, to co je dnes nedílnou součástí téměř každého z nás zachvátilo i tento web. Profil najdete na této adrese. Teprve se rozjíždí, ale už teď tam můžete diskutovat o všem co se týká Disneyho a jeho světa. Postupně tam budu přidávat i žhavé novinky a informace, které se tu objeví z časových důvodů třeba později, až ve větší aktualizaci. Odkaz na Facebookový profil najdete i v panelu Oblíbené odkazy. Těším se na vás! :)

Facebook a Wallpaper


Na závěr jsem pro vás vytvořil tradičně novou tapetu na monitor. Najdete na ní Skrblíka, synovce a Rampu  při střetu s Hamounem v hlubokém, temném vesmíru. Najdete je jako vždy ve třech různých velikostech v rubrice Wallpapery!
Nezapomeňte také na to, že můžete psát své postřehy a recenze filmů, seriálů, komiksů a ostatních Disneyho věcí ve vaší nové rubrice Vaše recenze. Můžete se tak podělit o svůj názor a dílko a zároveň můžete vyhrát pěknou cenu! Výhra na vás čeká také ve stále probíhající Velké Vánoční soutěži až do 12.12. 2010! Tak hodně štěstí! :)

Příště zase ahoj! :)

 

 

7.11.2010
Ahoj, kamarádi! Je toho hodně, tak se vrhněme rovnou na to...
Od minulé aktualizace jsem  upravil rubriku Malá mořská víla, která to už delší dobu potřebovala. Text je lehce pozměněný a přidal jsem i zbrusu nové obrázky a hudbu. Tak ať se vám líbí!
V zářijové novince jsem vám psal o Halloweenu v Disneylandu, který právě vyvrcholil na konci října. Proto se teď můžete sami podívat, jak Halloweenské oslavy probíhaly. Začněme představením, které se odehrávalo před dominantou parku (zámkem Šípkové Růženky) během halloweenského měsíce. Hlavní roli v nich měli zloduši z Disneyho filmů, ale i ostatní - princezny, Mickey Mouse, Donald, Goofy, Lilo a Sitch, Balů, Tygr z Medvídka Pú a spousta dalších. Představení Not-So-Scary-Halloween Show je moc pěkné, tak jej určitě shlédněte celé - první část  tady a druhou část tady. Parkem také procházela speciální Halloweenská paráda. Známé postavy ve strašidelných kostýmech na vyzdobených autech můžete sami shlédnout tady. A nakonec tu máme video z posledního dne Halloweenu (noc z 31.10. na 1.11.2010). Je absolutně úžasné a věřte, že naživo je to ještě více dechberoucí! První část  shlédnete v HD  tady a druhou pak tady (z jiného pohledu tady a tady). Zhlédněte celé a užijte si to! :)
Dále tu pro vás mám něco z oficiálního Skrblíkova životopisu. Je to dalších pár stran z nejnadupanější 11. kapitoly tohoto nejbohatšího kačera na světě převedená do článku. Skrblík zažil něco, co ho poznamenalo na spoustu dalších let. Přečíst si o tom můžete sami už teď v rubrice Skrblík a spol.3. Na pokračování příběhu stále pracuji!
Pro připomenutí - na Úvodní straně si můžete několikrát týdně pročítat nově přeložené stránky komiksu  o Návratu kachního rytíře. Všechny zveřějněné stránky pak nacházíte v rubrice Komiksy Online. Tento komiks s Detektivem Duckem je momentálně ve světě mimořádně úspěšný! Dokonce se spekuluje i tom, že na základě tohoObrazekto ohlasu budou vytvořeny i úplně nové epizody televizního seriálu s Detektivem Duckem! Tvůrci komiksu v Boom! Studios, proto dále připravují novou řadu komiksů, tentokrát s Rychlou Rotou! Pečlivě nastudovali každou epizodu seriálu  a v novém komiksu chtějí přímo navázat na seriál se všemi důležitými detaily. O tom jsem vám psal v novince z 23.9.2010. Komiks vycházi v zahraničí letos v prosinci (v ČR bohužel ne), ale vy si už teď můžete prohlédnout pár ukázkových stránek z prvního čísla! Jedná se nejspíš o krátký pohled do minulosti, kdy byla naše malá všeumělkyně Gedžitka ještě dítě a zažívala dobrodružství se svým otcem. Bude určitě zajímavé dozvědět se odkud Gedžitka pochází, protože o její minulosti se téměř nic neví. V komiksu samozřejmě budou všechny postavy z Rychlé roty a zažijí spoustu nových úžasných dobrodružství. Podle onoho náhledu nás čekají i zloduši jako profesor Nula, Tlusťoch, podmořští piráti a dokonce i "asistent" Šumák :) Podívejte se už teď na první ukázku sem. Myslím, že se máme opravdu na co těšit! Je to krásné zpestření  Rychlé roty, která je v těchcto dnech vysílána na TV Barrandov. A aby toho nebylo málo, z rozhovorů s tvůrci vyplynulo, že se v budoucnu možná dočkáme i nových komiksů s Letohrátkami  a dokonce i s Gumídky!
Teď tu pro vás mám úplně novou rubriku. A bude celá jen vaše, protože právě Vy ji můžete tvořit! Jak už její název "Vaše recenze" napovídá, můžete tam sami psát své názory a recenze právě vysílaných dílů Disney seriálů nebo těch vašich nejoblíbenějších z dřívějška. A tím to nekončí. Můžete psát i své zážitky a recenze ke všem Disney velkofilmům nebo třeba komiksů, které u nás vycházejí. Záleží jen na vás! A pozor, každé dva měsíce získá ten nejlepší příspěvek nějakou pěknou cenu!
A jako vždy tu pro vás mám i nové tapety na plochu monitoru. Jedna bude stylová k tomu co teď běží v televizi, i ke zmíněnému novému komiksu. Ano, Rychlá Rota v nové síle přilétá až k Vám! Na tu druhou se nechali  v dobré náladě vyfotit nejlepší skákající medvídci na světě - Gumídci z Gumdolí! Obě tapety už teď najdete v rubrice Wallpapery ve třech obvyklých velikostech!
A nezapomeňte na Velkou vánoční soutěž vyhlášenou v minulé novince. Spousta krásných cen může být na Vánoce právě vaše! :)
PS:
V následujících dnech budou stránky přecházet na nový design. Mohou se tak objevit nějaké větší či menší problémy se zobrazením. Omluvte je prosím, vše se budu snažit dát co nejdříve do pořádku. Děkuji!
                                                                                                           

Obrazek

Disney je tu stále s Vámi! 

 

 

16.10.2010
Ahoj, Disneyho přátelé! Mám tu pro Vás další aktualizaci.
Informace o Disneylandu v minulé aktualizaci měly velký úspěch a doufám, že se cesta vydaří všem, kterým jsem mohl odpovědět na otázky a pomoci s jejich cestou do Disneylandu! Halloween je tedy právě teď v plném proudu a my už se můžeme kouknout co nachystali v Disneylandu na Vánoce. Předně spoustu  krásných vystoupení, rozžínaní velkého vánočního stromu a zámku Šípkové Růženky, noční světelné přehlídky a spoustu dalšího! Vánoce začínají v Disneylandu v Paříži už 7. prosince a končí 6.ledna 2011. Sami se už teď můžete kouknout na krásné vánoční video z Disneylandu na tomto odkazu.
A při příležitosti blížících se Vánoc tu mám pro vás už teď Velkou Vánoční soutěž! Otázek je celkem 10, protože cena, kterou můžete vyhrát je opravdu velká! Věřte, že odpovědi na všechny otázky můžete najít zde na stránkách, takže to nemusí být vůbec těžké! A co můžete vyhrát? Krásnou láhev s šamponem ve tvaru Malé mořské víly, sprchový gel ve tvaru Buzze Rakeťáka z filmu Toy Story, tričko s potiskem postavy z Disneyho seriálu, podle vašeho vlastního výběru, ručník s Medvídkem Pú a několik drobných dárečků z Disneylandu jako bonus! Pokud je chcete všechny vyhrát pod stromeček, odpovězte na tyto otázky:

1. Jak se jmenují dvě Skrblíkovy sestry?
2. V jakém městě bydlí Goofy v seriálu Goofyho tlupa?
3. Jaké dvě nejvýraznější barvy najdeme na tričku Dalea z Rychlé Roty?
4. Jak se jmenuje motorka a letadlo Detektiva Ducka?
5. Jakou barvu má mašlička na ocásku  oslíka Íjáčka z Medvídka Pú?
6. Jak se jmenuje hrad knížete Ignora z Gumídků?
7. Kolik sester má malá mořská víla Ariela?
8. Jaké je oblíbené heslo Timona a Pumby?
9. Kterým Disneyho filmem byl inspirován seriál Letohrátky?
10. Ve kterém roce byl otevřen úplně první Disneyland v Kalifornii?

Své odpovědi se svým jménem pak jednoduše pošlete na email, který najdete ZDE. Nejpozději však do 12.12.2010! Přeji hodně štěstí! :)

Po delší době jsem zaktualizoval rubriku s hláškami ze serálů. Přidány jsou nové scénky z Kačeřích příběhů. Najdete je v jejich vlastní rubrice s názvem Oblibené hlášky.
Na Úvodní straně vám přidávám několikrat týdně nové stránky nejnovějšího komiksu s Detektivem Duckem. Předešlé stránky se pak přesouvají do rubriky Komiksy Online, která má opravdu vysokou návštěvnost. Za to  jsem velmi rád, protože je vidět, že se vám komiksy líbí. Těšte se, i nadále budete nacházet další stránky tak, jak jste zvyklí :)
Další zajímavá zpráva se týká seriálu Gumídci. Koncem roku  jej totiž bude vysílat TV Barrandov! Přesné datum zatím není známo. A co je ještě zajímavější, dočkáme se zřejmě kompletních 65 epizod tohoto seriálu! Doposud totiž bylo nadabováno do češtiny pouze 52 epizod. Těch 13 zbývajících zřejmě TV Barrandov nechá nově nadabovat. Neuslyšíme tak všechny staré známé hlasy, jako Lubomíra Lipského, Evu Jirouškovou nebo Antonína Jedličku (seznam původních dabérů v rubrice Info a data), ale můžeme být aspoň rádi, že budou konečně odvysílány všechny epizody! Jaký bude výsledek se teď můžeme jen dohadovat. Nic ani není potvrzené na 100%. Ani to, že i dříve nadabované díly nebudou znovu nadabované jako momentálně Kačeří příběhy... Ale doufat stále můžeme. Gumídci zřejmě nahradí v pořadu Animáček Rychlou Rotu, která je ode dneška nasazena místo Kačeřích příběhů. Těšíte se na nové díly Gumídků s novým dabingem?
A abyste si užili kamarády z Kačerova i v dalších dnech, vytvořil jsem pro vás novou tapetu na monitor. Najdete na ní nezbedné synovce Kulíka, Dulíka a Bubíka a vaši nejoblíbenější postavu (podle ankety na úvodní straně) Rampu McKváka. Dojde tentokrát k letecké havárii když Rampa nesedí za kniplem? To zjistíte už teď v rubrice Wallpapery :)
                                                                                                            

Obrazek

Nezapomeňte tedy na vyhlášenou Velkou vánoční soutěž a příště zase ahoooj! :) 

 

23.9.2010
Ahoj, všichni Disneyho kamarádi! Máme tu druhou polovinu září, tak se koukněme co se děje nebo bude dít v kouzelném místě zvaném Disneyland Paris. Koncem srpna byla ve Walt Disney Studios (součást komplexu Disneylandu) otevřena úplně nová část s názvem "Toy Story Playland". Jak je patrné z názvu, tahle tématická část parku je vytvořená podle skvělých filmů Toy Story - Příběh hraček! V nové části, která je vlastně  zvětšenou Andyho zahrádkou, si každý připadá, jakoby se zmenšil do velikosti hračky. Vše je veliké, barevné a tři zbrusu nové atrakce v této části pobaví snad všechny! Jmenují se "Parachute Drop", "Slinky Dog Zig Zag Spin " a "RC Racer" . Na video z otevření  Toy Story Playlandu se můžete podívat zde. Samostatné video z "Parachute Drop"  shlédnete zde, video ze "Slinky Dog Zig Zag Spin " zde a konečně video z "RC Racer" uvidíte na tomto odkaze. Líbí se vám? 
Už za pár dní pak začíná v Disneylandu parádní Halloweenská sezona! Celý park je při ní pod nájezdem všudypřítomných vydlabaných dýní a hlavně Disneyho postaviček ve "strašidelných" kostýmech. Opravdu jedinečná atmosféra, speciální přehlídky a výzdoba. Na video z Disney Halloweenu se můžete podívat na vlastní oči zde a zde. Letos bude navíc před závěrem halloweenskeho měsíce také speciální "Terrorific Night 2", odehrávající se ve Walt Disney Studios. Na lákavé video se můžete na vlastní nebezpečí kouknout zde a jeho akčnější verzi zde... :) A pokud budete chtít zdarma poradit, jak se co nejlevněji dostat do Disneylandu v Paříži, pište jako obvykle na můj email, ať nemusíte platit předraženým cestovkám, agenturám a organizátorům. 
Teď se vrhněme na naše seriály. Od poloviny září můžeme totiž oslavovat krásné kulaté narozeniny skvělého Disneyho seriálu. Báječný svět Letohrátek slaví své 20. narozeniny! První epizoda spatřila světlo televizního světa  10.září 1990 na americkém Disney Channel v pořadu The Disney Afternoon! Úspěch byl obrovský a vzápětí získal pořad nejvyšší televizní ocenění Emmy! Gratulujme tedy dvojnásobně! Zákulisí vzniku seriálu bylo také velmi zajímavé a rozdílné od jiných seriálů té doby. Všech 65 epizod totiž vzniklo během jediného roku. Pracovali na něm čtyři různé týmy nezávisle na sobě a jejich výsledek je prostě fantastický! Originální Storyboardy, kterými tvorba každé epizody začínala, jste si mohli prohlédnout v nedávné aktualizaci (najdete je v rubrice Ofic. a Fan tvorba) Krásné ručně kreslené a do detailů propracované pozadí města San Bambína, pirátského ostrova i všech ostatních míst, kam se hrdinové Letohrátek dostali se hned tak nevidí! Spolu s humorem a dobrodružstvím patří Letohrátky ke klenotům Disneyho seriálů! Jestli chcete vidět, jak vypadaly živé postavičky z Letohrátek, Gumídků, Kačerů a Rychlé Roty v roce 1991 v Disnelandu při svém prvním vysílání, klikněte na toto video :)
Není určitě nutné připomínat, že na Úvodní straně nacházíte pravidelně  další stránky z nejnovějšího komiksu s detektivem Duckem - Návrat Kachního rytíře. Dnes jsme se dostali na poslední stranu prvního sešitu. Přidávat je tam je tam budu i nadále tak, jak jste zvyklí. Z úvodní strany se pak přesunují do rubriky Komiksy Online. Celý první komiks si teď můžete stáhnout v češtině a v plné kvalitě! Odkaz na stažení najdete pod samotným komiksem v rubrice Komiksy Online
A je tu další skvělá zpráva. Stejní tvůrci (Boom! Studio) začnou od letošního prosince vydávat zbrusu nové komiksové příběhy  s Rychlou Rotou! Sami tvůrci se vyjádřili, že mají pečlivě nastudovány všechny epizody a budou se jich do detailu držet tak, aby byl komiks přesným pokračováním samotného seriálu. První návrhy krásných titulních stránek uvidíte zde, zde a zde.  Těšíte se? Komiks se však do ČR téměř na jisto nikdy nedostane, což je velká škoda. Pokud ale bude zájem, můžu jej opět překládat a upravovat do češtiny, jako doposud Detektiva Ducka...
Od minulé aktualizace jsem také předělal rubriku Wallpapery. Byla to fuška, ale bylo jich tam už opravdu hodně a náhledy se velmi dlouho a špatně načítali. U každé tapety teď najdete jeden univerzální náhled a pod tímto náhledovým obrázkem odkazy na tři různá rozlišení na stažení. Wallpapery jsou uloženy přímo zde na serveru, takže už nehrozí výpadky, jako tomu bylo u imgeshack. Vyzkoušet si to můžete sami na nejnovějších tapetách, které jsem pro vás vytvořil. Najdete na nich hrdiny z Rychlé Roty při úprku před jejich velkým protivníkem - Tlusťochem a  nemilosrdného  bosse Šéf Chána z Letohrátek. To vše v rozlišeních 1280x1024, 1280x800 a 1024x768. Pokud je chcete mít doma, tak hop skok do rubriky Wallpapery! :)
                                                                                                           

Obrazek

Brzy opět naviděnou!

  

28.8.2010
Ahoj kamarádi! Dnešní aktualizace bude stručnější, protože veškerý volný čas věnuji překládání a úpravě nových komiksů s Detektivem Duckem - Návrat kachního rytíře. Díky tomu si můžete přečíst na Úvodní straně a následně v rubrice Komiksy Online tři až čtyři nové stránky týdně! Temný příběh ze St. Canardu se rozjíždí a ještě bude pěkně horko, to mi věřte! Co nového se tedy událo zjistíte už teď na Úvodní straně :)
Přes prázdniny jste se také mohli zůčastnit soutěže o pěkné dárky. Byla vyhlášena v novince z 6.7. a do 25.8.2010 došlo překvapivé množství odpovědí, které byly všechny správné! A šťastným výhercem se spravedlivým losováním z klobouku stala jistá Karolína B. (email klarinac@.....)! Upřímně gratuluji! Bude kontaktována emailem a výhra zaslaná na její adresu. Všem ostatním děkuji za účast a přeju hodně štěstí do dalších soutěží, které se tu určitě časem objeví!
A protože tu máme nový školní rok, připravil jsem pro vás speciální Kačerovský rozvrh hodin! Můžete teď mít své kamarády z Kačerova pořád s sebou a škola bude hned veselejší :) Rozvrh hodin ve dvou variantách si můžete stáhnout a vytisknout černobíle nebo barevně z rubriky Ofic a Fan  tvorba (pod hodinami s Rychlou Rotou). Kvalita je vysoká, takže si jej můžete vytisknout i jako plakát třeba doma na skříň...
Dále průběžně pracuji na překladu, úpravě a sepsání článku k pokračování Skrblíkova životopisu, který se ve své rubrice Skrblík a spol.3 blíží ke svému finále. Je tak rozpracována spousta věcí, které se tu časem objeví...
Ty, co mají možnost sledovat slovenskou televizi Joj bych rád upozornil, že od soboty 4.9.2010 mohou sledovat  seriál Gumídci! V programu následují hned po seriálu Kačeří příběhy a bude vysílán ve slovenském dabingu. Informace o vysílání Disney serálů najdete vždy v rubrice Info a data.
Nakonec jsem pro vás vytvořil zbrusu nový wallpaper na monitor. Strýčkovi Skrblíkovi totiž taky skončila chvíle volna a tak se s plnou výbavou vydává za prací zpět mezi své dolárky :) Najdete jej pod názvem "Skrblíkova chvilka" v rubrice Wallpapery.
Ať i váš start do školy nebo do práce proběhne poklidně a s úsměvem! Vždycky se sem můžete vrátit zpět mezi své staré známé, kteří jsou tu stále připraveni pobavit vás! :)
                                                                                                             

Obrazek

Od rána do večera s Disneyho kouzlem!

  

1.8.2010
Vítejte kamarádi! Obrovský kus prázdnin a dovolených je stále před vámi, tak si zkuste pročíst co je nového v dnešní letní aktualizaci :)
Začnu třeba něčím, čím začínají všechny Disneyho pohádkové příběhy. Tedy uplným kresleným základem - originálními storyboardy, tentokrát ze seriálu Letohrátky! Najdte na nich detailní rozkreslení velké letecké  bitvy z prvních dílů seriálu, vtipné scénky s Balůem, Kidem, Fanfánem a dalšími, návrhy prostředí a spoustu dalšího. Opravdu velkou hromadu 135 kusů podkladů přímo ze studií Walta Disneye, s originálními poznámkami tvůrců najdete v rubrice Ofic a Fan  tvorba pod předchozími storyboardy z Kačeřích příběhů!
Dále tu pro vás mám něco pěkného ke stažení, o co mi často píšete. Nejde o nic menšího než celovečerní film Kačeří příběhy: Poklad za ztracené lampy. Strýček Skrblík se v něm s Rampou a synovci vydává do Egypta nalézt bájný kolibabův poklad. Není však sám, kdo po něm touží a všíchni tak zažijí spoustu zábavy a dobrodružství. Pokud si chcete přečíst o čem film je, plus nějaké doplňující zajímavosti, koukněte do samostatné rubriky o filmu Poklad ze ztracené lampy. Odkazy na stažení celého filmu pak najdete  jako vždy v rubrice Download. A ještě malé upozornění - na TV Barrandov můžete opět sledovat od pondělí do pátku seriál Kačeří příběhy v pořadu Animáček (viz Info a data). 
Dále tu mám pro vás další absolutní  exkluzivitu. Jde o  úplně nový komiks s Detektivem Duckem, který vychází v zahraničí právě v těchto dnech! Přeložil jsem jej pro vás a upravil do češtiny, a tak si jej můžete přečíst i vy! V České republice totiž s největší pravděpodobností nikdy nevyjde! A tak tu pro vás mám hned 7 prvních stránek, které najdete v nové rubrice Komiksy online. (Ta vznikla rozdělením původní rubriky Komiksy, která už byla příliš velká) Dozvíte se, jak žije Detektiv Duck dnes, když už superhrdinové ve městě St. Canard nejsou potřeba. Myslíte si že bude spokojený s usedlým životem obyčejného úředníka? Nebo jej jeho superhrdinské srdce vrátí zpět mezi postrach všech nočních šramotů? V rubrice Komiksy online se o tom můžete sami přesvědčit :) Nejnovější stránku komiksu pak vždy najdete na Úvodní straně, kde je budu přidávat minimálně každý týden! Tak se dostaneme do stejného tempa jakým je komiks momentálně vydáván v zahraničí, kde zatím vyšly 2 komiksové sešity.  Po minulé aktualizaci jste na Úvodní straně četli také další exkluzivní komiksy, které v ČR nevyšli. Byl to komiks s Uršulou z Malé mořské víly a s Petem z Goofyho tlupy. Najdete je teď také v nové rubrice Komiksy online :)
A když už se pohybujeme v blízkosti St. Canardu - rodného města Detektiva Ducka - mám pro vás i speciální wallpaper ať můžete mít stylově "vytuněný" monitor podle posledních novinek. Jeho motivem je akční výjev z dnes zmiňovaného nového komiksu s Detektivem Duckem a Megavolťákem. Vystřelovací hák namiřte do rubriky Wallpapery, kde jej se všemi předešlými najdete ve třech různých rozlišeních přesně pro vás :)
Nezapomeňte také na prázdninovou soutěž o krásné ceny z minulé aktualizace! Stále můžete odesílat své odpovědi až do 25.8.2010. Hodně štěstí! :)

                                                                                                            

Obrazek

Spousta zábavy pro všechny a příště zase ahóóój! :)

  

6.7.2010
Ahoj kamarádi! Léto a prázdniny jsou v plném proudu a to je prostě skvělé, ne? :) Pokud máte ve dnech plných dobrodružství chvilku, můžete kouknout na dnešní aktualizaci se soutěží.
Již dříve jste si tu přečetli o Disney levelech, které tvořím do počítačové hry Little Big Planet. Dnes si je můžete prohlédnout i na videu z jejich hraní. Jde o levly  podle filmů Malá mořská víla (Disney's - The Little Mermaid (real water)), Aladin (Disney's - Aladdin) a filmu Tarzan (Disney's - Tarzan). Všechny tyto levely si můžete zdarma zahrát pokud máte doma hru Little Big Planet na Playstation 3(oficiální stránky). A pokud hru nemáte, můžete určitě kouknout na videa, která najdete v rubrice Ofic a Fan  tvorba, kde jsou videa i z předešlých levlů. Ať se vám tedy líbí a pokud můžete, zkuste si je určitě zahrát :)
Dále tu mám pro vás krásné video ke shlédnutí. Jedná se o letošní novinku z Disneylandu v Californii v Americe. Je to úžasná světelná a vodní show s nejznámějšími Disneyho hrdiny i zloduchy a je opravdu dechberoucí. Jmenuje se příznačně "World of Color" a shlédnout ji můžete na tomto odkaze. Video je z nedávné premiéry, které se zůčastnili i velké Hollywoodské hvězdy. Doporučuji shlédnout celou show bez přeskakování :)
Vaše další kroky pak mohou vést také do rubriky Download, kde si můžete stáhnout skvělou epizodu ze seriálu Timon a Pumbaa. Tihle dva blázniví nenasytové nemají nikdy dost :)
Pak  tu mám jeden speciální komiks. Je to  komiks s příběhem Gumídků v nevšedních situacích. Komiks byl namalován před 15 lety Tomášem Králem a sám jsem se na něm také podílel :) Koukněte se, jaké postavičky z českých večerníčků Gumídci potkali, co s nimi zažili a jak zasáhla Malá mořská víla v tu pravou chvíli. A pozor! V komiksu najdete i jednu  soutěžní otázku! Když na ni na náš mail odpovíte do 25.8.2010, můžete vyhrát tričko s Disney postavičkou na přání, velký arch krásných magnetek na ledničku s Kačerem Donaldem a k tomu drobné suvenýry z Disneylandu! Tak neváhejte, navštivte rubriku Ofic a Fan  tvorba, čtěte a odpovídejte :) Hodně štěstí!
Nakonec jeden zbrusu nový wallpaper. Pro váš monitor jsem vytvořil tapetu s Gumidky. Zachycuje naše  hopsavé kamarády ve chvíli kouzelného zápisu svého dobrodružství do Velké Gumvědné knihy... Najdete jej jako vždy v rubrice Wallpapery.
P.S: Prázdniny jsou ideálním časem pro tvorbu. Pokud něco na téma Disney seriálů stvoříte a chcete se podělit s výsledkem zde na stránkách, ozvěte se :)

                                                                                                            

Obrazek

Kouzelné Disney prázdniny všem! 

 

15.6.2010
Vítejte u předprázdninové aktualizace, kamarádi! Už jen pár dní a většina z vás si bude užívat týdny plné zábavy a dobrodružství naplno! Často mi píšete na email své dotazy ohledně Disneylandu. Vždy vám rád odpovím a poradím, jak si cestu co nejlépe zařídit a mít zábavu bez starostí. Neplaťte zbytečné poplatky navíc různým cestovkám! Ptát se můžete pořád a naplánovat si tak pěkný výlet do Disneylandu v Paříži třeba už toto léto :) 
V Disneylandu můžete, mimo jiné, navštívit i show s názvem "Art of Disney Animation", což je v překladu něco jako "Umění Disneyho animace". Tuto prohlídkovou show najdete ve Walt Disney Studios v Paříži (více o těchto studiích najdete v rubrice Disneyland) a dozvíte se na ní, co znamená Disneyho kouzlo a jak se vlastně animace vytváří. To vše na hmatatelných rekvizitách, originálních nákresech a taky na různých videoprojekcích. Jedna taková projekce uvádí celou show a vy si ji můžete sami prohlédnout právě ZDE (na show je zakázáno natáčet, proto je obraz zrekostruovaný z Disneyho filmů, přesně jako na show, ale zvuk je originální a podařilo se jej někomu potají nahrát přímo ve Walt Disney Studios :)) Tak se určitě koukněte na to, jaké emoce dokáží Disneyho filmy vykouzlit... To je však pouze první část celé show. Následuje přesun do vedlejšího kinosálu, kde animační profesionálka ukazuje, jak se animace tvoří a co je základem různých charakterů. "Pomocníkem" je jí u toho Mushu - dráček z filmu "Mulan" - a ten si opravdu dokáže pustit pusu na špacír :) Na show je opět zakázano natáčet, ale někomu se ji podařilo potají natočit a vy se teď na řádění Mushu můžete sami podívat ZDE :) Věřte ale, že žádný záznam nedokáže zachytit to pravé kouzlo okamžiku a tu pravou atmosféru zažijete nejlépe přímo v Disneylandu osobně! V poslední části show se můžete sami naučit kreslit Mickeyho, Donalda nebo třeba Medvídka Pú přímo od mistra animátora. Vše v klidu, na profesionálním kreslířském stole a s podrobným výkladem(anglicky, francouzsky), ukázkami a radami. Je toho ještě mnohem více, ale to by bylo na dlouhé povídání...
Na Úvodní straně jste nějakou dobu mohli číst komiks o Malé mořské víle na pokračování. Jedná se o limitovanou edici napínavého dobrodružství, které v naší republice nikdy v češtině nevyšlo - a zřejmě ani nevyjde! Jeden americký autor tohoto komiksu (Philo Barnhart) je dokonce designérem a animátorem původního Disneyho filmu "Malá mořská víla". Sám jsem ho pro vás tedy upravoval a překládal z angličtiny. Z vašich ohlasů vidím, že se vám velmi líbil a proto tu mám pro vás předprázdninový dárek. Do rubriky Komiksy se nevejdou obrázky větší než jako jsou tam teď. Proto si celý komiks, v mnohem větší kvalitě a velikosti, můžete sami stáhnout  přímo z rubriky Komiksy (dole pod komiksem)! Přeji příjemné počteníčko :) A jako bonus jedna "živá a zpívající Malá mořská víla Ariela"  a taky tančící Balů :)
Z dřívějška víte, že tvořím také nové levely do počítačové hry Little Big Planet. Proto vám s radostí oznamuji, že jsem pro vás a vůbec všechny na světě, kteří tuto hru hrají, vytvořil úplně nový level. Je vytvořený podle výborného Disneyho filmu "Aladdin" a byla to neskutečně dlouhá a piplavá práce. Pokud tedy máte možnost jej odzkoušet, najdete jej pod názvem "Disney's - Aladdin" právě na planetě hry Little Big Planet. Později přidám video přímo z hraní tohoto levlu i levlu s Malou mořskou vílou a Tarzanem (viz novinka z 11.3.2010) do rubriky Ofic a Fan  tvorba, kde už jsou videa z předešlých levlů... Bavte se, kamarádi :)
Nakonec jsem pro vás nezapoměl vytvořit i novou tapetu na plochu vašeho monitoru. V televizi si teď (byť v novém dabingu) užíváme Rychlou rotu a tak můžete mít i stylově slazený i monitor :) Na tapetě v rubrice Wallpapery najdete Montyho Jacka - nejslavnějšího siláka a milovníka sýrů z neohrožené Rychlé Roty! :)
                                                                                                            

Obrazek

Magie a kouzla pohádek pro všechny! 

 

28.5.2010
Ahoj kamarádi! Víla Zvonilka přináší další aktualizaci...
V prvé řadě si můžete stáhnout zajímavý dokument o samotém Waltu Disneym. Uvidíte v něm, co inspirovalo Disneye v jeho tvorbě a jak se tvořily Disneyho nejznámější filmy. Odkazy na stažení filmu tedy najdete tradičně v rubrice  Download.
Dále tu mám něco velmi zajímavého od čtenáře těchto stránek. Jmenuje se Filip Churý a pustil se do vlastní tvorby nových epizod Kačeřích příběhů! To zní skvěle, co říkáte? Půjde o animované epizody, které sám píše, kreslí a animuje s pomocí počítače. Práce je to časově velmi náročná a tak se prý můžeme těšit na novou epizodu Kačeřích příběhů někdy koncem roku. Jakmile bude nějaká ukázka ke zveřejnění a Filip mi ji pošle, tak ji tu pro vás zveřejním, ať víte, na co se těšit :) Teď přejme mladému animátorovi hodně trpělivosti, štěstí a ať mu jde práce pěkně a bez problémů od ruky!
Ve fanouškovské tvorbě ještě chvíli zůstaneme. Dvě šikovné holky totiž před časem natočili vlastní hranou verzi úvodní znělky k seriálu Timon  A Pumbaa. Myslím, že se jim to opravdu povedlo :) Video najdete v rubrice Ofic a Fan  tvorba a určitě se mrkněte až do konce ať o něco nepřijdete :)
Další videoodkaz je také velmi pěkný. Přestože je v Disneylandu na skvělé interaktivní atrakci "Stitch LIVE" zakázáno natáčet na kameru, podařilo se kousky Stitchových výstupů natočit. Kouknout se na ně můžete sami přímo zde a zde + oficial klip zde. Více o této show i videa najdete také v rubrice Disneyland. Domluvili byste se se Stitchem osobně? :)
Na Úvodní straně najdete už předposlední část komiksu s Malou mořskou vílou.  Poslední stránku komiksu najdete potom na stejném místě o pár dní později. Jakpak to asi celé dopadne... ? :)
Do rubriky Wallpapery jsem pro vás pak vytvořil další zbrusu novou tapetu. Najdete na ní strýčka Skrblíka a jeho tři synovce při objevu silného ropného gejzíru. A protože i v těchto dnech sužuje americké pobřeží obrovská ropná skvrna, tak o tento pramen se Skrblík jistě dobře postará... !
                                                                                                            

Obrazek

Kouzelné chvíle všem!

 

1.5.2010
Ahoj kamarádi! I v zemi pohádek se musí pracovat a proto jsem tu s novinkou o něco později. Pokusím se dohnat i odpovědi na vaše otázky v komentářích v různých rubrikách. Teď se ale vrhněme na dnešní aktualizaci. Máme tu dvě videa, na kterých uvidíte, co je to Disneyho kouzlo. První z nich je video ze zahajovacího večera pro letošní sezonu Disneylandu v Paříži (New Generation Festival). Uvidíte opravdu velkolepou show, plnou barev, světel a známých postaviček. Video přidávám i do stávající rubriky Disneyland, kde najdete také spoustu rad a tipů pro vaši případnou cestu do Disneylandu... Druhé zachycuje báječný ohňostroj, který se konal na den Svatého Patricka také v Disneylandu. Má svůj styl a skvělá, rozjezdová místa. Koukněte se sami :)
Na českých televizních stanicích jsme mohli doteď sledovat jen Kačeří příběhy na Tv Barrandov. V téměř neposlouchatelném novém dabingu, ale přece. Od pondělí 3.5.2010 můžete na Tv Barrandov sledovat další Disneyho kreslený seriál - Rychlá Rota. Časy vysílání najdete jako vždy v rubrice Info a data. Bude se starým, originálním dabingem nebo s novým? Nechme se překvapit... (edit: ehm... nové hlasy a strašné dialogy v novém dabingu... bohužel)
Dále tu mám pro vás další část komiksu s Malou mořskou vílou na Úvodní straně. Jednotlivé části přidávám i několikrát mimo tyhle hlavní aktualizace a  dnešní stránkou se tak dostáváme ještě blíže k finále tohoto příběhu... 
Nakonec jsem pro vás vytvořil jeden zbrusu nový wallpaper se Strýčkem Skrblíkem ve třech různých velikostech. Protože v televizi jsme se se Skrblíkem a Kačerovem už museli rozloučit, můžete ho teď mít aspoň jako tapetu na vašem monitoru... Najdete na ní jeden z fíglů, který chytrý Skrblík použil na nenechavého Rafana :) Čeká na vás v rubrice Wallpapery se všemi předchozími.
                                                                                                       

Obrazek

Vzhůru do pohádky....

 

1.4.2010
Ahoj přátelé! Dnešní aktualizace je krátká, ale přesto velmi potěšující a pro všechny fanoušky Disneyho seriálů splněním velkého snu. Seriál Kačeří příběhy se totiž konečně dočká pokračování! Ale aby toho nebylo málo, bude se dokonce většina epizod kreslit přímo u nás na Barrandově! Práce by měli započít už na podzim a podílet se na nich měli naši nejlepší animátoři! Konkrétní jména (ani forma - 2D nebo 3D) nejsou v tiskové zprávě uvedena, ale myslím  že se máme na co těšit! Těšíte se i Vy na novou generaci Kačeřích příběhů? Dostane se strýček Skrblík na svých cestách třeba k pokladu rytířů z českého středověku?  Nechme se překvapit. Každopádně máme co oslavovat! Co byste poradili tvůrcům Vy? (edit 2.4.2010 - Tohle byla jen aprílová novinka - pouze pro naše-vaše pobavení :) Nové Kačeří příběhy se, bohužel, nechystají)

Obrazek

Vítejte u nás!

 

11.3.2010
Ahoj všichni Disneyho kamarádi! Jste zvědaví co přináší dnešní aktualizace? Je toho hodně, tak se na to koukněme.
Za prvé tady máme další, 11.část oficiálního Skrblíkova životopisu.  Tato část je velmi rozsáhlá, se spoustou důležitých detailů a odkazů na fakta známá z komiksů i televizního seriálu Kačeří příběhy. V rubrice Skrblík a spol.3 si tedy můžete přečíst první část této 11. kapitoly s názvem "The Empire-Builder from Calisota" ze života Kačera Skrblíka. Najdete v něm více o trezoru a podnikání Skrblíka, novou postavu, která jej provází po celý zbytek života a také nahlédneme do dalších rodinných vztahů Skrblíka a jeho sester. Změnili nějak Skrblíka jeho cesty po světě? Cítí se konečně dost bohatý? To zjistíte v rubrice Skrblík a spol.3.
V souvislosti s životem Kačera Skrblíka tady mám i jedno pěkné fan video se Skrblíkem a Zlatkou. Určitě stojí celé za shlédnutí! Uvidíte v něm sestřih Skrblíkových osudových okamžiků s jeho životní láskou - Třpytivou Zlatkou. Najdete jej dole v rubrice Skrblík a spol.2, kde se hned ve dvou kapitolách skrblíkova životopisu detailně věnuji prvnímu setkání Skrblíka a Zlatky (část 8. a 8.b). Přečtete si, jak se vše stalo a doplníte si i nformace o tom, co nebylo v TV seriálu řečeno. Video sestřih pak obsahuje důležité momenty z komiksů i ze seriálu, které patří do nezapomenutelných vzpomínek našeho nejbohatšího kačera na světě. Je však opravdu sťastný?
Dále tu pro vás mám v rubrice Download další, velkou sadu krásných obrázků na stažení a vymalování. Omalovánky jsou tentokrát s naší nezbednou Malou mořskou vílou Arielou, jejími přáteli i nepřáteli. Můžete si je vymalovávat buď přímo v počítači nebo po vytisknutí na papír svými barvičkami. Užívejte si a bavte se :)
Od ledna jinak dále pracuji  na počítačové hře Little Big Planet a vytvořil jsem pro vás tři nové úrovně na zahrání. Konkrétně level na téma filmu a seriálu Malá mořská víla - (Disney's- The Little Mermaid), dále level na motivy filmu a seriálu Tarzan (Disney's - TARZAN) a jeden  závodní level s názvem Disney Race - to je závodní úrověň v Donaldově autíčku s číslem 333 szkrze světy se známými postavičkami. Více o této hře, mnou vytvořených Disney levelech i s videi, najdete v rubrice Ofic a Fan  tvorba. Video ukázky z těchto nových levlů vám přinesu v některé z příštích aktualizací! :)
Za Arielou se můžete vydat také na Úvodní stranu, kde jsem vám přeložil další, už 40. část jejího komiksu. Držíte Ariel pěsti? Předchozí části najdete v rubrice Komiksy :)
A v rubrice Wallpapery najdete zbrusu novou tapetu pro váš monitor. Tentokrát mám pro vás typického strýčka Skrblíka u studny přání, který se prostě nezapře :) Doplní nám tak dnešní aktualizaci, která je věnována především jeho životu. Ať se vám líbí :)
                                                                                                          

Obrazek

Kouzelné chvíle Vám všem!

 

16.2.2010
Ahoj kamarádi! Pojďme se kouknout co přináší dnešní aktualizace. V první řadě najdete v rubrice Komiksy velkou porci  kvalitně naskenovaných komiksů Kačera Donalda v češtině. Je to práce jednoho z vás, čtenářů. Je jím  admin stránek o starších počítačových hrách a odvedl opravdu výbornou práci. Přesvědčit se o tom můžete stažením komiksů ve jmenované rubrice Komiksy :)
Jdeme dále. Jak už z minulé novinky víte, tak televize Barrandov vysílá výborný seriál Kačeří příběhy. Tuto nejklasičtější z klasik však vysílá s novým dabingem! Ten kdo měl možnost slyšet jej na vlastní uši, se asi nestačil divit. Totálně překopané dialogy, nepasující hlasy k postavám a celkový dojem rychlokvašky. Tento dabing je prací stejného týmu, který předaboval i všechny novější epizody seriálu na TV Nova. Buďme tedy rádi za naše domácí archivy, které tento výborný seriál zachovaly s původním špičkovým dabingem České Televize.
Teď pojďme na chvíli do království Disneyho pohádek. V pařížském Disneylandu začíná od 2.dubna 2010 nová sezóna s názvem New Generation. Video upoutávku můžete shlédnout zde. Tento rok přinese Disneyland i několik nových atrakcí na téma filmu Toy Story a také novou princeznu Tianu (z filmu Princezna a žabák) do přehlídek a k osobnímu setkání (více o přehlídkách v rubrice Disneyland ). Pokud tedy plánujete výlet na prázdniny, tak je nejlepší čas zabookovat si jeden z hotelů přímo u Disneylandu. Oficiální katalog Disneylandu ve formátu PDF si můžete stáhnout zde.
A věděli jste, že pařížský Disneyland mají moc rádi i kačeři z Kačerova? Je to tak. Přesvědčit se o tom můžete z naskenované knížky v rubrice Ofic a Fan  tvorba. Kačeři navštívili v roce 1995 většinu atrakcí a krásně to užili... :)
Na Úvodní straně si můžete přečíst další část komiksu s Malou mořskou vílou a do rubriky Wallpapery jsem pro vás vytvořil dvě úplně nové tapety na plochu. Na jedné najdete netypický pohled do Skrblíkova trezoru. Takhle plný jeho trezor ještě nebyl - radost z toho ale očividně nemá :) Na druhém najdete známou Goofyho tlupu. Goofy, Max a jeho láska si vyrazili za zábavou a obrázek z jejich výletu najdete právě na onom wallpaperu. Užijte si všechny novinky!  :)
                                                                                                         

Obrazek

Ahoj příště! :)

 

14.1.2010
Ahoj kamarádi! Scházíme se v roce s desítkou na konci a na nové stránce s Novinkami. Ty loňské najdete v archivu Novinky z roku 2009. Doufám, že jste si konec roku užili jak se patří. Nebo už jste to, jak jste prožili Vánoce a Silvestra už dávno zapoměli? Čas letí a všechno je možné... :)
Stejně jako každý rok trochu toho bilancování ve zkratce. Tyto stránky už čítají přes 182 000 návštěv, což je krásné číslo a díky za něj! Děkuji také za pěkné komentáře a emaily, které jste posílali! V prosinci to byly 3 roky od založení těchto stránek. Jsme tu však pro vás stále a budeme se i nadále snažit přinášet další zajimavosti stejně, jako to děláme celou dobu .
První, nejpříjemnější zprávou je, že od začátku února můžeme sledovat seriál Kačeří příběhy znovu na našich českých obrazovkách! Na televizi Barrandov bude vysíláno celkem 65 epizod ze sta každý den v pořadu Animáček, který začíná v 19:00 hod. Máte radost? :)
A aby čekání nebylo tak dlouhé, můžete se už teď podívat na speciální prodlouženou verzi znělky seriálu Kačeří příběhy, kterou jsem pro vás vytvořil. V americe totiž existuje speciální, delší audio verze úvodní písně, a tak jsem ji "narouboval" na naši českou verzi písně a k tomu upravil a prodloužil i podkladové video. Na výsledek se můžete podívat v rubrice Ukázky ze seriálů.
A u kačerů ještě zůstaneme. Do rubriky Ofic a Fan  tvorba přidávám video příběh Donalda a jeho synovců. Nadaboval jej Tomáš Král s bratrem už v roce 1993 bez dnešní počítačové techniky a teď k němu udělali i video z naskenované knížky. Určitě se zkuste podívat a své názory můžete sdělit v komentářích :)
Na Úvodní straně vám překládám již 36. část komiksu s Malou mořskou vílou. Má Ariel vůbec šanci na záchranu?
Dále si můžete stáhnout nový, svěží wallpaper na plochu monitoru z rubriky Wallpapery. Tentokrát se zmiňovanou Malou mořskou vílou Arielou. Ať vám tak přinese kousek tropického, osvěžujícího oceánu i do dnešních chladných dnů :)
Nakonec ještě jeden odkaz, jen tady v Novinkách. Najdete na něm video ze silvestrovského ohňostroje z Disneylandu v Paříži. Podívejte se, jak Disney oslavoval Nový rok, a třeba pak bude i lehčí odpovědět si na otázku ze začátku novinky :)
Mějte tedy tento rok vyjímečně úspěšný se spoustou kouzelných chvil, k čemuž bych vám rád pomohl i na těchto stránkách!

                                                                                                             

Obrazek

KOUZELNÝ ROK 2010 VÁM VŠEM!!

 

 

Zde pokračujte na Novinky z roku 2009

 

 

 

 

  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

znělka

(Jan Kliment, 9. 11. 2011 18:35)

Ta prodloužená znělka Kačerů je zajímavá :-)

Re: znělka

(lladda, 9. 11. 2011 19:17)

Děkuji! :)

Re: znělka

(EwííQ :D, 29. 2. 2012 19:23)

Souhlasím"´! je faakt ůůžasná ;DD