Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2020 - 1. část

 

/img/picture/1940/disney-novinky-370.jpg

 

Každodenní novinky z Disney světa najdete na našem Facebooku.

big-like-tupoun-a-gumidci---logo.jpg

 

13. prosinec 2020

Disney oficiálně potvrdil, že se Chip a Dale vrátí v hraně-animovaném filmu v režii Akiva Schaffera a v hlavní roli zazní John Mulaney jako Chip a Andy Samberg jako Dale. Zde je oficiální logo filmu Chip N’ Dale: Rescue Rangers, který dorazí na Disney Plus v roce 2022.

Chip N’ Dale Rescue Rangers - Disney Plus 2022

 
Během prezentace byl k vidění animační test filmu, který prý představoval hlasy těchto dvou  herců. Chip a Dale v něm prozkoumávali nějaký sklad, než Dale narazil na nějaké krabice. Žertoval s Chipem tím, že si myslí, že mu chybí hlava ve veselém kousku, který dokonale ukazuje úskalí, do kterých se ve filmu tito dva dostanou.
Poté k nim přistoupila velká, hrozivá postava s „očima Polar Express“, namluvenou Sethem Rogenem. Po veselé interakci s Rogenovou postavou vysvětlují, že si chtějí jen promluvit s někým jiným, on jednoduše odpoví „ok“ a odchází.
 
Synopse pro Chip N Dale Rescue Rangers

 

Oficiální dějová linie/popis filmu je následující:

"Jsou to roky od konce RYCHLÉ ROTY a CHIP a DALE v současné době žijí průměrným životem. Nyní musí Chip a Dale obnovit své partnerství, aby se pokusili zachránit přítele před osudem horším, než smrt: video pirátstvím."

Pokud tento popis nestačí k tomu, abyste získali představu o obecném tónu, o který Schaffer usiluje, nebo o čem film bude, rozpis pro postavu jménem Ellie Whitfield nabízí několik dalších podrobností:

"Člověk, jakéhokoli etnika, Ellie je nově povýšený detektiv, dychtivý a vznětlivý, jediný detektiv dost mladý na to, aby vyrostl a miloval televizní show Rescue Rangers (Rychlá Rota). Jako člověk je mnohem větší než kreslené postavičky, se kterými komunikuje, což je součástí zábavy, když se vydává na pomoc Chipovi a Daleovi vystopovat zlověstného Mean Deana."

Ellie bude jedním z vůdců týmu a studio hledá herečku ve věku od 25 do 35 let.

Vše naznačuje, že film bude do určité míry "drzý nebo sebe-uvědomělý", přičemž mnoho postav v něm bude vědět o předchozích dobrodružstvích Chipa a Dalea. Nejpozoruhodnější je, že Chip a Dale nemají být jediné animované postavy ve filmu. Vzhledem k tomu, že casting není zdaleka úplný, a skutečnost, že Schaffer, Mulaney a Samberg se často objevují v Saturday Night Live, jsou možnosti obsazení nekonečné.

Disney plánuje zahájení projektu koncem ledna 2021. Očekává se, že Chip 'n Dale: Rescue Rangers se objeví na Disney+ až na jaře roku 2022; je však vždy možné, že by se to mohlo změnit. (zdroj: DisInsider)

 

Nálož dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

6. prosinec 2020

Je to oficiální: Nové Kačeří příběhy skončí po velmi silné 3. sérii! Posledních 5-6 epizod 3. série s epickým finále bude mít premiéru někdy začátkem roku 2021. Po mnoho týdnů fanoušci DuckTales přemýšleli, zda seriál dostane i čtvrtou sezónu, ale ticho a vývoj v poslední době tomu příliš nenaznačoval (přesun z DCH na DisneyXD) a mnoho tvůrců se přesunulo na jiné seriály Disney TVA, Netflixu, Titmouse, Dreamworks TV atd.
 
Strýček Skrblík - Kačeří příběhy
 
Talentovaný tvůrčí tým vedený Mattem Youngbergem a Franciscem Angonesem, který přinesl celkem 75 epizod a více než 15 krátkých filmů, vydal na Twitteru toto  vyjádření.
 
Frank Angones Twitter
 
Připomeňme také nedávno "ohlášený" reboot Kačera Kabrňáka (Darkwing Duck), kterému Kačeří příběhy staví základy po celé 3 série. Objevila se tu i velká řada postav z jiných starších Disney seriálů. Přejeme celému týmu tvůrců to nejlepší a přejeme hodně štěstí do budoucích projektů.

...Jak ale naznačil třeba DuckTalk, je rozdíl mezi koncem seriálu a jeho zrušením... Na druhou stranu konec po třetí sérii už potvrdil i sám Disney.


Seriál Auta je ve vývoji pro Disney+ s Corbinem Bleu a dalšími novými dabéry. Už více než rok se šeptá, že Disney+ pokukuje po Autech (Cars) od Pixaru, aby jej mohl přivést jako seriál pro Disney+. Nyní bylo oznámeno, že Corbin Bleu (High School Musical) se připojil k seriálu jako Cam Spinner, postava, která se krátce objevuje v Cars 3.
Bleu by tak doplnil stávající tým: Cristela Alonzo jako Cruz Ramirez. Larry The Cable Guy, který se vrací do své role nejlepšího přítele Bleska Mc Queena, Buráka, Keith Ferguson jako Blesk Mc Queen (Ferguson namluvil postavu v předchozích kraťasech a videohrách) a Bret Iwan (současný hlas Mickey Mouse) jako Náčelník posádky Bobbyho Swifta a Tonyho.
Další podrobnosti o seriálu, včetně scénáristů, producentů, režisérů a příběhu jsou v této době neznámé.

Auta - seriál Disney plus

 

Vánoční stromečky v Disney stylu! Líbí se vám? Nebo Disney vánoční věnce?Jak vypadá váš vánoční stromeček? Pochlubte se svojí fotkou, těšíme se!

Vánoční Disney stromečky

 

Tip na dárek: Vánoční 10% sleva na dárkové poukazy do Divadla Hybernia, kde uvidíte i krásný světový Disney muzikál TARZAN a platí po celý rok 2021.

Muziká TARZAN Divadlo Hybernia září 2020

 

Vánoční díly nejlepších seriálů od studia Disney o těchto Vánocích na Disney Channel, 24. - 26. prosince 2020:

 

Disney a jiné pohádky a filmy během Vánoc 2020 na televizi Nova:

 

28. listopad 2020

Připravili jsme pro vás velký televizní program Disney filmů od teď, přes Vánoce, až do Silvestra na celoplošných televizích i  Disney Channel! O jejich začátku vás budeme průběžně informovat na našem facebooku Disney svět. Program najdete jako vždy v rubrice Info a data.

Program Disney Vánoce 2020


Mickey, Minnie, Donald a Goofy zpívají v nové ukázce ze seriálu The Wonderful World of Mickey Mouse. Objeví s v něm i desítky skrytých odkazů a easter eggů na klasické Disney filmy, podívejte se:

 

Disneyland Paris se v období Vánoc, proti předběžným plánům, znovu neotevře. Francouzský prezident Emmanuel Macron oznámil nový hygienický plán. Park by měl být znovu otevřen až 13. února 2021. Poprvé za dobu své existence zůstane pařížský Disneyland uzavřen v období Vánoc až do 12. února 2021. Pokud máte rezervaci na toto období, kdy bude park uzavřen, podívejte se na oficiální webové stránky pro nejnovější obchodní podmínky.

Disneyland Paris uzavřen na Vánoce 2020

 

Nenechte si ujít, jak online vzniká oficiální český kačeří komiks pod rukama kreslíře Dana Černého a dozvíte se i o jeho zákulisí a dojde i na malý velký český easter egg. :)

Kačeří komiks od Dan Černý

 

Spoustu nových Disney videí všeho druhu najdete tradičně na našem YouTube kanále Lladdak.

Nálož dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

22. listopad 2020

Dnes je to přesně 10 let od založení našeho facebookového profilu Disney svět! Začínali jsme 22. listopadu 2010 jako Disney seriály, věnující se hlavně starším Disney seriálům, zmapovaným na tomto hlavním webu, doplněným YouTube kanálem Lladdak. Časem jsme se stále více věnovali i dalšímu Disneyho kouzlu v Česku a ve světě, což vedlo k proměně na dnešní Disney svět.
Po tisícovkách zveřejněných příspěvků má dnes Disney svět přes 12 000 fanoušků a velmi si toho vážíme! Jsme Disney fandové, jako Vy a každodenní obsah pro Vás tvoříme rádi. Vaše podpora v podobě lajků, komentářů a sdílení nás moc těší. Jedeme dál a věřte, že se máte jěště na co těšit!
 
10 Let Facebook Disney svět 2010-2020
 
Všechny naše projekty:
 
 

Disney Team CZ

 

16. listopad 2020

Reboot Kačera Kabrňáka je údajně v rané fázi vývoje pro Disney+! S touto zprávou přišlo Variety a Deadline. Restart je v počátečním vývoji v Disney Television Animation, které spadá pod nově vytvořenou jednotku Disney Branding Television v čele s Garym Marshem. V současné době neexistuje žádný autor ani scénárista. Výkonnými producenty mají být Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver a Alex McAtee z Point Gray Pictures. Point Gray na žádost o komentář pro Variety neodpověděli a Disney to odmítl komentovat.
 
Původního "Kačera Kabrňáka" („Darkwing Duck“) vytvořil Tad Stones a se třemi sériemi a 91 díly běžel v letech 1991–1992 na Disney Channel a ABC. U nás jsme ho poprvé viděli v r. 1995 jako "Detektiv Duck" na Tv Nova a později s novým dabingem jako "Kačer Kabrňák".
Seriál sledoval stejnojmenného kachního superhrdinu, který žil obyčejný předměstský život pod tajnou identitou Drake Mallard. S bojem proti zločinu mu pomáhal jeho pomocník a pilot Rampa McKvák (Launchpad McQuack). Někdy mu také pomáhala jeho adoptivní dcera Gosalyn. V seriálu zazněli: Jim Cummings jako Kabrňák, Christine Cavanaugh jako Gosalyn a Terry McGovern jako Rampa.
 
Seriál je v současné době propojený s dalším animovaným Disney seriálem "Kačeří příběhy" („DuckTales“), přičemž Rampa se objevil jak v původním „DuckTales“ (1987), tak v tomto nedávném restartu (2017-dodnes). Objevili se v něm také Kabrňák a Gosalyn. V této verzi je Kabrňák fiktivní postavou ze starého televizního superhrdinského seriálu. V 2. sérii dostal Mallard, prezident fanklubu Kačera Kabrňáka, šanci stát se Kabrňákem v reálném životě a začít bojovat proti zločinu. Gosalyn se objevila ve 3. sérii nových Kačeřích příběhů.
 
Berme stále v potaz, že tato exkluzivní novinka není tiskovou zprávou ani oficiálním oznámením. Může to znamenat příchod nového seriálu, ale stejně tak může jít pouze o jakýsi návrh pro zvážení Disney+. Čas určitě ukáže, budeme ho sledovat i na našem facebooku!
 
Kačer Kabrňák v nových Kačeřích příbězích
 
 
Nová dobrodružství Medvídka Pú se vrací na Déčko od 2. prosince 2020. Nahradí do té doby vysílaný seriál Mickey a závodníci. Naposledy jsme seriál Medvídka Pú viděli na stejném místě před rokem.
 
Kačer Kabrňák v nových Nová dobrodružství medvídka Pú - Déčko prosinec 2020 jpgpříbězích
 
 
Šest přátel, nekonečná dobrodružství. Oficiální plakát a první trailer pro zbrusu nový animovaný seriál "The Wonderful World Of Mickey Mouse", který přesně v den Mickeyho narozenin, 18. listopadu 2020, začne vysílat Disney+. Objeví se v něm Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Daisy Duck, Goofy a Pluto. Vrací se i výkonný producent předchozího seriálu Mickey Mouse, Paul Rudish.

Do svých rolí jsou obsazeni dabéři z tohoto předchozího seriálu:
Mickey Mouse - Chris Diamantopoulos
Donald Duck - Tony Anselmo
Daisy Duck - Tress MacNeille
Goofy a Pluto - Bill Farmer.
Dabérka Minnie Mouse musela být nahrazena, takže místo Russi Taylor, která nedávno zemřela, uslyšíme hlas Kaitlyn Robrock. 

The Wonderful World Of Mickey Mouse

 

Je to sice už pár dní platná věc, o které jsme ihned psali na našem facebooku Disney svět, ale připomeňme i tady, že Disneyland Paris je uzavřen s očekávaným znovuotevřením parků a hotelů až od 12. února 2021. Důvodem je nařízený celonárodní lockdown země francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Pokud to však zdravotní podmínky dovolí, vedení se pokusí krátce otevřít pro období vánočních prázdnin (19. prosinec - 3. leden, 2021).
Disneyland Paris pak bude uzavřen od 4. ledna do 12. února 2021. Platnost ročních permanentek se prodlouží o dobu uzavření resortu. Pro aktualizaci informací sledujte jejich oficiální stránky.

Disneyland paris znovu uzavřen

 

A nezapomínejme v každé době na své blízké...

 

Spoustu nových Disney videí všeho druhu najdete tradičně na našem YouTube kanále Lladdak.

Nálož dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

4. listopad 2020

Disney+ má konečně namířeno i do České republiky! Disney chystá spustit svou streamovací službu Disney+ v zemích střední a východní Evropy, kam patří i Česká republika a Slovensko, v druhé polovině roku 2021.
Disney v tuto chvíli jedná s operátory, aby mohli připravit obsah pro Disney+ a začít připravovat lokalizaci do jednotlivých jazyků. Disney+ by u nás totiž mělo být dostupné s českým dabingem, ale jak to bude konkrétně ještě není jasné. Disney by podle všeho měl postupně odstraňovat své seriály a filmy z HBO GO, nejspíš do konce března 2021.
Velmi zajímavá je cena: 180,- Kč měsíčně, s obrazem ve 4K. Více novinek a informací o Disney+ v České republice se dozvíte na našem facebooku Disney svět.

Disney+ v České republice a na Slovensku

 

 

22. říjen 2020

Novinky o dlouho vyvíjené adaptaci hraného filmu "Chip 'n Dale: Rescue Rangers", založeném na stejnojmenném seriálu "Rychlá Rota" z 90. let, přinesl thedisinsider. Natáčení hraného/CGI filmu Rychlé Roty má začít příští jaro v Los Angeles v Kalifornii. Studio Disney připravuje tento film jako součást svých původních filmů pro Disney+. Další skvělou věcí na projektu, kterou zdroj zaslechl, ale nemůže ji potvrdit, je původní hlasové obsazení týmu Rescue Rangers: Tress MacNeille (Chip a Gedžitka), Corey Burton (Dale a Zip) a Jim Cummings (Monterey Jack).

Chip 'n Dale: Rescue Rangers bude režírovat Akiva Schaffer (Popstar: Never Stop Never Stopping). Produkují David Hoberman a Todd Lieberman, kteří produkovali The Muppets a hranou Disney Krásku a zvíře.

Detaily příběhu jsou tajné, ale nebude to příběh o původu (origin) ani příběh detektivní agentury. Spíše je popisován jako meta, něco jako sebereferenční a cool. Tento film napsalo duo Dan Gregor a Doug Mand (Jak jsem poznal vaši matku), Barry Schwartz napsal předchozí verzi scénáře.

Rychlá rota

Původní seriál "Chip 'n Dale: Rescue Rangers" byl vyroben společností Disney Television Animation (dříve Walt Disney Television Animation). Seriál, který vytvořili Tad Stones a Alan Zaslove, měl premiéru na Disney Channel 4. března 1989. Seriál zachytával Chipa a Dalea, kteří spolu se svými přáteli Gedžitkou (Gadget Hackwrench), Monty Jackem (Monterey Jack) a Zipem (Zipper), založili detektivní agenturu Rychlá Rota (Rescue Rangers). Detektivové velikosti pinty se zabývají trestnými činy, které jsou často „příliš malé“ na to, aby se jimi zabývala policie, obvykle s jinými zvířaty jako klienty. Gang se často potýká se dvěma konkrétními arcidarebáky: mafiánskou mourovatou kočkou Tlusťochem (Fat Cat) a šíleným vědcem Profesorem Nulou (Norton Nimnul).

Závěrečná epizoda byla odvysílána 19. listopadu 1990. V letech 1990 - 1993 byl seriál vysílán jako součást populární série Disney Afternoon (u nás Walt Disney uvádí od r. 1991), která zahrnovala i seriály jako Kačeří příběhy (DuckTales), Letohrátky (Tale Spin), Kačer Kabrňák (Darkwing Duck), Goofyho tlupa (Goof Troop) nebo Gumídci (Adventures of the Gummi Bears). Celý seriál je k dispozici (jako jedna sezóna) v HD na Disney+.

Phineas a Ferb se vrací na Déčko od 2. listopadu 2020. Denně v Disney klubu, hned po seriálu Mickey a závodníci od 19:15 hod.. Naposledy Phineas a Ferb startovali na stejném místě víc jak před rokem.

phineas a ferb se vrací 2020

 

Disney Channel dal zelenou novému seriálu "Hamster and Gretel" od tvůrce Phinease a Ferba a spolutvůrce Zákonů Mila Murphyho, Dana Povenmire. Hamster and Gretel bude animovanou sourozeneckou superhrdinskou komedií, která je inspirována vztahem tvůrce Povenmira s jeho mladší sestrou.

Hamster and Gretel

Hamster and Gretel se zaměřuje na Kevina a jeho mladší sestru Gretel, kteří se nečekaně setkají s mimozemšťany, kteří si je vybrali, aby jim předali supershopnosti... ale něco se zvrtne a je to Gretel a její křeček (samozřejmě jménem Hamster), kteří tyto nové schopnosti získají. V seriálu bude spousta hudby a více než trocha chaosu.

"Moje sestra je o 10 let mladší než já a nikdy jsem neviděl náš druh sourozeneckého věkového rozdílu v kresleném seriálu, takže jsem si myslel, že by to bylo zajímavé prozkoumat," řekl Povenmire. "Seriál se zaměřuje na to, jak se jejich vztah posouvá díky jejím novým superschopnostem a jak se v něm oba pohybují." Samozřejmě jde také o kreslené zloduchy, mimozemšťany, mluvícího křečka se superschopností a spoustu humoru. “


Novým Disney seriálem je i "The Ghost and Molly McGee". První ukázka z nového kresleného Disney seriálu je tady:

Když je Molly nervózní ze svého prvního školního dne, Scratch se ji snaží přesvědčit, že to bude opravdu strašné. Každý díl bude obsahovat jednu písničku a zde uslyšíte všechny jejich ukázky + první ukázka znělky. Premiéra na Disney Channel v roce 2021.

 

Disney Junior zahájil výrobu nového rozverného seriálu "Mickey Mouse Funhouse", který představí Funny, kouzelné mluvící divadlo, které zavede Mickeyho a jeho kamarády - Minnie, Donalda, Daisy, Goofyho a Pluta - na neobvyklá dobrodružství. Nový seriál, který je zaměřen na předškolní děti a jejich rodiny, má mít premiéru v roce 2021.

mickey mouse funhouse

"Předškoláci po celém světě milují Mickey Mouse a jeho přátele a my jsme dychtiví předvést tyto milované postavy, protože jsou v každé epizodě přenášeny do nových magických míst, a povzbuzují děti, aby rozšiřovaly své vlastní světy pomocí svých představ," řekl senior vice president a generální ředitel Disney Junior Joe D'Ambrosia. "Nemůžeme se dočkat, až se naše mladé publikum setká s Funny, který je dynamickým a hravým doplňkem bohatého světa Mickey Mouse."

Každá epizoda "Mickey Mouse Funhouse" bude obsahovat dva 11 minutové příběhy oddělené taneční přestávkou, která jistě každého zvedne a rozhýbe. Seriál předvede nápaditou hru, podpoří plnění přání a předá sociální a emocionální lekce o přátelství, kreativitě a vynalézavosti odpovídající věku. Seriál nenahrazuje "Mickey Mouse Mixed Up Adventures" (přejmenovaný "Mickey a závodníci"). "Mickey Mouse Funhouse" produkuje Disney Television Animation.


Letošní Vánoce oživí Disneyland Paris dávkou magie od 7. listopadu 2020 do 10. ledna 2021. Oficiální upoutávka:

 

Jak skončil Disney seriál Locika: Dobrodružství na vlásku? Uvidíte v tomto videu:


Odkazy na starší Disney seriály z bloku "The Disney Afternoon" v nových Kačeřích příbězích přibývají rychlým tempem a zdaleka nekončí. Obzvlášť 3. série jich přinesla zatím nejvíc, včetně Rychlé roty, Goofyho tlupy, Kačera Kabrňáka, Quack Pack, Zbrklíka, Daisy, Letohrátek a spousty dalších.

Výkonný producent/story editor Frank Angones prohlásil, že bylo vždy v plánu stavět na těchto postavách:

„Ve všech našich postavách Kačeřích příběhů cítíme, že mají neomezený příběhový potenciál,“ řekl Angones SYFY Wire . „Pokud by se naskytla příležitost, bylo by to opravdu zajímavé a fantastické. Určitě máme příběhy nejen o Kabrňákovi, ale i o dalších našich rodinách a všech různých odnožích. Naším cílem bylo skutečně vybudovat Disney Afternooniverse, svět, ve kterém bychom si mohli hrát, a ve kterém si mohou hrát i ostatní lidé. “

„Jsme součástí vyvíjejícího se dědictví,“ pokračoval. „Třetí série je tolik o těchto odkazech a bylo pro nás důležité tyto postavy pozvednout a dát jim novou příležitost, která může pokračovat dalších 30 let.“

Odkazy na starší Disney seriály z bloku The Disney Afternoon v nových Kačeřích příbězích (1)

Další obrázky najdete tady.

 

Desítky nových Disney videí, ukázek, znělek a zajímavostí najdete na našem YouTube kanále Lladdak.

Nálož dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

 

28. září 2020

Mickey a závodníci (znělka) se vrací na Déčko. V tomto seriálu Mickey Mouse a jeho přátelé závodí v nadupaných autech a zažívají při tom spoustu zábavy. Od pondělí 12. října nahradí do té doby vysílanou Vampirinu. Naposledy jsme jej v Disney klubu viděli loni na jaře.

Mickey a závodníci Déčko 2020

 

Lví hlídka (znělka) přijde v české premiéře 3. série na Déčko. Stane se tak od úterý 13. října, každý den v 19:15 v rámci Disney klubu, kde nahradí seriál Zákony Mila Murphyho. Déčko opět válí!

Lví hlídka Česká premiéra 3. série Déčko 2020

 

V tuto dobu běží na Déčku česká premiéra 2. série Disney seriálu "Zákony Mila Murphyho" (znělka). Dosud u nás nebyla druhá série odvysílána ani na Disney Channel.

milo druha serie česká premiéra déčko 2020

 

Desítky nových Disney videí, ukázek, znělek a zajímavostí najdete na našem YouTube kanále Lladdak.

Nálož dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

11. září 2020

Po šesti měsících od předčasného ukončení divadelní sezóny, začala nová sezóna Disney muzikálu Tarzan v Divadle Hybernia v pátek, 11. září 2020. S plnou energií, jako by snad ani žádná pauza nebyla, se do ní vrátilo celé hvězdné obsazení, kromě Petry Vojtkové, která mezitím odešla na mateřskou.

Nová sezóna Disney muzikál TARZAN Divadlo Hybernia Praha 2020-2021

 

Dojetí, zábava, napětí a okouzlení. To si odnášíme z prvních představení nové sezóny. Detailnější postřehy a dojmy vám tu přineseme v následující době, ale už teď vám můžeme Disney muzikál TARZAN v Divadle Hybernia jedině doporučit i v této nové sezóně!

Muziká TARZAN Divadlo Hybernia září 2020

 

Z důvodů hygienických opatření proti koronaviru, došlo ke státem nařízenému zavedení měření teploty u vchodu do divadla a povinnost nosit roušku v celém divadle (s vyjímkou konzumace jídla a pití). Jak jsme osobně zjistili, není to vůbec žádný problém ani překážka k vychutnání představení.

Jak se povedl velký návrat na scénu a jaké to pro herce bylo? Jak to teď v divadle funguje? To a další uvidíte v naší velké reportáži ze startu nové sezóny Disney muzikálu Tarzan:

 

Kompletní rozhovor po prvním představení Disney muzikálu TARZAN v nové sezóně 2020/2021 s Ivanou Korolovou (Jane) a Robertem Urbanem (Tarzan):

 

Pozdrav a pozvánka na představení od Ivany Korolové a Roberta Urbana na představení nové sezóny:

 

Další nové rozhovory najdete v rubrice Disney muzikálu Tarzan.

 

 

4. září 2020

Mickeyho klubík se vrací od 3. série na Déčko už od 9. září 2020. Nahradí do té doby vysílané nové Kačeří příběhy, každý všední den kolem 06:35 a 10:20 hod.. Naposledy jsme Mickeyho klubík na stejném místě viděli před prázdninami.

Mickeyho klubík se vrací od 3. série září 2020

 

Vampirina přichází na Déčko. Vampirina, která žila se svými rodiči v Transylvánii, byla oblíbená mezi duchařskými kamarády a vedla spokojený život, jak se jen na strašidlo sluší a patří. Dosavadní život ale vzal za své, jakmile se roztomilá upíří rodinka přestěhuje do Pensylvánie, kde si maminka splní sen a otevře si v lidském světě bistro pro neméně roztomilá strašidla, ať už to jsou příšerky, kostlivci či přízraky. Modrá dívenka s pronikavě fialovým kukučem a s perlově blyštivými špičáky to bude mít oproti mamince mnohem těžší. Musí se totiž vyrovnat se svou jinakostí, zapadnout mezi nové lidské kamarády, a přitom si zachovat svou upíří osobitost, což bude vyžadovat nejen pořádný kus odvahy, ale také oduševnělosti!

Poprvé ji na Déčku uvidíme 16. září 2020 od 18:55 hod. a pak každý den ve stejný čas v rámci Disney klubu. Zařadí se po bok seriálu Zákony Mila Murphyho.

Vampirina poprvé na Déčku v září 2020

 

Hromadu nových skrytých odkazů, narážek a easter eggů v nových dílech Kačeřích příběhů, najdete v naší rubrice Easter Eggy a zajímavosti. Postupně doplňujeme nové a vylepšujeme stávající. Zapojit se samozřejmě můžete i Vy.

kačeří příběhy easter egg zajimavosti

Stejně tak doplňujeme i popisy v seznamu dílů druhé série nových Kačeřích příběhů od fanouška Tomáše Durdila.

 

Pařížský Disneyland vydal nové info o letošní podzimní "Disney’s Halloween Festival" sezóně od 26. září do 1. listopadu 2020. Malý výčet toho, co přinese:

Selfie místa - Zloba na zámeckém balkóně, Kapitán Hook v určitých dnech poblíž Neverlandu, Uršule bude patřit zámecké pódium.
Mickey Mouse, ve svém nejlepším kostýmu pro Halloween, v zákulisí, doprovázený svými nejbližšími přáteli. Walt Disney Studios Park od 1. října navštíví Jafar, Cruella, kapitán Hook a mnoho dalších, střídajících se ve Studio Theatre.

Disneyland Park obleče svůj nejlepší halloweenský kostým od Main Street USA až k zámku Šípkové Růženky. A srdce Frontierlandu oživí velká mexická párty v plném proudu. Kostry se budou třást na pozadí živé hudby + jídlo, pití a nákupy v barvách Halloweenu.

A jak bylo oznámeno dříve, speciální večírky jsou letos zrušeny a nebudou se konat ani žádné přehlídky, z důvodu současné situace. Více informací vám nabídnou oficiální stránky.

Zde vidíte nový tématický obrázek pro Disney's Halloween Festival v tomto roce.

Disney Halloween Disneyland Paris 2020

 

Desítky nových Disney videí, ukázek, znělek a zajímavostí najdete na našem YouTube kanále Lladdak.

Nálož dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

 

20. srpen 2020

Seriál Zákony Mila Murphyho (Milo Murphy's Law) přichází poprvé na Déčko. Milo Murphy je ztělesněním Murphyho zákonu, co se může pokazit, to se s jistotou pokazí. Ale Milo je připraven na všechny situace. Vyzbrojen znalostmi, batohem plným zásob a hlavně nekonečným optimismem, který změní jakoukoli katastrofu v dobrodružství.

Disney 2D animovaný televizní seriál od tvůrců seriálu Phineas a Ferb, Dana Povenmira a Jeffa "Swampyho" Marshe, který měl premiéru 3. října 2016 na stanici Disney XD. Točí se kolem postavy Mila Murphyho, který je potomkem Edwarda A. Murphyho Jr., po němž jsou pojmenované Murphyho zákony. Odehrává se ve stejném vesmíru jako Phineas a Ferb, v některých epizodách se vyskytuje několik odkazů na tento seriál a Phineas a Ferb se dokonce objevili v prvních dvou dílech druhé řady.

Uvidíme ho od 2. září 2020, každý den v 19:15 hod. v rámci Disney klubu na Déčku, kde nahradí do té doby vysílanou Lví hlídku. První řadu u nás vysílal zatím jen Disney Channel.

Kačeří příběhy Poklad ze ztracené lampy - 30. výročí 2020 jpg

 

Nové letní rozhovory Kláry Jelínkové (Jane), Petera Pechy (Tarzan) a Filipa Vlastníka (Malý Tarzan a hlas Bungy ze Lví hlídky) z broadwayského Disney muzikálu TARZAN, jehož druhou sezónu uvede pražské Divadlo Hybernia už od 11. září, najdete v rubrice Disney muzikál TARZAN.

 

Desítky dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

3. srpen 2020

30. výročí dnes slaví film Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy! Vznikl jako první Disney film evropského studia Disney Animation France, s premiérou 3. srpna 1990. Režisér a producent Bob Hathcock odhalil, že film byl zpočátku zamýšlen jako pětidílná epizoda televizního seriálu, podobně jako "Údolí zlatých sluncí", úvodní epizody s prakačerem Bobo nebo Robokačerem, ale nakonec se rozhodli jej vydat jako celovečerní film v kinech. V počátcích se příběh soustředil na Kámen mudrců, ale tento nápad byl později odložen. Nakonec tu máme 30 let tohoto dobrodružství s kouzelným džinem!

Kačeří příběhy Poklad ze ztracené lampy - 30. výročí 2020 jpg

 
Speciální odznak k 30. výročí filmu Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy (1990), vyrobený speciálně pro Walt Disney World Resort a Disneyland Resort, je nyní k dostání online na Disney Store v limitované edici 3000 ks za $17.99.
 
Speciální odznak k 30. výročí filmu Kačeří příběhy Poklad ze ztracené lampy 2020
 

Kačeři mají letos štědrý rok. Nejen, že už za 2 dny začíná česká premiéra druhé série nových Kačeřích příběhů na Déčku, ale poprvé uvidíme i kompletních 100 dílů původních Kačeřích příběhů, které jsme poprvé a naposledy viděli při jejich premiéře v r. 1994! Dojde tak i na Roboděti v akci a legendární závěrečný dvojdíl Zlatá husa. Dosud různé televize vysílaly vždy maximálně 97 dílů (viz Data vysílání). S jakým budou dabingem netušíme, ale předpokládáme, že s novým. Kačery vysílá Tv Nova každý víkend ráno.

Kačeří příběhy kompletních 100 dílů 2020

 

Ve věku 94 let zemřel český herec a dramatik Jan Skopeček, představitel nespočtu památných rolí, jenž patřil do naší nejlegendárnější filmové generace. Připomeňme si jeho dabingové umění v ukázce z původních Kačeřích příběhů, kde v prvním dabingu nezapomenutelně ztvárnil komorníka Johana.

 

 

Objevila se i první ukázka z filmu "Phineas and Ferb The Movie: Candace Against The Universe" s originální písní “Such A Beautiful Day” od Candace + další ukázka. Film, navazující na seriál Phineas a Ferb, bude dostupný na streamu Disney+ od 28. srpna 2020.

 

Prožíváte právě horké dny? Léto Chipa, Dalea, Gedžitky, Montyho Jacka a Zipa z Rychlé roty je případem perfektně rozložného lehátka a dokonalého dne na pláži u vody! Užijte si ho s prvním českým dabingem a nechte se inspirovat. :)

 
 

Desítky dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

 

25. červenec 2020

Českou premiéru druhé série Lví hlídky uvidíme poprvé na Déčku! Stane se tak od pondělí 3. srpna, každý den v 19:15 v rámci Disney klubu, kde naváže na právě vysílanou první sérii. Celkem má tento seriál čtyři série, český dabing je však zatím jen ke dvěma. Změní se tu i pár hlasů hlavních postav.

Lví hlídka 2. série Premiéra na Déčku srpen 2020


Všimli jste si, že v české znělce druhé série Disney seriálu Moji kamarádi Tygr a Pú zpívá jiná zpěvačka než v první a je lehce pozměněný i text? Poslechněte si:

 

Kouzelná beruška a Černý kocour o speciálním víkendu 25.-26. července 2020 na českém Disney Channel a v této speciální upoutávce!

Doplnili jsme pro vás televizní program Disney filmů na 3 týdny dopředu v rubrice Info a data.

 

Disneyland Paris Reopening 2020

15. července byl oficiálně znovuotevřen pařížský Disneyland po 123 dnech uzavření. Podívejte se na oficiální video ze znovuotevření Disneylandu Paris! Ceremoniál byl natočen před otevřením bran parku návštěvníkům.

Disney postavičky vše chystali do poslední minuty a Cast Members zaměstnanci pařížského Disneylandu se nemohli dočkat až budou znovu rozdávat kouzlo!

Nová hymna pařížského Disneylandu oslavuje návrat magie a těší se na všechny co přijdou! V parku hraje při ranním otevření, při fontánové show u zámku Šípkové Růženky nebo při loučení s postavičkami během večerního uzavírání parku.

Speciální vzdálená selfie foto místa setkání s Disney postavičkami nabízí znovuotevřený pařížský Disneyland. V tomto fotoalbu najdete postupně jejich přehled. Jejich zavedení nahrazuje osobní přímá setkání s nimi. Parádní kompletní průchod ranním otevřením parku od příjezdu až k zámku Šípkové Růženky.

Po více než roce se rozjel i parní vlak, kroužící kolem celého pařížského Disneylandu! Byl v dlouhodobé údržbě a přerušení z důvodu stavby na trati za novým divadlem ve Frontierlandu. Užijte si jednu z prvních jízd tímto vlakem, který odkazuje na velkou lásku Walta Disneye k těmto mašinkám.

Sezóna Lvího krále "The Lion King & Jungle Festival" se také vrací do pařížského Disneylandu! Od 15. srpna se nechte unést oslnivou show, milovanou širokou veřejností "The Lion King: Rhythms of the Pride Lands" v Disneyland Parku. Od 22. srpna se ponořte do slavnostní atmosféry hudební show "The Jungle Book Jive" ve Walt Disney Studios Park (s aplikací Lineberty).

The Lion King & Jungle Festival 2020

 

Oficiální video zábavně ukazuje, co je potřebné udělat před a během návštěvy pařížského Disneylandu ohledně nových COVID opatření a jak si návštěvu maximálně užít!

 

A pokud se do Disneylandu nedostanete osobně, nová Disney mobilní hra umožní postavit si vlastní zábavní park. Půjde o kombinaci spoj-3 puzzle a budovatelské strategie s názvem Disney Wonderful Worlds. Kromě skládání stejnobarevných cukrátek do řad si totiž budete také stavět vlastní Disneyland. Hra by měla fungovat obdobně jako Gardenscapes, kde za každý vyřešený puzzle dostanete nějakou věc pro rozšíření nebo zkrášlení vašeho království. Kromě atrakcí a dekorací můžete do parku poslat také známé postavičky z Disneyho pohádek a filmů, které představují jakýsi sběratelský prvek, reprezentovaný kartami. Vydání hry se blíží a už teď se můžete na oficiálních stránkách zaregistrovat a zvýšit tím šanci na odemknutí nějaké odměny do začátku, včetně samotného Mickeyho Mouse. Trailer:

 

Desítky dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

 

4. červenec 2020

Premiéru druhé série nových Kačeřích příběhů uvidíme v Česku už toto léto na Déčku! Dodnes u nás 2. sérii nikdo nevysílal, dokonce ani Disney Channel. Jak jsme se exkluzivně dozvěděli, Česká televize má v plánu ji odvysílat už letos v srpnu, kdy na Déčku nejspíš naváže rovnou na právě vysílanou 1. sérii nových Kačeřích příběhů.

Kačeří příběhy - Česká premiéra 2. série na Déčku 2020

Lví král je u nás i na Slovensku jistě nejvydávanější Disney knihou. Na jejich spočítání by vám nestačily prsty obou rukou. Výborné shrnutí a přehled o nich vytvořil Disney fanoušek Foxter a najdete ho už teď na našich stránkách v rubrice Vaše recenze. Tam máte možnost přidat svou Disney recenzi či názor na filmy, seriály, knihy nebo hračky i vy!

Levi kral (1994) - prvé vydanie

 

Novinky o znovuotevření pařížského Disneylandu najdete v příspěvcích na našem facebooku a spoustu nových Disney videí na našem Youtube kanále.

Desítky dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Zábavu pak najdete i v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

24. červen 2020

Lví hlídka přichází poprvé na Déčko (upoutávka). Seriál navazuje na slavný animovaný film Lví král (1994). Příběh začíná ve chvíli, kdy král Simba zvolí za vůdce nové lví hlídky své druhorozeného lvíčka Kiona. Ten dostává za úkol sestavit hlídku z těch nejstatečnějších, nejrychlejších, nejsilnějších a nejbystrozračejších v říši lvů a strážit s nimi koloběh života. Kion poruší tradici a místo lvích společníků zvolí své nejlepší přátelé, o nichž je přesvědčen, že jsou tou nejlepší volbou. Novými členy hlídky se stávají odvážný medojed Bunga, rychlonohá gepardice Fuli, horší silák Beshte a bystrozraká volavka Ono. Společně si budou muset získat důvěru celé říše a dokázat, že přichází čas nové lví hlídky. Uvidíme ji od pondělí 6. července, každý den v 19:15 v rámci Disney klubu, kde nahradí do té doby vysílanou Malou mořskou vílu.

Lví hlídka poprvé na Déčku 2020

 

Doplnili jsme pro vás televizní program Disney filmů na následující tři týdny, který najdete tradičně v rubrice Info a data.

Nový 20 minutový sestřih kompletního záznamu lední revue Disney On Ice: Ledové království v O2 Areně Praha! Anna, Elsa, Krystoff, Olaf, Sven i Hans, trolové, vévoda z Kradákova a spousta dalších z království Arendelle, včetně Mickeyho, jeho přátel a Disney princezen i princů na našem Youtube:

 

Disneyland Paris se znovuotevře 15. července 2020. V první fázi budou otevřeny: Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club hotel a Disney Village.
Pro zaměstnance i hosty budou zavedena zvýšená opatření v oblasti zdraví a bezpečnosti (omezený počet návštěvníků, online vstupenka a rezervace, roušky, rozestupy 1m). Data otevření dalších Disney hotelů: Newport Bay Club: 15. červenec, Cheyenne: 20. červenec, Santa Fe: 3. srpen, Disneyland Hotel: 7. září 2020. Více se dozvíte na našem facebooku Disney svět, sledujte nás, budeme postupně doplňovat a zveřejňovat všechny nové detaily a informace.

disneyland-paris-reopening

 

Tokyo Disneyland a Tokyo DisneySea budou znovuotevřeny už ve středu, 1. července! Bude zaveden rezervační systém a parky budou omezeny na 15 000 hostů. Prodej vstupenek začne 25. června. Více zde.

Znovuotevření všech Disneylandů

 

Streamovací služba Disney+ oznamuje data startu pro 8 dalších evropských zemí. Bude spuštěn v Portugalsku, Norsku, Dánsku, Švédsku, Finsku, Islandu, Belgii a Lucemburku od 15. září 2020. Česká republika zatím na své datum spuštění čeká.

Disney Plus startuje v dalších 8 evropských zemích.

 

Kuřecí křídýlka Honey-Coriander, podle oficiálního Disney receptu, jsou oblíbená hosty v Disney’s Polynesian Village Resort hotelu a jsou ideální pro vylepšení i vašeho dne! :)

 

disney léto 2020

Mějte letošní léto vysluněné a odpočinkové, ať jste kdekoliv! :)

 

Desítky dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Další zábavu pak najdete v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

 

16. červen 2020

Nové Kačeří příběhy uvidíme poprvé na Déčku! Tento restart původních Kačeřích příběhů u nás dosud vysílal jen Disney Channel a už od 1. července 2020 se objeví jeho 1. série na Déčku. Nebude to však v Disney klubu, jak bychom očekávali, ale nahradí vysílání Mickeyho klubíku, každý všední den od 10:20 hod. Těšíte se na hurikán z Kačerova?

Nové Kačeří příběhy Déčko červenec 2020

 

Největší uzavření všech Disneylandů na světě brzy skončí. Shrňme si současný stav znovuotevírání Disneylandů:

Hong Kong Disneyland se znovuotevře už 18. června po téměř 5 měsících uzavření. Park bude používat osvědčené bezpečnostní postupy zavedené v šanghajském Disneylandu (znovuotevřel jako první už 11. května po 3,5 měsících), včetně dodržování pokynů od místní vlády a zdravotnictví. Otevře s omezenou kapacitou návštěvníků, požadavky na sociální distancování a zvýšenými desinfekčními postupy.

Hong Kong Disneyland znovuotevření

 

Walt Disney World na Floridě znovuotevře postupně od 11. do 15 července:

Plán znovuotevření Walt Disney Worldu na Floridě

 

Nejstarší Disneyland v Kalifornii se znovuotevře 17. července, přesně v den jeho 65. výročí. Stejný den znovuotevře i jeho "sestra" odnaproti Disney California Adventure park za těchto opatření. Postupné otevírání začne už 9. července s nákupní oblastí Downtown Disney. Hotely v Disneylandu (Disney's Grand Californian a Disney's Paradise Pier) se znovuotevřou od 23. července. Plány v současnosti čekají na schválení státem Californie.

DIsneyland Californie znovuotevření

 

Tokijský Disneyland ani pařížský Disneyland dosud datum znovuotevření nevydali. Deník Le Parisien si mohl prohlédnout exkluzivní a důvěrný dokument, který podrobně popisuje všechna opatření plánovaná na znovupřivítání návštěvníků v Disneyland Paris. Zde je několik detailů z tohoto 214 stránkového bezpečnostního plánu.

Stejná perspektiva těchto obrázků krásně ukazuje aktuální stav výstavby nového areálu Avengers Campus (vlevo dole), přípravné práce na zemi Ledového království (nahoře), umístění centrálního jezera a budoucí země Star Wars (vlevo nahoře) v parku Walt Disney Studios v pařížském Disneylandu.

Zasněte se, relaxujte a užijte si nádherný dlouhý přelet nad celým pařížským Disneylandem v oficiálních záběrech a poznejte všechna jeho kouzelná zákoutí jako pták, za doprovodu Disney hudby:

 

Úžasný pohled z nebe na kompletní Disney přehlídku "Disney Magic on Parade" pařížského Disneylandu si vychutnejte tady.

 

Desítky dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Další zábavu pak najdete v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

21. květen 2020

Seriál Malá mořská víla se vrací na Déčko! V Disney klubu ji uvidíme od 6. června 2020, každý den v 19:20 hod. To znamená, že ze seriálu Na vlásku odvysílá Déčko jen první sérii, protože jeho místo zaujme právě Malá mořská víla. Naposledy jsme Ariel a její přátele viděli na stejném místě před 3 lety.

Mala mořská víla se vrací od 6. června 2020 Déčko

 

Kouzelná beruška a Černý kocour přichází s účinnou obranou proti novému zloduchovi v novém videu:

 

Desítky dalších Disney novinek, zábavy a zajímavostí, najdete každý den na našem facebooku Disney Svět. Další zábavu pak najdete v naší skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte! :)

DIsney svět na Facebooku

 

 

14. květen 2020

Frank Angones, výkonný producent, scénárista a story editor nových Kačeřích příběhů (DuckTales), zveřejnil na svém Twitteru aktualizaci o 3. sérii, čímž potvrdil, že sobotní epizoda "The Rumble For Ragnarok!" bude na nějakou dobu poslední.
Produkce 3. série stále probíhá, a to i v době krantény, s tím, že Frank potvrdil, že David Tennant nahrává Skrblíkovy repliky ve své šatně doma! Avšak, vzhledem ke zřejmým omezením při práci v karanténě, není známo žádné přesné datum návratu do vysílání.

David Tennant a Skrblík

 

Filmové Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy (1990) uvidíme už tuto neděli na Déčku. Upoutávku z Déčka pro vás máme už teď:

 

Hrdinové několika nových Disney seriálů se objevili v příběhu parádní crossover upoutávky Disney Channel Taiwan! Vidíme tu spojení seriálů Greenovi ve velkoměstě, Locika: Dobrodružství na vlásku, Star proti silám zla, Kačeří příběhy, Amphibia, Phineas a Ferb, Milo a Murhyho zákon s dalšími odkazy na Disney filmy Star Wars, Lví král, Fantasia, Lady a Tramp, Popelka a pixarovky Příšerky s.r.o. Jde o jakýsi moderní odkaz na tradici slavných společných obrázků postaviček různých Disney TV seriálů z 90. let, sledujících televizi, který najdete v popisku u videa:

 

Po 107 dnech uzavření Disneylandu Shanghai park znovu otevřel své dveře v Číně 11. května 2020. Toto je první Disney resort na světě, který opět vítá návštěvníky po epidemii Covid-19. Park bude v tuto chvíli fungovat ve snížené kapacitě (30 %), s rouškami a dodržováním social distancing. Jak to vypadá uvidíte v tomto příspěvku a v komentářích pod ním.

Žádné datum znovuotevření pro pařížský Disneyland v současné době zatím stále není...

 

Všechny změny, odklady a dopady koronaviru, týkající se Disney, najdete pravidelně na našem facebooku Disney Svět, kde přinášíme každodenně spoustu novinek. Další zábavu pak najdete ve skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

6. květen 2020

Moji kamarádi Tygr a Pú se vrací na Déčko. V Disney klubu nahradí Pú a jeho parta, která se pokouší rozluštit některé z nejtajemnějších hádanek přírody, do té doby vysílanou Elenu z Avaloru, každý den v 18:55 hod. Naposledy jsme jej viděli na stejném místě před dvěma a půl lety.

Moji kamarádi tygr a Pú se vrací 2020

 

Vytvořte si parádního osobního kačeřího avatara v tomto zábavném online editoru "All Ducked Out" nových Kačeřích příběhů.

All Ducked Out avatar editor 2020

 

Sezóna Lvího krále "The Lion King and the Jungle Festival", plánovaná v pařížském Disneylandu na léto 2020, je nyní zrušena. Uvidíme ji nejspíš až v roce 2021. Pařížský Disneyland odkládá i otevření nového Marvel hotelu v létě a vrací peníze. Podle posledních zpráv je Disneyland Paris kompletně uzavřen minimálně do 14. července 2020. Možností je i uzavření až do září 2020.

The Lion King and the Jungle Festival 2020

 

Jako první bude po více než 100 dnech uzavření otevírat své brány návštěvníkům Disneyland Shanghai už od 11. května 2020. Park však zavede mnoho zdravotních opatření, nařizuje nošení roušek, měření teploty, rozestupy, ruší ohňostroje a s největší pravděpodobností sníží jeho kapacitu. Takhle se připravují. Všichni návštěvníci si budou muset rezervovat den návštěvy online.

Stane se tak úplně prvním otevřeným Disneylandem na světě, od uzavření všech parků, kvůli pandemii koronaviru. Zároveň ukáže možný směr přístupu, který by mohly aplikovat i další parky. Bob Chapek řekl, že je příliš brzy na to vědět, kdy otevřou některý z dalších tematických parků, domácích nebo mezinárodních.

Disneyland Shanghai otevírá 11. května 2020

 

Vývoj kolem situace v uzavřeném pařížském i ostatních světových Disneylandech stále sledujeme na našem facebooku Disney svět.

 

 

5. květen 2020

Letohrátky dnes slaví 30. narozeniny! Poprvé se objevily v ukázce už 5. května 1990 na Disney Channel a oficiálně pak odstartovaly 7. září 1990 jako součást pořadu "The Disney Afternoon" v Americe. U nás jsme Letohrátky (TaleSpin) viděli poprvé v roce 1992 v pořadu "Walt Disney uvádí". Gratulujeme ke krásným kulatinám a přejeme spoustu dalších úspěšných startů!

Letohrátky 30. výročí 2020

 

Přání k 30. výročí seriálu Letohrátky od návrháře designu jeho postav Lena Smithe.

 

 

28. duben 2020

Seriál Na vlásku se vrací na Déčko! Locika, Flynn, jejich přátelé i nepřátelé a dlouhé vlasy se vrací od 12. května 2020 na Déčko, kde nahradí do té doby vysílaný seriál Jake a piráti ze Země Nezemě. Naposledy jsme seriál Na vlásku viděli na stejném místě před rokem a půl. Tehdejší upoutávka Déčka.

Disney seriál Na vlasku SE VRACÍ Déčko květen 2020

 


V současné situaci, kdy všichni potřebujeme roušky, zde najdete návod, jak si stylově vylepšit a ušít doma tu svoji roušku ve stylu Disney!

Disney roušky #rouskyvsem

 

Případně si koupit už hotové, třeba tyto. Roušky už nosí všechny Disney postavy. Komu sluší nejvíc? :)

Rychlá Rota - Roušky 2020

 

"Disney mágové" sestavili jedinečnou tabulku, která Vám odhalí, kam letos vyrazíte na dovolenou! ;) Otestujte ji s námi a podělte se o svou destinaci v komentářích:

 

Všechny změny, odklady a dopady koronaviru, týkající se Disney, najdete pravidelně na našem facebooku Disney Svět, kde přinášíme každodenně spoustu novinek. Další zábavu pak najdete ve skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

 

26. duben 2020

10 000 fanoušků našeho facebooku Disney svět! To je magický milník. Velké díky za to, že jste s námi, za Vaše lajky, komentáře a sdílení, opravdu si toho vážíme! Tvoříme pro Vás obsah rádi a taková podpora nás moc těší. Jedeme dál a věřte, že se máte jěště na co těšit! lladda za Disney Team CZ

Všechny naše projekty:

https://www.facebook.com/DisneySvet
https://www.youtube.com/youtube.com/lladdak
https://disney.estranky.cz/
https://www.facebook.com/groups/LetemDisneySvetem/

 

 

 

14. duben 2020

Společnost FDG Entertainment na Twitteru oznámila, že ve spolupráci se studiem Game Atelier pracuje na hře DuckTales: QuackShots, vycházející z nových Kačeřích příběhů. Plošinovka od autorů hry Monster Boy and the Cursed Kingdom vypadala na prvních screenshotech působivě.

Locika v karanténě   Locika v karanténě

Okamžitě se objevily pochyby, zda vzhledem k datu 1. dubna nejde jen o aprílový vtípek. Ale na druhé straně bylo hráčům nápadné, jak dobře obrázky (viz níže) vypadaly, i to, že se vtípek týká nějaké licencované předlohy. Mnozí chtěli věřit tomu, že zklamat fanoušky podobným aprílem by bylo spíš kontraproduktivní a objevily se úvahy, zda nejde přinejmenším o pokus přilákat k projektu pozornost majitele práv.

Ukázalo se, že pravdu měl alespoň zčásti kdekdo. Autoři po pár hodinách vyšli s pravdou ven a přiznali, že šlo o vtípek, nicméně založený na skutečném projektu. Jedná se totiž o ukázky z regulérního návrhu, který předložili společnosti The Walt Disney Company. Vývojářům se však nepovedlo získat na hru práva.

Závěrem ale dodávají, že třeba jednoho dne myšákovo impérium změní názor. A v tom je podle mě pointa celá akce. Přilákat ke hře legitimním způsobem pozornost, vzbudit o ni zájem mezi hráči a pokusit se tak vyvinout nepřímo tlak na Disney. Autoři pravděpodobně doufají, že když majitel licence uvidí ohlas fanoušků, vyhoví jejich žádosti a k projektu se vrátí. Uvidíme, zda to skutečně bude mít nějaký vliv.

Locika v karanténě   Locika v karanténě

Nutno podotknout, že obrázky vypadají skutečně kouzelně. Plošinovky od Disneyho mají obecně velkou tradici a hry s tématikou Kačeřích příběhů patří určitě mezi ty lepší. Nicméně podle stylizace je jasné, že novinka by se spíš než originálem z roku 1987 inspirovala rebootem, který měl premiéru v roce 2017 a kromě jiného vyniká právě moc pěknou estetikou.

My se mezitím musíme spokojit se staršími hrami, jako jsou DuckTales z roku 1989, jejich pokračování z roku 1993, u nás velmi populární "DuckTales: The Quest for Gold" nebo remasterem první jmenované hry z roku 2013 "DuckTales - Remastered", který se nedávno znovu vrátil do digitální distribuce. (zdroj)

DuckTales Remastered obal-hry.jpg


 

Třetí série nových Kačeřích příběhů je od 4. dubna v plném proudu v Americe na kanálu DisneyXD. První ukázka s Goofym (Bill Farmer), když se objevil v oblečení a roli ze seriálu Goofyho tlupa s Donaldem (Don Chedale), v epizodě "Quack Pack", 3. série nových Kačeřích příběhů! 

Druhá ukázka z dílu "Quack Pack", který odkazuje na stejnojmenný Disney seriál, který u nás nebyl dodnes odvysílán, i když k němu existuje český dabing pod názvem "Kačeří partička".

Správný zásah, v tu pravou chvíli má... Nový obrázek s Gedžitkou, Montym, Chipem a Dalem z Rychlé Roty + ukázka z nového dílu Kačeřích příběhů:

Rychlá Rota - Kačeří příběhy 2020

 

"Double-O-Duck in You Only Crash Twice!" - Špionážní videohra se nebezpečně změní ve skutečnost, když Rampa a Dulík musí zastavit plán agenta Kozobáka ze zločinecké agentury Z.R.N.O. zničit Kačerov.

Jason Mantzoukas je hostující hvězdou jako hlas Kozobáka/Zobana (Steelbeak) z Kačera Kabrňáka, Marc Evan Jackson se vrací jako sup Bradford Buzzard, April Winchell se vrací jako hlas hostující hvězdy Černé Volavky (Black Heron) a Tress MacNeille & Corey Burton si zopakují své role jako Chip a Dale z Rychlé Roty (Chip N Dale Rescue Rangers).

Oficiální plakát k dílu "Double-O-Duck in You Only Crash Twice!" ze 3. série nových Kačeřích příběhů představuje Rampu McKváka v roli Agenta 00Kváka a další staré známé z původního seriálu! Původní Agent 00Kvák pro připomenutí.

Plakát "Double-O-Duck in You Only Crash Twice!"

 

Ve znělce 3. série se teď nově objevuje i Della Kačerová, jak uvidíte v této zkrácené verzi:

 


Sezóna Marvel super hrdinů "Marvel Season of Super Heroes", naplánovaná od 28. března do 7. června 2020 v pařížském Disneylandu, je oficiálně zrušena. Zároveň Disneyland Paris oznámil, že je až do odvolání dočasně uzavřen celý resort. Žádné datum znovuotevření nelze v tuto chvíli stanovit. Francie dnes vyhlásila uzavření všech míst hromadného setkávání uzavřené až do poloviny července, což se bude týkat i Disneylandu Paris a možného zrušení letní sezony Lvího krále. Sledujte nás na facebooku Disney svět, kde se vše dozvíte jako první.

Marvel Disneyland Paris

 

Televizní program na tři týdny dopředu najdete v rubrice Info a data. Seznam tipů na filmy a seriály na českém DisneyChannel v dubnu 2020 najdete v rubrice Info a data.

disney filmy v tv disney channel duben 2020

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět a ve skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

10. duben 2020

Krásné, poklidné a vřelé Velikonoce všem!

Olaf přeje vřelé Velikonoce 2020

 

 

22. březen 2020

První upoutávka s ukázkami ze třetí série nových Kačeřích příběhů je tady. Nové postavy, nové příběhy a návraty, včetně Rychlé Roty, Letohrátek, Kačera Kabrňáka, Goofyho tlupy a dalších, už od 4. dubna 2020 na DisneyXD (USA):

 

Disney seriál Legenda o Tarzanovi (The Legend of Tarzan) jsme u nás ještě neviděli. A to navzdory tomu, že k němu už 18 let existuje český dabing! Seriál vznikl v roce 2001, dva roky po původním celovečerním filmu Tarzan (1999). Navazuje na události z filmu po zabití Kerchaka, kdy se Tarzan stal novým opičím vůdcem a adaptuje i některé části z mnoha knih o Tarzanovi. Má celkem 39 dílů.
Protože byl ale seriál odvysílán už před delším časem na Slovensku, můžete se teď podívat na tuto slovenskou znělku seriálu "Tarzanové príhody od Walta Disneyho":

Přáli byste si ho vidět i v ČR?

Na seriál pak navazuje film "Tarzan a Jane" (2002), který je sestaven z "vystřižených" dílů tohoto seriálu a v našich televizích jsme ho viděli poprvé o tomto víkendu:

 

Spuštění Disney Plus v dalších evropských zemích (UK, Irsko, Německo, Itálie, Španělsko, Rakousko a Švýcarsko) proběhne už od 24. března 2020 a doprovází jej jako vždy tento perfektně střižený nový trailer.

V Evropě však bude snížena šířka pásma (bandwidth) Disney+ o 25% kvůli menšímu dopadu na oslabení internetu z důvodu zvýšené práce online z domovů kvůli koronaviru. Francie prozatím odkládá start Disney+ na 7. duben 2020.


Začalo nám i astronomické jaro. Mějte ho co nejveselejší a plné barev!

Jaro 2020


A nezapomeňte:

Locika v karanténě

 

18. březen 2020

Elena z Avaloru se vrací na obrazovku Déčka. Od 1. dubna 2020 ji uvidíme každý den v 18:50 hod. v Disney klubu, kde nahradí do té doby vysílanou Sofii První, na kterou částečně navazuje. Poprvé a naposledy jsme Elenu z Avaloru viděli na stejném místě před rokem. Česká znělka Eleny z Avaloru pro připomenutí.

elena z avaloru se vrací 2020

 

Byly odhaleny názvy několika prvních dílů nových Kačeřích příběhů ve třetí sérii, které napovídají i o příběhu:

1. Challenge of the Senior Junior Woodchucks! - premiéra 4. dubna 2020
2. Quack Pack! - premiéra 4. dubna 2020
3. Double-O-Duck in You Only Crash Twice! - premiéra 11. dubna 2020
4. The Lost Harp of Mervana! - premiéra 18. dubna 2020
5. Louie's Eleven! - premiéra 25. dubna 2020
6. Astro B.O.Y.D.! - premiéra 2. května 2020
7. The Rumble for Ragnarok! - premiéra 9. května 2020

Objevit by se měly i speciály pro Halloween a Vánoce.

3. série Kačeřích příběhů 2020

 


I Skrblík, nejbohatší kačer na světě, musí uposlechnout rady doktorů, pokud dojde na karanténu. Púvodní Kačeří příběhy s prvním českým dabingem (Mirko Musil):

 

 

Všechny změny, odklady a dopady koronaviru, týkající se Disney, najdete pravidelně na našem facebooku Disney Svět, kde přinášíme každodenně spoustu novinek. Další zábavu pak najdete ve skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

6. březen 2020

Je to tady: 3. série nových Kačeřích příběhů má své datum premiéry! Dlouho očekávaný start nové série začne hned dvěma úvodními díly 4. dubna 2020 na DisneyXD + DisneyNow (USA) a objeví se v ní i Daisy Duck, Goofy, Letohrátky, Rychlá Rota, Kačer Kabrňák a další, včetně slavných jmen v dabingu! #kacerUUU
 
Třetí série kačeřích příběhů od dubna 2020
 
 Třetí série Kačeřích příběhů (DuckTales) bude pokračovat v trendu obsazování postav z jiných Disney seriálů, jejichž podobou autoři poprvé poškádlil na plakátu vydaném během San Diego Comic Con 2019 (viz video níže). Nová série přivede na scénu dlouholetou Donaldovu lásku Daisy Duck a starého přítele Goofyho, stejně jako další postavy z Letohrátek (Tale Spin), Rychlé Roty (Chip N 'Dale Rescue Rangers) a Kačera Kabrňáka (Darkwing Duck). V hlavním příběhu se Skrblík a jeho rodina i přátelé postaví proti zločinecké organizaci Z.R.N.O. (F.O.W.L.) - zlověstné špionážní skupině z Kačera Kabrňáka.
 
Kromě příchodu těchto klasických Disney postav do reality nových Kačeřích příběhů, bude ve 3. sérii hostovat spousta nejlepších dabérů v oboru. Patří sem Giancarlo Esposito (Gustavo „Gus“ Fring z Breaking Bad), Selma Blair (Liz Sherman z Hellboy), Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane ze Hry o trůny), Bebe Neuwirth (Lilith z Cheers), Retta (Donna Meagle z Parks and Recreation), Stephanie Beatriz (Rosa Diaz z Brooklyn Nine-Nine) a Jaleel White (Sonic z animáků Sonic The Hedgehog.) Součástí 3. série boudou také: Doug Jones, Clancy Brown, James Marsters, Hugh Bonneville, Abby Ryder- Fortson, Tress MacNeille, Bill Farmer, James Monroe Iglehart a Adam Pally.
 
 Jak budou vypadat postavy Daisy, Rychlé Roty, Letohrátek a dalších uvidíte tady (Balů v popisku videa je ve skutečnosti dospělý Kid Mrakošlap, viz titulky):
 

 

Hra DuckTales: Remastered je zpět v digitálních obchodech, odkud byla před časem kompletně odstraněna! Připojte se ke Skrblíkovi na dobrodružstvích po celém světě v této remasterované 8bitové klasice, vycházející z původních Kačeřích příběhů! Hratelné přes PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One (přes zpětnou kompatibilitu), Wii U a PC (Steam). Recenzi hry najdete zde na našich stránkách.

obal-hry.jpg

 

 

5. březen 2020

Dnes má premiéru nový Disney/Pixar animovaný film Frčíme v českých kinech.

Frčíme - Pixar 2020

 

 

1. březen 2020

Od zítřka začíná na českém Disney Channel zcela nový animovaný seriál Amphibia! Hlavní postavou příběhů je třináctiletá dívka Anne Boonchuy, která je magicky přemístěna do Amphibie, venkovské bažiny plné žabích lidí.

Amphibia česká premiéra Disney Channel 2020

 

Upoutávka na toto první vysílání Amphibie, která běží v těchto dnech na Disney Channel:

 

Mickeyho klubík se vrací na Déčko už od 10. března 2020! Nahradí do té doby vysílaný seriál Středo-džungle, každý všední den kolem 06:35 a 10:20 hod.. Naposledy jsme Mickeyho klubík na stejném místě viděli přibližně před rokem.

Mickeyho klubík se vrací 2020

 

Doplnili jsme pro vás televizní program na 14 dní dopředu u celoplošných televizí. Najdete ho jako vždy v rubrice Info a data.

 

Náš exkluzivní rozhovor a ukázky s novou Jane Klárou Jelínkovou, po jednom z jejích prvních představení v Disney muzikálu TARZAN a s Robertem Urbanem v roli Tarzana, přinášíme v novém videu! Podívejte se, jak Klára zvládla skok přímo do džungle mezi gorily, k muži v bederní roušce. Jak nachlazený Robert Urban zachránil představení nejúspěšnějšího akrobatického muzikálu v Česku. A jak dobře oba znají Disney film Tarzan:

 

Disney CEO Bob Iger, odstoupil  po patnácti letech z funkce prezidenta Disney s okamžitou platností! Jeho pozici nahradí Bob Chapek, který měl na starosti oblast Disney parků od roku 2018 a byl vždy považován za možného nástupce. Iger se mezitím přesune do role výkonného předsedy představenstva, kde zůstane až do vypršení svého kontraktu, který skončí 31. prosince 2021.

"S úspěšným zahájením přímých spotřebitelských obchodů společnosti Disney a integrací společnosti 20th Century Fox se domnívám, že je to optimální čas na přechod na nového generálního ředitele," uvedl Iger v tiskové zprávě. "Mám v Boba maximální důvěru a těším se, že s ním budu v příštích 22 měsících úzce spolupracovat, protože převezme tuto novou roli a ponoří se hlouběji do mnohostranných globálních obchodů a operací společnosti Disney, přičemž se i nadále soustředím na tvůrčí úsilí společnosti." (variety)

Bob Iger a Bob Chapek


Ani dnes to není vždy samozřejmost - české popisy přímo v animaci Disney/Pixar filmu Toy Story 2: Příběh hraček (1999) se objevily už při vydání na českých VHS videokazetách před 20 lety! Žádná česká televize jej dnes takto nevysílá:

 

Spoustu nových upoutávek běžící v těchto a uplynulých dnech před uvedením Disney filmů v televizi, najdete na našem YouTube kanále ve složce Disney upoutávky.

 

Nechť zvedne ruce ten, kdo potřebuje v Disneylandu den MEME

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět a ve skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

14. únor 2020

Původní Kačeří příběhy se vrací do televize! Od neděle 23. února 2020 je bude vysílat každou sobotu a neděli televize Nova kolem 07:00 hod. ráno. Naposledy jsme je viděli na stejném místě před rokem.

Kačeří příběhy se vrací od února 2020

 

Do té doby nebo kdykoliv potom si může dát tuto rozcvičku s Kačeřími příběhy! :) Doplnili jsme pro vás i televizní program na 14 dní dopředu u celoplošných televizí a Disney Channel. Najdete ho jako vždy v rubrice Info a data.

disney filmy v tv

 

Zajeli jsme zachytit 2O let vývoje TARZANA v České republice na jednom místě, před divadlem Hybernia v Praze - vydání na VHS videokazetách (2000), vydání na DVD a Disney muzikál Tarzan, který hraje Divadlo Hybernia i v roce 2020! Zažili jste celé tohle toto kombo?

20 let Tarzana v ČR- od VHS, DVD po muzikál Tarzan 2020

 

Disney muzikál TARZAN se vrátí v druhé sezóně letos po prázdninách! Momentálně nejúspěšnější tanečně akrobatický muzikál v Česku, který až do června uvádí Divadlo Hybernia, má už nyní data všech představení od září až do konce roku na svých oficiálních stránkách a vstupenky v prodeji.

Disney muzikál TARZAN se vrací Divadlo Hybernia 2020 - 2021

Víte, že Disney Muzikál Tarzan je​ nově uváděn i s anglickými titulky? Zde najdete přehled všech vybraných představení s titulky.

 

Na lednovém londýnském veletrhu hraček London Toy Fair 2020 byly odhaleny tyto nové Funko Pop figurky Gumídků. Předobjednávky jsou k dispozici tady.

London Toy Fair 2020 Funko Pop figurky Gumídků

 

Byla odhalena úvodní znělka nového seriálu "Mira: Royal Detective". Nejnovější hrdinka, dívčí detektiv Mira, pracuje pro smyšlené království Jalpur, jež je inspirováno kulturami a zvyky Indie. Mira je obyčejný občan, který má talent na řešení záhad. Královna Jalpuru, okouzlená jejími dovednostmi, jmenovala mladou slečnu oficiálním královským detektivem. Nejvýznamnější součástí je oslava indických kultur a zvyklostí tím, že zahrnuje vyprávění, hudbu, jídlo, módu, jazyk, umění a tanec. Jeho hlasovému obsazení dominují přední indičtí američtí herci a ještě před jejím jarním startem byla potvrzena i 2. série. Premiéra letos na jaře na Disney Junior:

 

Krásný nový obrázek pro letošní sezónu Lvího krále a džungle (The Lion King & Jungle Festival), která se vrací zpět ve 2. ročníku od 20. června do 13. září 2020 v Disneyland Paris​!

The Lion King & Jungle Festival  -Disneyland Paris

 

Velmi vzácně se objevující postavy z několika Disney seriálů 90. let ve vyjímečné přehlídce pařížského Disneylandu! Kačeří příběhy, Rychlá Rota, Letohrátky, Goofyho tlupa, Kačer Kabrňák a další + králík Roger jako bonus:

 

Disney Channel vysílá nové díly a 3. sérii Disney seriálu Locika: Dobrodružství na vlásku na Disney Channel! Upoutávka na toto vysílání:

 

Poslechněte si přímé porovnání české písničky "Najednou" a anglické "Let It Go" z Ledového království v jednom videu! Vlevo = česky (Monika Absolonová), Vpravo = anglicky (Idina Menzel). Ta podoba je opravdu neskutečná TIP: pro lepší poslech použijte sluchátka:

 

Romantické momenty v Disney seriálech a filmech na Valentýna od 14. do 16. února 2020 na Disney Channel!

Hamoun, auta, telefony, policie a koťátko! Skrblíkovu akční jízdu v nákupním vozíku sledujte právě teď a tady v 1. českém dabingu.

 

Takhle to bylo... Pú a Mickey Meme

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět a ve skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

25. leden 2020

Dnes vám přinášíme náš exkluzivní rozhovor s Vojtěchem Kostihou, překladatelem většiny Disney filmů a mnoha seriálů. Nahlédněte za kulisy vzniku českých hlášek Olafa, Goofyho, Lociky, Yody, Iron-Mana nebo Medvídka Pú, Bárta Simpsona a spousty dalších v rubrice Rozhovory o dabingu.

Vojtěch Kostiha - překladatel

 

 

18. leden 2020

Jake a piráti ze Země Nezemě se vrací na Déčko! Pirátský vůdce Jake se svou nevšední partou v dobrodružné výpravě za pokladem bude čelit nejrůznějším nástrahám a posádce kapitána Hooka každý den v 19:15 už od 2. února 2020. Naposledy ho Déčko vysílalo na podzim 2018. Těšíte se nebo byste si přáli jiný Disney seriál v Disney klubu?

jake a piráti ze země nezemě se vrací leden 2020

 

Doplněný přehled Disney filmů a seriálů v televizi až na 3 týdny dopředu najdete tradičně v rubrice Info a data.

Oficiální Disney fanklub D23 vydal informace o novém animovaném seriálu "Chip ‘n 'Dale":

"Zjistili jsme, že naši oblíbení chipmunkové přicházejí na Disney+ v 21. století, vycházející z groteskové klasiky, které vytvořilo francouzské studio Xilam Animation, jež získalo mnoho ocenění. Nový seriál představí dichotomické duo - nervózního starostlivého Chipa a bezstarostného snílka Dalea - žijící v malém parku v rušné metropoli, kde jsou všichni zdánlivě větší, než oni." O starším seriálu Rychlá Rota Chipa a Dalea.

Chip ‘n 'Dale

 

Ledové království odstartovalo svou sezónu "Frozen Celebration" v pařížském Disneylandu a potrvá až do 3. května. Zahrnuje tyto tématické části:
- show "Frozen 2: An Enchanted Journey” na Central Plaza 4x denně (Disneyland Park)
- interaktivní zpívanou show v Animation Celebration Studios (Walt Disney Studios) otevřenou loni v listopadu
- setkání s Olafem v Animation Celebration Studios (Walt Disney Studios)
- scéna s Elsou v představení Mickey and the Magician (Walt Disney Studios) od 1. února 2020
- postavy v denní přehlídce "Disney Stars on Parade" (Disneyland Park)
- tématické občerstvení a suvenýry
- Disney Illuminations ohňostroj (Disneyland Park)
- speciální ohňostroj Ledového království nad jezerem v Disney Village - pouze 24., 27, a 29, ledna 2020 (vstup pro každého zdarma)

Frozen Celebration - Disneyland Paris 2020

Podívejte se na fotografie s novým plovákem Ledového království 2 a Annou, Elsou a Krystoffem v nových kostýmech (takhle vznikaly kostýmy). Jak se vám líbí? :)

Oficiální stránky sezóny Ledového království.

Nové občerstvení pro sezónu Ledového království v pařížském Disneylandu uvidíte tady

Delikatesy ve stylu Ledového království 2 pro změnu ve Walt Disney Worldu uvidíte v tomto videu!

Kompletní záznam nové parády/představení "Frozen 2: An Enchanted Journey” s Annou, Elsou, Kristoffem, Olafem, Svenem, tanečníky a jejich novým ledovým plovákem v pěkně natočeném videu z pařížského Disneylandu:

+ další videa z jiných úhlů pohledu najdete v komentářích u tohoto příspěvku.


Sezóna Star Wars dnes začala v pařížském Disneylandu (Walt Disney Studios). Objevte nové jídlo a pochoutky pro tuto sezonu "Legends of the Force – A Celebration of Star Wars" v Disneyland Paris , která má být tou poslední na tomto místě! Sezona potrvá od 11. ledna do 15. března 2020.

Legends of the Force – A Celebration of Star Wars v Disneyland Paris 2020

 

Kompletní 4K záznam prvního velkolepého večera Star Wars, který odstartoval sezónu "Legends of the Force" ve Walt Disney Studios parku včera v pařížském Disneylandu!

Více o celé Star Wars sezóně na oficiálních stránkách Disneylandu Paris.

 

Kompletní přehled sezón a novinek pro pařížský Disneyland v roce 2020:

Célébration de la Reine des Neiges (Oslava Ledového království): od 11. ledna do 3. května 2020
Légendes de la Force ("Legenda o síle" - Star Wars): od 11. ledna do 15. března 2020
Princess Run (princeznovský maraton): 8., 9. a 10. května 2020
La Fabrique des Rêves de Disney Junior (nová show Disney Junior): jaro 2020
‍la Magical Pride : 6. červen 2020
Hotel New York : The Art of Marvel (nový Marvel Hotel New York): červen 2020
Le Festival du Roi Lion et de la Jungle (Festival Lvího krále a džungle): 20. červen - 13. září 2020
Electroland : 3., 4. a 5. července 2020
Cars Route 66 Road Trip (nová trasa tramvajové cesty na téma filmů "Auta"): léto 2020
Disneyland Paris Run Weekend (velký víkendový maraton): 24., 25., 26. a 27. září 2020

Disneyland Paris timeline 2020  Disneyland Paris timeline 2020

 

Dvě nové zprávy dnes oznámil pařížský Disneyland:

- Letos by měl být velký Vánoční průvod kompletně přepracovaný a měl by mít i noční verzi

- V roce 2022 současná každodenní přehlídka "Disney Stars on Parade" uvolní prostor pro zbrusu nový průvod k oslavám 30. výročí Disneyland Paris!

 

Ivana Korolová se naposledy objeví jako Jane ve skvělém Disney muzikálu TARZAN, který uvádí Divadlo Hybernia, už v neděli 17. ledna 2020. Poté odchází na mateřskou. Na právě probíhajících zkouškách předává Tarzana do náruče Kláře Jelínkové, která se tak stane novou Jane. Kromě Kláry samozřejmě pokračuje Petra Vojtková jako Jane a Ivana Korolová se do divadla vrátí v září.

Ivana Korolová předává Tarzana do náruče Kláře Jelínkové, která se stane novou Jane - Disney muzikál Tarzan Divadlo Hybernia

 


Nová videa na našem YouTube:

Ledové království v Praze! Mickey, Minnie, Donald, Goofy a Disney princezny a princové v úvodním čísle "Disney On Ice: Ledové království" z pražské O2 Arény:


Český trailer pro Disney seriál Goofyho tlupa (1992) se speciálně vytvořeným českým logem při jeho vydání na několika VHS videokazetách v roce 1999:

 

Malá mořská víla (1989) v českém traileru při svém prvním vydání na českých VHS videokazetách v roce 1999:


Velkou nálož upoutávek na Disney filmy v televizi z přelomu roklu 2019/2020 uvidíte v tomto seznamu videí.

Při sledování starší české pohádky o Vánocích nás zaujala její velká podobnost s Ledovým královstvím 2! Co myslíte? ;)

 

Loga všech Disney televizních animovaných seriálů od r. 1984 dodnes! Který je váš TOP

Loga Disney seriálů od počátku Disney Television Animation Ssudios

 

A dobrý zvonec na konec - neskutečně kouzelná žádost o ruku! :)

 

Desítky dalších novinek nejen ze světa Disney seriálů, ale i filmů, společnosti a Disneylandů, meme a dalších, přinášíme každodenně na našem facebooku Disney svět a ve skupině Letem Disney světem. Určitě nezapomeňte dát odběr, ať nepřijdete o nic nového a zajímavého, co se jinde v ČR nedozvíte!

DIsney svět na Facebooku

 

 

Pokračování předchozích novinek z roku 2019 najdete v rubrice Novinky 2019 - 1. část. a Novinky 2019 - 2. část. Rozdělení bylo nutné z potřeby volného místa v této rubrice.

 

 

 

at-zije-disney-napis-400.jpg


 

 

Zde pokračujte na Novinky z roku 2019 - 1. část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2019 - 2. část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2018 - 1. část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2018 - 2. část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2017

Zde pokračujte na Novinky z roku 2016

Zde pokračujte na Novinky z roku 2015

Zde pokračujte na Novinky z roku 2014 - 1. část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2014 - 2. část

Zde pokračujte na Novinky z roku 2012/2013

Zde pokračujte na Novinky z roku 2011

Zde pokračujte na Novinky z roku 2010

Zde pokračujte na Novinky z roku 2009

Zde pokračujte na novinky z roku 2008

Zde pokračujte na novinky z roku 2007

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář